Пазарът на недвижими имоти в България, какво се случва реално - тема 66

• 32 806
  • 743
  •   1
Отговори
# 180
За мен пък винаги е било странно как има 3 спални.. тоест поне 3ма човека живеят и има 1 тоалетна.. за мен това са приоритети.. Аз също търсих дълго време приличен 4 стаен, но едно от първите изисквания беше поне две бани/ тоалетни.Накрая намерих с Три.. Докато се къпеш и ти се допишка какво правиш.. излизаш и тичаш към тоалетната. Факт че и във Франция съм забелязала -родата е там са отделни баня и тоалетна 🤭

Да, не е приятно спалня 12 квадрата.. но ето една по- малка от 11.3кв.м за под наем е/,

Последна редакция: ср, 19 окт 2022, 21:52 от FBID10156259284633594

# 181
  • София
    А цените ще паднат, ако хората масово спрат да купуват и инвеститорите сами ще са принудени да свалят цените, за да не седят апартаментите им непродадени.
    Нещо ми се губи логиката.
    Какво значение има дали цените ще са паднали, ако всички спрат да купуват?

Или имате предвид следното:
    Всички спират да купуват.
    Цените падат
    Само аз си купувам на ниските цени и извивам ръцете на де що има инвеститор.

Ами и аз искам така. Вие спрете да купувате, а аз ще купя после, като паднат цените. Grinning

# 182
    • София
    .....
    Събори стената между 2 спални и си направи голяма спалня, над 20кв м. 2те му деца делят двустайния, а холът, кухнята, мокрите и родителската спалня са в 3стайния. Който иска, намира начин. Който не иска, мрънка на арменския поп.....
    Друго си е да недоволстваш по форумите, че инвеститорът не е построил това, което ти искаш, на място на което ти искаш и на цена на която ти искаш.

# 183
    • София, Bulgaria
    Само днес, докато търсих ап. НС ми попаднаха няколко със спални 15..16 кв.м. И въобще не са рядкост особено в по-скъпия ценови сегмент.  По-скоро 12 кв. са изключение. А тези дори бяха около 200К евро.

# 184
    Всеки човек си има някаква представа как иска да изглежда дома му, къде да се намира и тн. Аз имам определени квартали, към които съм се насочила и определени други спецификации на апартаментите.(не само стаи по 14 кв примерно), които търся. Казах, че не ми е спешно да си търся апартамент, по-важно е хората, които спешно търсят да намерят това, което искат. А и не съм дошла в темата да си търся имот, споделих просто впечатленията си от пазара на имоти в момента. Simple Smile

# 185
    tomeva ама това е ужасно висока цена. От къде взимат толкова пари ?

# 186
    • София
    Как ще е висок цена за четиристаен апартамент с големи стаи? Май нямате представа какви са цените в момента на такива имоти...

# 187

Ако става въпрос за апартамента от последния пост на Томева 200 000 евро за този апартамент хич не са много. Вече зависи къде е, ама стига кварталът да е до нейде приличен си е супер оферта. Апартаментът е супер, само втора тоалетна липсва.

# 188
    Да, утре може всичко да стане, но в момента и в сегашните условия пукането е само в нечии блянове.  Аз си купих апартамента преди 7 години на зелено, живея в него вече пета година и от тогава насам слушам за срив на цените, а въпросният апартамент струва двойно на онази цена. Който се е вързал на очакванията за срив кажи ми на каква печалба е?
    Пазарът е на цикли. Има моменти да купуваш и моменти да продаваш. Разбира се, не основното си жилище - аз моето съм го купил още когато бяха по 400 евро/кв.м. в хубав квартал. Трябвало ми е, купил съм си, и ми се видяха изгодни.
    Имахме семеен имот от наследство, който не ни трябваше - продадохме го 2009 г. защото ми се видяха скъпи.
    2014 купих един за инвестиция, защото тогава пак ми се виждаха евтитни. Продадох го миналата година, защото ми се видяха скъпи.
    Не казвам, че съм уцелил моментите за купуване и продаване перфектно, но горе-долу.
    В момента не бих си купил, струват ми се неоправдано скъпи. Ако вземат да станат изгодни и носят добър доход спрямо останалите ми алтернативи за инвестиции - пак бих купил.
    Не съм казвал "никога човек не трябва да купува имот".

# 189
    За 400 к лева, инвестицията е идеална да, уви няма да го взема понеже му липсва втора тоалетна. Язък..

# 190
    Ами ако толкова ви харесва какво ви пречи да си направите втора тоалетна ?

# 191
    Ами ако толкова ви харесва какво ви пречи да си направите втора тоалетна ?
    Или и трета спалня като преградите голямата на две? Всичко става когато имате площ, но когато сте в кутийки, опциите са близки до нулата.

# 192
    • София, Bulgaria
    Аз в килера, понеже граничи с банята, бих направила тоалетна, дори и душкабина и бих сложа фейшън параван, зад който да монтирам перална, сушилня, рафтове за препарати, прахосмукачка и т.н.

# 193
    В едно съвременно жилище кухнята и хола задължително са едно помещение. Аз даже в последната къща която купих избих стена за да ги обединя. Трансформацията е невероятна. Миризмата не е проблем ако имаш нормално помещение и добър аспиратор.

# 194
    Аз в килера, понеже граничи с банята, бих направила тоалетна, дори и душкабина и бих сложа фейшън параван, зад който да монтирам перална, сушилня, рафтове за препарати, прахосмукачка и т.н.
    Hands V

В едно съвременно жилище кухнята и хола задължително са едно помещение. Аз даже в последната къща която купих избих стена за да ги обединя. Трансформацията е невероятна. Миризмата не е проблем ако имаш нормално помещение и добър аспиратор.
    И когато искам да си изпия на спокойствие кафето сутринта , зяпайки през прозореца или с книгата докато таткото и дяцата се готвят за училище ... Какво ? Да ми скачат на главата ? Или пък някой у нас си има гост и аз не мога да си изпия кафето на спокойствие или да приготвя нещо без да си пречим ?
    За сам човек може и да става ...

Общи условия

Активация на акаунт