Пазарът на недвижими имоти в България, какво се случва реално - тема 66

• 32 834
  • 743
  •   1
Отговори
# 195
Този ап за 200к е или в Манастирски, или Малинова или Витоша, или някой друг кър според мен.. Томева, сподели квартал, плс

# 196
Това че поне 50% плащат в кеш е ясно отдавна.
Останалите 50% дори да взимат ипотека, ако е на дупка това може да стане чак на акт 14 в масовите случаи.
Или ако имота е за 160к евро, трябва да има поне 80к докато дойде реда за заем. Да не говорим за довършитлните работи.
Явно се намират такова пари.
Не случайно днес прочетох, че България на първо място в Европа по купуване на нови коли и с най-голям ръст за същото.

Иначе се тръби колко са бедни всички.

# 197
Аз в килера, понеже граничи с банята, бих направила тоалетна, дори и душкабина и бих сложа фейшън параван, зад който да монтирам перална, сушилня, рафтове за препарати, прахосмукачка и т.н.
Hands V

В едно съвременно жилище кухнята и хола задължително са едно помещение. Аз даже в последната къща която купих избих стена за да ги обединя. Трансформацията е невероятна. Миризмата не е проблем ако имаш нормално помещение и добър аспиратор.
И когато искам да си изпия на спокойствие кафето сутринта , зяпайки през прозореца или с книгата докато таткото и дяцата се готвят за училище ... Какво ? Да ми скачат на главата ? Или пък някой у нас си има гост и аз не мога да си изпия кафето на спокойствие или да приготвя нещо без да си пречим ?
За сам човек може и да става ...

Не знам какво общо има таткото и децата с кухнята и хола. Нали си имат стаи където да се приготвят. Кухнята е най- голямата инвестиция в една къща и една хубава кухня вдига класата. В по- високия сегмент всяка нова или ремонтирана къща без изключение има хол и кухня заедно. Аз имам един хол плюс кухня около 60 квадрат където има ниша с маса за закуска и остров с барстолове където може да си пиеш кафето и да се наслаждаваш на гледката и отделно имам втори хол около 60 квадрата където има по- формална маса за гости.

# 198
Някои хора не можем да си намерим апартамент, защото кухнята е обща масово и не ни кефи този вариант, пък ако ще да е най-великата мода на света. За мен не е никак практично. Аз ще живея в този апартамент да ми е удобно, не защото е модерно.

В нашия апартамент кухнята е до хола и трапезарията и вратата на кухнята беше към коридора, но ние я затворихме и направихме врата към дневната. Имаме и малка масичка в кухнята, където буквално можеш да хапнеш набързо или като допълнителен плот да се ползва. Така хем си имам врата и не ми омирисва, хем си имам пряк достъп от кухнята до трапезарията и хола.Това за мен е перфектния вариант и го препоръчвам горещо, ако е възможно да се изпълни във вашия случай.

Последна редакция: ср, 19 окт 2022, 21:35 от daizy_g

# 199
Тогава наистина идеален вариант за вас е да купите една спалня отгоре над желаното. не е нужно и да е голяма, за да е кухня.. Другия вариант е кухня+ всекидневна към 40-50кв.. Но преди две години, когато казах че търсихме, такива апртаменти бяха над 350К.. сега предполагам че са над 600 евро:).

Последна редакция: ср, 19 окт 2022, 22:59 от FBID10156259284633594

# 200
Имах предвид, че нормалният софианец, свикнал с центъра на София, няма да си купи апартамент в гетото на Брюксел, само за да каже, че има там нещо-си. Такива са ми наблюденията, но може и да греша. Никога не давам мнение като последна инстанция, защото кръгът ми е ограничен. Нормален квартал там върви с 4.000 евро на м2, София не е точно така като че ли. Но може и да греша, както казах - може пък центърът на София да е по-скъп от центъра на Брюксел и аз да се изненадам Grinning
Тези дни в някоя от вечерните емисии новини казаха,че НС в топ център в София се продавал 6хил.еу/кв.Докато се обърна и заслушам свърши.Мернах някакъв строеж,но не го разпознавам като локация.Всякакви цени има в София,щом има и купувачи,така ще е.

# 201
Да не е това зад Мадрид/ Мърфи..
Другия вариант е тази свободната площ на  Скопие, която седя съмнително дълго време празна и озеленена:)

# 202
Някои хора не можем да си намерим апартамент, защото кухнята е обща масово и не ни кефи този вариант, пък ако ще да е най-великата мода на света. За мен не е никак практично. Аз ще живея в този апартамент да ми е удобно, не защото е модерно.

В нашия апартамент кухнята е до хола и трапезарията и вратата на кухнята беше към коридора, но ние я затворихме и направихме врата към дневната. Имаме и малка масичка в кухнята, където буквално можеш да хапнеш набързо или като допълнителен плот да се ползва. Така хем си имам врата и не ми омирисва, хем си имам пряк достъп от кухнята до трапезарията и хола.Това за мен е перфектния вариант и го препоръчвам горещо, ако е възможно да се изпълни във вашия случай.
Ти го каза-за теб е префектния вариант. Редно е сега да приемеш, че има други мнения и предпочитания без да се изпитва нужда да се натрапва твоето като меродавно. Да не говорим, че това тропане с краче за квадратура, цени и разпределение е сигурен признак за незрялост. Ако може да е широко, ако може да са амнайсе стаи, ако може да е на добра локация, ако може и да е на ниски цени, ама пък и не търсиш в момента... Мисля, че не е нужно да се изброява повече.

# 203
Аз уважавам чуждото мнение за това кухнята да е заедно с хола. На някои така им харесва. Има си и плюсове това нещо. Аз просто споделих защо това не е моето.

И не, не мисля, че незряло подхождам към търсенето на апартамент, просто знам какво търся и какво определено не искам.  Опции има.

# 204
Аз в килера, понеже граничи с банята, бих направила тоалетна, дори и душкабина и бих сложа фейшън параван, зад който да монтирам перална, сушилня, рафтове за препарати, прахосмукачка и т.н.
Hands V

В едно съвременно жилище кухнята и хола задължително са едно помещение. Аз даже в последната къща която купих избих стена за да ги обединя. Трансформацията е невероятна. Миризмата не е проблем ако имаш нормално помещение и добър аспиратор.
И когато искам да си изпия на спокойствие кафето сутринта , зяпайки през прозореца или с книгата докато таткото и дяцата се готвят за училище ... Какво ? Да ми скачат на главата ? Или пък някой у нас си има гост и аз не мога да си изпия кафето на спокойствие или да приготвя нещо без да си пречим ?

Не знам какво общо има таткото и децата с кухнята и хола. Нали си имат стаи където да се приготвят. Кухнята е най- голямата инвестиция в една къща и една хубава кухня вдига класата. В по- високия сегмент всяка нова или ремонтирана къща без изключение има хол и кухня заедно. Аз имам един хол плюс кухня около 60 квадрат където има ниша с маса за закуска и остров с барстолове където може да си пиеш кафето и да се наслаждаваш на гледката и отделно имам втори хол около 60 квадрата където има по- формална маса за гости.
Айде сега от хола ще си направя кухня за да се вдигне класата. Как какво общо имат. Ами от всички стаи къде да се събират? Прави в коридора? В хола се събират и се изчакват. И изобщо хола е за всички.

daizy_g тропай си разбира се.  Само така.

# 205
Може би коментара е по повод следното…
Когато си на 20+- 30 взимаш нещо малко, най- често тези двустайните кутийки, които реално можеш да си позволиш.. Делите с половинката кредита, а и най- вероятно там се гледа бъдещото бебе..
След време 30-40 се инвестира в тристаен, защото тогава вече професионално сте се доказали малко повече и взимате по- добра заплата..
над 40+ вече се взима нещо, което не е “ ама колко са малки спалните..или какъв балон има” , защото имаш необходимите средства да купиш каквото искаш. .. Или 3ти вариант, защото вече си минаал през всичко това знаеш за какво ти стигат парите или не ти и не хленчиш и  не купуваш:)..
Не всичко е на всяка цена

Един потребител скоро беше написал и реално е така.. Безработица няма…. Поне в столицата.. има такива, които не си дават време да се докажат, че могат и повече

Последна редакция: чт, 20 окт 2022, 00:30 от FBID10156259284633594

# 206
И не, не мисля, че незряло подхождам към търсенето на апартамент, просто знам какво търся и какво определено не искам.  Опции има.

В това няма нищо лошо, даже те поздравявам. Но трябва да осъзнаеш, че си малцинство и не може да роптаеш, че пазарът се води от мнозинството. Примиряваш се, че за теб е малка пазарна ниша, и си търсиш своя апартамент в нея. И плащаш повече или не купуваш, но не може да искаш изискванията на малцинството да определят пазара.

# 207
Аз не съм фен на това да си сменям по 100 пъти жилищата. Като купувам едно го купувам за дълъг период. Затова не искам да си купя първия апартамент, който намеря, защото нямам намерение да го продавам след 5-10 години пак. Много мои познати изчакват и си търсят тяхното. Но всеки решава за себе си, разбира се. Simple Smile

# 208
[/quote]

[/quote]
Айде сега от хола ще си направя кухня за да се вдигне класата. Как какво общо имат. Ами от всички стаи къде да се събират? Прави в коридора? В хола се събират и се изчакват. И изобщо хола е за всички.

daizy_g тропай си разбира се.  Само така.
[/quote]

Хубава кухня вдига нивото и цената на къщата. Говоря за нещо подобно, не е най- добрия пример ама става

# 209
А какво пречи да имаме хубава кухня отделно? Моята е хубава и като оставя отворена вратата е все едно е част от цялостното помещение. Просто имам опцията да си я затварям, когато готвя, за да не се омирисва. Класата на апартамента ви няма да се вдигне от това дали имае врата или не. Мои познати с обща кухня заедно с хола казват, че искат обратното, да си преградят по някакъв начин кухнята.

Общи условия

Активация на акаунт