Нашите second hand находки - тема 46

• 85 773
  • 755
  •   1
Отговори
# 195
Друга хипотеза, която съм чувал е, че в Западна Европа вече пообедняха покрай пандемията и сега войната и са по-резервирани към това да си хвърлят дрехите. Та вече и качествената стока, която идва от там е сравнително по-малко от преди.

# 196
Покупки от днес( последен ден преди зареждане, Мания, зала Б)

Пуловер за мен и риза за единия ми тийн( напоследък предпочита ризи и то с къс ръкав, но не им е сезона и не намирам)

# 197
Не знам дали са обедняли западняците.При тях като разпускаха мерките,хукваха по магазините за дрехи.Взех шапка само заради цената,1,96лв.Една близка носи такива и ако и пасне да я взима.

# 198
В Пловдив има ли Мания на центъра до джамията и Била?

# 199
  • София
В нашата Мания дрехите изглеждат подбрани, но и доста скъпи вече. Последно си взех едно оувърсайз палто в екрю, двуредово с колан, до коляното /бях писала тук, че не си падам по тази линия, но то пък ме намери/. Като погледнах марката - те дългите палта по 800-1000 евро. Но само като го пипнах си казах опа, имаме находка. Ето състава, alpaca wool и virgin wool:
Скрит текст:
Трийсетина лева излезе, но си заслужава мисля.
Но, обувките и чантите вече са гола вода. Наслагали са едни обувки с етикети за по 50-100 лв, може да са изгодни, но не е същото да си ги намериш. Общо взето обувките, които се продават на килограм, са ниско качество, предимно еко кожи, а тежат и излизат много. А допреди година-две какви обувки имаше... Чантите пък съвсем парцаливи, нищо не ми е хващало окото напоследък.

Последна редакция: чт, 08 дек 2022, 22:59 от Maidenly

# 200
За трийсетина лева и най-смотано качество,не можеш да си купиш палто в редовоен магазин.Честито,със здраве да си го носиш!Да,дори до мин.год. можеха да се намерят мн.добри обувки.Откъм чанти е много зле отдавна.Аз не съм имала уау находки,но една близка имаше много попадения до преди 5-6год.Сега още ходи и гледа първо чантите с надежда,но няма нищо.

# 201
  • София
Благодаря. Simple Smile Относно чантите аз последно имах находка на един магазин на бул. Мария Луиза през лятото, близо до централна гара. Минавах случайно от там и реших да вляза, всичко ми се видя скъпо и не кой знае какво, с изключение на чантите. Сдобих се с Escada за 8 лв, според мен оригинална.

# 202
В Пловдив има ли Мания на центъра до джамията и Била?
Не, има Мания в Пощата и до Рилон център. Иначе, в Халите, където беше магазинът им, има друг - Outlet & second hand spot.

Последна редакция: пт, 09 дек 2022, 10:44 от bee_bop

# 203
Какво мислите за Ремикс, имате ли хубави и евтини находки от там? Аз мисля, че от там най-доброто ми попадение са дънки Levi’s, за които дадох 50-60лв. Можеше и по-евтино, ама такъв ми бил късмета. Добра цена ли е това според вас или можеше и по-евтино?

# 204
Трябвало е още да изчакате в Ремикс. Аз последно взех дънки Boss за 20лв, но материята е страхотна. То по това се познават качествените дрехи

Последна редакция: пт, 09 дек 2022, 08:15 от Г-жа Рамацоти

# 205
Не знам дали са обедняли западняците.При тях като разпускаха мерките,хукваха по магазините за дрехи.Взех шапка само заради цената,1,96лв.Една близка носи такива и ако и пасне да я взима.

Без да съм спец, оказва си влияние според мен. Пандемия, икономическа криза, войни, цена на бензин.. Навсякъде всичко за съжаление се покачва, логично и ВУ. Аз от редовен магазин рядко пазаря. Цените са станали УАУ. На малката екип вУайкики 80лв..А качеството нали.... Не е от най-добрите. Така, че според мен ВУ си е алтернатива.Живях в Англия, там имаше страшно много ВУ-всяка с някаква кауза. Хората си пазаруваха и то доста.. По скоро да кажем от екологична гледна точка. Рециклиране  и опазване на околна среда и подкрепа към фондацията.. Все пак, не са толкова" бедни", като нас Simple Smile примерно .И ние като клиенти, може би сме станали и по-взискателни и търсим нещо марково.
В моят град Бс, Мания си е най-на далавера.Особенно за якета и обувки, когато има. Цените им стават на брой и това ме устройва. Докато в Зиг - Заг, подобно палто ще ми излезе, колкото 1 ново..
В Хумана влизам само на разпродажба, скъпа ми е в началото. Скоро си набарах един панталон на Сандро от там за 7лв.А е хубава скъпа марка.. Може би не толкова известна в БГ. От Мания пък си взех едно бяло яке на Mariiko и едно на Kujho- за по 30 лв. Реалните им цени са над 300лв.Така че... намира се.. Колко Кашмир блузки си взех... Просто имам чувство, че само Найк и Адидас се търсят 😁 при нас(моят град) .. А от зала Б си бях намерила яке на Алфа индъстрис, пак добър бранд.. Еми чакаше ме.. Така че  все изкача по-нещо...Малко на късмет там 😁. Успешен ден на всички..

Последна редакция: пт, 09 дек 2022, 07:14 от bulgari_bs

# 206
Аз за дънки ВУ сякаш не бих дала 50лв. Последните levi's, които взех от там бяха нови с етикет за 30лв+ и пак ми се стори скъпо. Но аз съм малко стисната. Още повече, че помня на какви цени се пазаруваше хубава стока преди години.

# 207
Аз последно от Ремикс забърсах пуловер от 100% кашмир с етикет за 30 и няколко лева. Предвид цената на нов кашмирен пуловер в магазина, си го броя за находка.
Скрит текст:

Ето цените на нов пуловер в сайта:

Има интересни неща там, но е на късмет - цените се променят постоянно и по принцип е на далавера да изчакаш, но може междувременно някой друг да го вземе.

От физически магазини нямам находки напоследък - последните няколко пъти се нагледах на парцали в ден след зареждане и вече нямам мерак да обикалям.

Последна редакция: пт, 09 дек 2022, 09:29 от That Obscure Object of Desire

# 208
Аз пък направо се чудя откъде пазарувате, че Манията ви е скъпа. Да, зала А бих посетила само ако търся дреха по повод и в Зала Б няма, но последната ми върши перфектна работа. Последният път дадох малко над 50 лв. за дънки за бременни с етикет, дънки на Томи Хилфигър за след бременността ми, един кашмирен пуловер, един друг с полиестер, бархетно долнище на пижама, памучна блуза като за горнище на въпросното долнище, два масивни суичъра за мъжа (за това време). 8 единици са това. Даже си спечелих и ваучер за 10 лв. с трупането на точки през приложението. Ходила съм и непосредствено преди зареждането, тогава пък за 18 лв съм си тръгвала с 3 кг дрехи. А сме (сравнително) млади хора, на по 30 и нещо години, суетни сме, не е като да взимаме каквото и да е Grinning Впрочем аз се облякох за без пари за бременността от ВУ, направо не разбирам защо дрехите за бременни са толкова скъпи по редовните магазини. При положение, че се носят едва няколко месеца.

За горното визирах Манията в Дружба. Ходих веднъж на пазара в Искам, но ми се стори доста вехтошарски магазин, може би така съм уцелила. Преди, като не живеех тук, съм ходила и в Зиг Заг на Опълченска, които дълги години бяха с по-добри цени от Мания. Но нещата се обърнаха по някаква причина.

# 209
  • Mostly in my mind
кашмирени пуловери успешно съм си взимала и за по 10 лв. Когато цената е на кг, е изгодно, защото кашмирът е лек. постоянно излизат хубави кашми9рени пуловери, но за съжалние все не моя номер. но не от Мания де. в нашата зала А е пълно с вехтошарски дрехи. да, адски скъпо е за това, което предлагат. не е нормално да искат по 40/50 лв на кг за пуловери с дупки и лекета!

Общи условия

Активация на акаунт