Нашите second hand находки - тема 46

• 84 554
  • 755
  •   1
Отговори
# 615
  • София
Имам един такъв въпрос... Как успявате, да не се презатрупате? На основното почистване на къщата, миналата седмица, установих, че количеството дрехи, което съм натрупала е страшно! Доста неща дори не ги помнех... Disappointed

# 616
  • София/Севлиево
Не успявам.От време на време обаче правя чистки,но ми е много трудно да избера кое да махна и кое не.Като тръгнахме да се местим от София събрах цели 6 30-литрови чувала с дрехи,които оставих в контейнерите за рециклиране.Сега имам страшно много бебешки,уж все раздавам и пак са много...

# 617
Аз лично като избягвам да ходя по магазините. Сега е друго, купувам за бебето често, но за себе си не гледам. То няма и смисъл. Но в нормални времена просто не ходя толкова често и сезонно почиствам от неща, които не съм носила често през сезона. Ненужното дарявам.

# 618
  • София
На мен акъл ми дойде с годините.
Като младо гъзе нямаше начин да вляза в магазин ( никога секънд хенд ) и да не купя нещо. Сега, на прага на 40-те, сам на себе си се чудя как и защо.
Купувам ( вече и от секънд хенд ) само каквото ми е нужно. Важи и за неща за дома, за храна, за всичко.
Спестените пари давам за пътуване - нещото което ме радва истински.

# 619
Гледам често да разчиствам. С детските дрехи е най- трудно Wink

# 620
Ако не съм сложила нещо два сезона го подарявам. Като по-млада пазех дрехи като отслабна, като напълнея. Излишно е, всичко амортизира и като материал и  като визия. Хората с които обменям дрехи се радват. Колкото и да има една жена в гардероба винаги дреха от приятелка й е като нова. Идва облечена с едно тръгва с друго. Нищо че нейното примерно е било по-скъпо от това което съм й дала. На мен също ми дават. Ние жените сме странни същества, не носена от нас дреха ни е като нова без значение - дадена купена от ВУ. При все си имам любими дрехи от 10 години които нося и нося.

# 621
  • Карлово
Купувам ( вече и от секънд хенд ) само каквото ми е нужно. Важи и за неща за дома, за храна, за всичко.
То хубаво, че купуваш каквото ти трябва, ама като влезеш и го няма, а пък нещо ненужно ти хване окото как устояваш?
Аз да споделя, не че не съм затрупана, ама като реша да си купя нещо си задавам въпроса, кое от моите ще изхвърля. Ако имам нещо за пежалване купувам, ако не, следващия път.

# 622
Понеже нямам достатъчно място в шкафовете ми за дрехи, изваждам само сезонните по рафтове и закачалки. Останалите в торби и под леглото. Редовно правя чистка при вадене и прибиране на сезонните дрехи. Което не съм носила една-две години , подарявам. Е , имам и дрехи от години, но са ми любими и не се разделям с тях. Вече купувам дрехи от ВУ , само ако много са ми харесали. Обувки също купувам , много съм доволна от качеството.

# 623
  • София

То хубаво, че купуваш каквото ти трябва, ама като влезеш и го няма, а пък нещо ненужно ти хване окото как устояваш?
Именно на промяната в мисленето с годините го отдавам. Излизам без покупка и пробвам пак в друг магазин за конкретното нещо, което ми трябва.

# 624
  • София/Севлиево
ММ ми постави ултиматум -за всяко купено нещо да махам две,ама нещо не ми се получава.Примерно все се надявам да си върна кг преди бременността и да си нося любимите рокли(с първото дете ми отне малко над 4 години,но тогава нямах толкова дрехи,пък рокли почти не носех,тяхната ера дойде като минах 30).

# 625
И аз винаги, когато сменям сезонните дрехи, правя чистка. Нещо, което не съм слагала през последните 2 години, заминава. Опитвам се да си следвам едно мое правило, че ако се чудя за дадена дреха, изобщо не я купувам.
Последните 2 седмици имам много добри попадения на обувки. Ботуши(Gabor)и боти (Bianco)естествено кожа, може да се каже нови, защото по подметките им нямаше никакви следи и едни много удобни кафеви боти. Всички от Мания зала Б общо за 17лв. Днес минах през Зиг заг на ново зареждане 38лв/кг и взех за малката няколко много симпатични рокли и нова чанта животинче с етикет за 14лв всичко.
Скрит текст:

# 626
  • Пловдив
Няма как към момента всички дрехи да са ми на едно място и се налага всеки сезон да вадя и прибирам от чували. Така разчиствам.

# 627
В момента май затрупвам малкия ми син с ризи, но не мога да му се нарадвам, че изяви желание да носи такива( до преди няколко месеца само и единствено тениски ползваше)
От Мания Димитър Петков
Скрит текст:

В зелена гама е, материята наподобява едно времешния крепон/ релеф

С дълъг ръкав, но е модел, който с копче става на къс

Напоследък попадам на доста ризи с тази марка Jake Jones

Класическа, официална, много стилно стои като се облече.
Доволна съм!

# 628
Аз купувам всички с багери/ трактори за малкото и сменящи се блузи ( с пайети) за големия. Само такова носят

# 629
  • София
Анцуг ми трябваше и анцуг купих. Мания Димитър Петков ( благодаря за инфото за ниските цени! 🌹 ) 2.04 лева. Нов е, много мек и приятен за носене. Не схващам идеята на копчетата по цялата дължина, но са съвсем действащи 🙃. Ще помисля как да ги залепя. Трябва ми за вкъщи в по-студено време, не за стриптийз все пак :

Общи условия

Активация на акаунт