Хитринки за всякакъв случай - 33

• 47 744
  • 758
  •   1
Отговори
# 210
Прави се най - добре на следващия ден след измиването на косата. Или поне остави голям интервал между измиването и прическата (сутрин - вечер или обратно) Ако си ги правиш на същия, косата ти е  изпръхнала и леко влажна, нищо няма да държи. И аз съм с такава коса, в деня на измиването дори и ластички и фиби ми се пързалят по косата и не стоят.
Ако живееш на влажно място, може да си вземеш "анти влага спрей", пръскай го след като направиш прическата.
Последно си взех на philip kingsley, но има на доста марки.
Това за измиването го знам и въпреки това се отпускат. Не знам в София май не е много влажно...

# 211
  • София
Оооо, не е като в Бургас или по Дунава, но според мен си е влажно - особено в есенно-зимния сезон.

# 212
  • в сърцата на децата <3
Ето ги кърпите на Лидл

Проверих си касовата бележка - 3.99 съм платила, но помня, че бяха намалени май с разкъсана опаковка, така че сигурно са били 5.99 редовна цена. Да, имаше ги лятото, но не ги открих налични и си останах с един комплект. Бих си взела и втори като ги пуснат пак. Бялата е за прах, синята е за стъкло. В моя комплект някой беше си харесал кухненската и имам 2 сини за стъкло 😂 Не съжалявам изобщо за което.

# 213
Цената в Лидл  на кърпите за бърсане на прах е била много изгодна.
Аз имам 2 бр., като тази за стъкло , купувани са преди 4-5 години и всяка от тях струваше около 2.50 лв.
Обаче всяка стотинка, похарчена за тези 2 кърпи си струва.
Използвам ги за почистване на прозорците и за бърсане на прах върху мебелите и съм много, много доволна, че ги имам.
При следващо посещение на Лидл ще погледна за този комплект, който препоръчвате.

# 214
Боботоо, още са изгодни кърпите за стъкло и в Лидъл, и в Кауфланд.😃 И са в редовен асортимент- в Л. са 2 броя за 3,49 лв, а в К. са по 1,75 лв за брой.
Snow, aз почти за всичко използвам кърпите за стъкло, за огледалата, даже за екрана на телефона (с предпазни стъкло е), за нула време маха отпечатъците. 😃
Солта се справи повече от чудесно с петната от чай!😉😀

# 215
  • в сърцата на децата <3
Боботоо, комплектът не е в редовен асортимент. Тези за стъкло ги има, само тях. Аз си вардя бялата за прах - монитори, бюра, шкафове, аспиратор - прашинка не остава, а бърша със суха кърпа. Не замазва, не разпилява прахта, а събира всичко.
А тази розовата за какво е? Не ѝ намирам приложение и така си стои 🤔

# 216
Snow, пише за полиране...На мен ми прилича на лидълските кърпи за монитори (светлозелените от постоянния асортимент). Ако е такава, става за екрани на устройства, телевизори, чаши и разни съдове, както и всякакви по-деликатни повърхности. Чисти супер лесно /леко навлажнена, дори без препарат/ мебели, мушами и др. Също става и за подсушаване на леко мокри повърхности (с малки капки, не обилно мокри).
Как да махна малки петна от лак от блуза (лигава тънка материя)? Сетих се за ацетон, лакочистител (с/без ацетон), спирт, имам и кислородна вода...🤔 Основният цвят е яркочервен, не искам да избелее.

Последна редакция: ср, 09 ное 2022, 16:38 от dolce miele

# 217
  • София
По това време в Лидл нали пускат продукти за есенно почистване и правят доста промоции, сигурно ще пуснат и кърпите.

Долче, не можеш ли с нокът да го изчоплиш?
С лакочистител ще пострада материята според мен.
Наврвмето съм махала лак за нокти с повторно лакиране и обиране с памук. Но не си го представям върху дреха и крайният резултат може да е ужасен.
Опитай първо да я изпереш, може да падне.
Ако не стане, сложи лак в цвета на блузата, да не си личи. Поне цветове имаш Heart Eyes

# 218
  • в сърцата на децата <3
Долче, кърпата пише, че е за полиране, да. Но по-скоро замазва, отколкото да попива и не се справя добре с гладки повърхности. Може да си стои за "някой ден" да ѝ намеря предназначение. Иначе е мека и фина, но на стъкло пуска власинки (вероятно и на порцелан ще пуска, но са ми цветни нещата и не личи).
Лак от текстил не знам можеш ли да извадиш без да скапеш цвета. Ацетона го ще повреди със сигурност. Лакочистител без ацетон... Не знам как би се справил, той пък е с други разтворители.

# 219
Долче, кърпата пише, че е за полиране, да. Но по-скоро замазва, отколкото да попива и не се справя добре с гладки повърхности. Може да си стои за "някой ден" да ѝ намеря предназначение. Иначе е мека и фина, но на стъкло пуска власинки (вероятно и на порцелан ще пуска, но са ми цветни нещата и не личи).
Скрит текст:
Лак от текстил не знам можеш ли да извадиш без да скапеш цвета. Ацетона го ще повреди със сигурност. Лакочистител без ацетон... Не знам как би се справил, той пък е с други разтворители.
Използвам тази кърпа, като едната ѝ страна е за почистване, а другата е полища. Използвам я за смесителите в банята и иноксови повърхности. Направо блестят след нея. Пробвала съм я на огледалото-също е перфектна. Можеш да пробваш твоята за смесителите.
https://yosial.com/product/%D0%B2%D0%B8%D0%BB%D0%B5%D0%B4%D0%B0- … %8F-vileda-bagno/

# 220
  • в сърцата на децата <3
С текстурата и функцията на показаната от теб е кърпата за баня. Полиращата е гладка, леко пухеста...

# 221
Е то не пречи да пробваш да си полираш някое бижу, например....и смесителите Simple Smile и да кажеш има ли файда.

# 222
Полиращите кърпи се ползват само на сухо, те не попиват влага. Аз не се занимавам да полирам чаши и прибори, след измиване заминават в шкафа. Но с подобна кърпа чистя и смесителите на мивка и душ, петната от варовик се премахват много лесно на сухо. Естествено не чакам да се натрупа много, тогава си трябва мокро чистене с препарат или киселина.

# 223
Моята за баня, която от едната страна чисти, а от другата полира (показах я горе), си я използвам само на сухо.

# 224
Момичета, помагайте! Престои ми борба със сериозно количество  котлен камък в тоалетната.Купих си от гръцкия кислол и сега ме мъчат няколко въпроса.
Трябва ли да махна водата преди да го налея и мога ли да го оставя цяла нощ.
Надявам се на чудо..

Общи условия

Активация на акаунт