Хитринки за всякакъв случай - 33

• 47 743
  • 758
  •   1
Отговори
# 225
Момичета, помагайте! Престои ми борба със сериозно количество  котлен камък в тоалетната.Купих си от гръцкия кислол и сега ме мъчат няколко въпроса.
Трябва ли да махна водата преди да го налея и мога ли да го оставя цяла нощ.
Надявам се на чудо..
От темата си спомням, че облепяха котления камък с кухненска хартия и върху нея слагаха препарат, че да се задържи по-дълго. За кислола няма нуижда да махате водата, но като го сипвате, си сложете маска и не се навеждайте много ниско над него.

# 226
Майка ми източва водата от тоалетната, когато слага белина.
Дайс, имам лакове, да, не мога да се оплача от липса на подходящ нюанс.😆 Това ще е резервният вариант...Материята все пак ми се струва устойчива, не изпуска цвят в прането, въпреки яркия цвят...Някой беше махал секундно лепило от шарен панталон с ацетон, та може да стане и с лака по блузата ми.

Последна редакция: ср, 09 ное 2022, 17:01 от dolce miele

# 227
  • в сърцата на децата <3
За котлен камък много съм доволна от МаксиПро Актив. Не знам във физически магазини има ли го, аз поръчвах заедно с други продукти на марката. Ами - нямат лош препарат! За наслоявания аз източвам водата от тоалетната и накисвам. Няма какво да ѝ стане.

# 228
Как се източва водата? За пръв път чувам Relaxed

# 229
Майка ми спира водата от крана и после мисля, че с кофичка от кисело мляко източва (може и да я е отрязана за по-удобно- не съм я гледала как точно го прави😄).🤔

# 230
Лесно се прави - вземаш една гъба и кофа. Потапяш гъбата, вадиш и изстискваш в кофата. И пак така докато стане сухо.

# 231
  • в сърцата на децата <3
И аз с гъба вадя водата.

# 232
  • волно калдъръмче
Директно с това без гъби и без ръкавици.

# 233
А като източите водата не тръгва ли миризма?

# 234
Миризмата на белина "покрива" всички други миризми!😅

# 235
  • София
Дами, help! Купихме нов диван, но дамаската му е ужасна- за една седмица в нея се набиха всякакви власинки от дрехи и чорапи, и няма изчистване. Буквално се захаби до такава степен, все едно е ползван с години. По какъв начин мога да изчистя дамаската от набитите в нея боклучета? Самата дамаска не е мръсна, защото е съвсем нова, но цялата е попила всякакви едри и дребни власинки. Пробвах с мощна прахосмукачка, не става. Боклучетата някак са залепени за дамаската. Дайте съвет как да я изчистя и поддръжам.

# 236
Четка с косъм, четка (със силиконови власинки), от онези гумирани ръкавици за животински косъм (със силиконови бутончета са), хартиено тиксо, има и едни мъхести четки за обиране на власинки (малко като кадифени изглеждат, обикновено частта, която обира власинките е в червен цвят- на едната посока за повърхността се закрепят власинките, а в обратната се почиства от тях). С турбо четка на прахосмукачка също може. Ако са образувани "топченца" по материята- има машинки за премахването им.

# 237
gabiplus, ще споделиш ли от къде е дивана?В бъдеще смятам да купувам и не знам от къде да взема качествен, но поне да знам какво да избягвам.

# 238
  • в сърцата на децата <3
Има едни лепящи силиконови ролки, които като се налепят само се обливат с вода, съхнат и пак са лепкави - това е най-оптималното във времето решение.

# 239
От опита ми дълги години с котка, най-ефективно е това кадифеното. Лепящото, което се измива не става за нищо.

Общи условия

Активация на акаунт