Хитринки за всякакъв случай - 33

• 47 736
  • 758
  •   1
Отговори
# 240
  • Sofia
Квасих мляко, така хубаво го заквасих, че ся имаме ни кисело, ни прясно, ни гъсто .. има ли някакъв трик тука, че ако няма някой пиниз ще трябва да иде в кофата Sad

# 241
Кърпите на Лидл от другата седмица

# 242
Да, и аз щях да пиша за кърпите😅 Тъкмо вчера ги обсъждахме😃
Елизабет, можеш да използваш получения "продукт" за готвене (застройка на супа, палачинки, гофрети, други печива, може евентуално и сос бешамел да стане)? Не знам дали, ако се подгрее до не повече от 45 градуса, или пък ако се добави още закваска ще е добра идея или просто ще стане твърде кисело...

# 243
Квасих мляко, така хубаво го заквасих, че ся имаме ни кисело, ни прясно, ни гъсто .. има ли някакъв трик тука, че ако няма някой пиниз ще трябва да иде в кофата Sad
Защо пък в кофата? Айрян, таратор, в някой сладкиш....
Трик, доколкото знам, няма. И на мен ми се е случвало, но си го използвам.

# 244
Здравейте, моля за съвет как да сваля лепенки от дограма, които са стояли дълго време вътре и вън, с какво да намажа за да се отлепят по-лесно? Опитах да ги отлепя, но се късат много лесно и нищо не става, моля за съвет, благодаря!

# 245
  • Sofia

Защото е ни кисело ни сладко, за таратор трябва оцет да сипя сигурно Grinning За прясно мляко също не става вече. Сладкиши и печива не правя, защото съм с бременна и трябва много да внимавам да не вдигна захарта тамън я вкарах в норми. Ще видя мъжО дали ще може да го консумира евентуално под някаква форма Grinning

# 246
Здравейте, моля за съвет как да сваля лепенки от дограма, които са стояли дълго време вътре и вън, с какво да намажа за да се отлепят по-лесно? Опитах да ги отлепя, но се късат много лесно и нищо не става, моля за съвет, благодаря!
Обилно намажи с олио, остави да поседи и после с тъп нож изстържи.

# 247
За застройка на супи ще е екстра нито кисело, нито солено.😃 Аз застройвам с яйца и кисело мляко/прясно мляко/сметана/заквасена сметана и с всяко от тези се получава добре. А на повечето супи може да се сложи и оцет, ако се харесват по-кисели.🙂 Вероятно и нещо като крем карамел ще стане (без карамел и с много малко подслаждане, щом се внимава за КЗ), което ме подсеща за една запеканка на основата на яйца и мляко+ добавени зеленчуци.

Последна редакция: чт, 10 ное 2022, 08:55 от dolce miele

# 248

Защото е ни кисело ни сладко, за таратор трябва оцет да сипя сигурно Grinning За прясно мляко също не става вече. Сладкиши и печива не правя, защото съм с бременна и трябва много да внимавам да не вдигна захарта тамън я вкарах в норми. Ще видя мъжО дали ще може да го консумира евентуално под някаква форма Grinning
Тури му малко желатин и някакво сладко и му направи сладкишче с бисквитена подложка ....само за него Wink

# 249
  • Sofia
Благодаря ви момичета! Simple Smile Heart

# 250
  • София
Аууу, това мляко каква идеална марината става за месо Simple Smile Аз пилешкото все в прясно мляко с малко лимон го слагам (и подправки каквито искам), защото нямам точно ей такова полузаквасено Simple Smile Хем мариноването си иска добро количество Wink

# 251
Сложи го на котлона и ще получиш извара - идеален хранителен продукт за бременни😉

# 252
  • Sofia
Сложи го на котлона и ще получиш извара - идеален хранителен продукт за бременни😉

ОООООООООООО, това звучи много добре! Може ли малко повече инфо?! Тамън и аз ще облажа, не само мъжкото тяло Grinning

ААа, след справка с гугъл намерих варианти: https://gotvach.bg/n-30149-%D0%98%D0%B7%D0%B2%D0%B0%D1%80%D0%B0_ … D0%B2%D0%B8%D1%8F

Благодаря Simple Smile

# 253
От топлината тази несполучливо подквасена маса ще се превърне в извара. Прецеждаш през ситен гефгир или оставяш да се отцеди в марля и ако искаш посоляваш, но на мен ми е вкусна ей така да си я хапвам с лъжица. Оползотворяването и може да е по хиляди начини, включително и съхранение в камерата.
Трайността и не е голяма , така че е добре да я използваш до няколко дни.

# 254
Аз пак със сагата с мухъла : днес татко освободи терена и замина на Баните на почивка,та мога да действам,гардероби с какво е удачно да третирам?
Дали препаратът на Фрош със сода би бил подходящ?
Иначе взех влагоабсорбатора от Кауфланд и като почистим стени,мебели ще го пусна.

Общи условия

Активация на акаунт