Хитринки за всякакъв случай - 33

• 47 634
  • 758
  •   1
Отговори
# 480
За сплесканото яке - на въздух мисля, че ще се оправи. Поне при мен така става след като го изпера. А аз го пера в пералнята, не съм го носила на химическо. Обикновено пухът се сбива след прането, но като започна да го нося и някак си се разпределя.

# 481
  • Велико Търново
Лепкавото се маха с мазно Simple Smile зехтин, олио, кристали за коса...

# 482
На пухеното яке изобщо не виждам защо трябва да му се прави нещо- да се мокрело, да се сушало... Нали е дадено на химическо и е чисто.
Хваща го здраво за яката и го изтупва здравата няколко пъти.  Хваща от долния край и прави същото. Понамачкава го, пак изтупва. Ще влезе въздух в него и ще се оправи.

# 483
Няма нужда от мокрене а от бой - по един или друг начин да се разтръска хубаво пухът вътре. Дали въртене в барабан с топки, дали на ръка тръскане/удряне, ще се оправи. Ако не се оправи след пробване на какъвто там вариант е избран - се почва отначало и така колкото е нужно докато бухне пак както е било.

# 484
Не мокрете пухеното яке, само потенциални проблеми. Просто му трябва разпухване - сушете с топки както е сухо или мачкайте и чепкайте с ръце, но трябва просто да се вкара въздух в степалите се пухчета.

# 485
Добре де, как ви тръгват сушилните при сухи дрехи? Аз ли нещо не се справям, моята ли е с характер, но сухи дрехи няма да завърти…

# 486
  • София
Трябва програма.
Аз имам за освежаване и е за сухи дрехи.

# 487
  • На брега на реката
И програма за време, също върши работа!

# 488
Благодаря ви, успях да го махна с измивно олио за лице 😁

# 489
Почистих матрака със сода, смесена с капки масло от чаено дърво и от цитронела. Замириса много свежо у дома. Първо смесих в бурканче, разтръсках и после натупах целия матрак. Оставих го да седи и да се проветрява на отворено. После обрах с прахосмукачката. Тя чисти всичко, дърпа много силно. С всичко пране на високи градуси (надматрачната я пуснах на 90, макар да е за максимум 60), хремата и кашлицата намаляха осезаемо, очите ми вече не сълзят.

Открих, че масло от цитронела, накапано върху салфетка за през нощта в кухнята освежава и разгонва хлебарките. Не ги убива, но действа в разстояние на половин-един метър да не припарват.

# 490
С какво мога да напръскам против котки? Ние сме в къща и отвън на терасата ни постоянно идват 2-3 улични котки. Там оставям бебешката количка и е постоянно в косми. Имаме и диванче, което също става в косми. Има ли нещо което да ги държи далеч, да не взема да ги отровя 😁😁

# 491
Хлебаркита ги гонят и тия ултразвуковите уредчета против комари, то от всички гадини освен комарите, май само тях и стоножките шашка това нещо... останалите явно са глухи Grinning Отначало са показват много де, те са толкова ошашавени че не се и крият ами тичат навред, та изглеждат сякаш още са дошли, може и до 2-3 седмици да а това. И после няма. Нови не идват.
За хлебарки това ми е по-добър вариант от капани и отрови, отделят много алергени и те и не ми е вариант умрели хлебарки скрити из разни ъгли.

# 492
  • в сърцата на децата <3
С какво мога да напръскам против котки? Ние сме в къща и отвън на терасата ни постоянно идват 2-3 улични котки. Там оставям бебешката количка и е постоянно в косми. Имаме и диванче, което също става в косми. Има ли нещо което да ги държи далеч, да не взема да ги отровя 😁😁
Куче 😁
Майтапа настрана, но ако имате познат с куче, може да вземете за малко животинката, да се разходи и да легне на тераската... Да я омирише на куче. Няма да припарят. Не знам за нещо ефикасно иначе. Покривайте с някакви найлони диванчето и количката, поне да не космясват

# 493
  • София
zwezdi4ka14, със спрей пробвахте ли?

# 494
  • Велико Търново
Сложете нещо, което постоянно мърда там - висулка с дрънчащи от вятъра части или някаква играчка на батерии. Просто да има движение постоянно и ще отвикнат. Другото е спрей, но няма да е ефикасен на открито, а и след всеки дъжд пак ще пръскате.
Вариант 2, намерете им друго място Simple Smile сложете купа с храна някъде отстрани

Общи условия

Активация на акаунт