Хитринки за всякакъв случай - 33

• 47 710
  • 758
  •   1
Отговори
# 330
  • Mediterraneo
Килими нямам, има по един малък в двете стаи на децата пред леглата им. Сушилня нямам, няма и да имам, при нас климатът е достатъчно топъл целогодишно. Редовно ни носи вятърът пясък от Сахара, за червените кални дъждове да не говорим.

# 331
В квартирата бяхме до строеж, но като цяло на тихо и спокойно място, без големи улици. Прахта се събираше ежеминутно, макар роботчето да минаваше всеки ден. Сега в апартамента сме до строежи от двете страни, близо до булевард и Околовръстното. Прекрасно е навън... Между филтъра за въздух, робота и сушилнята смея да кажа, че няма и 1/5 от прахта, която имаше в квартирата. И определено има разлика тия дни като (поне в София) духа и вали Simple Smile

# 332
Не съм се замисляла. И близо до нас има строеж. Отделно че едната ни стая я ползваме като склад за какви ли не неща. А самата врата отдолу има разстояние от което е много вероятно да влиза допълнителна прах. Явно засега ще е така, докато не спрат строежи и не се освободи стаята-склад от всички ненужни неща.

# 333
Примирих се. Прах се бърше веднъж седмично, през останалото време се правя, че не забелязвам. Когато бях в майчинство обръщах внимание повече, сега от работа в къщи, от къщи на работа, остава една събота/неделя за тези занимания. През останалото време няма кога.

# 334
Дайте идея как ефикасно да почиствам бели кожени кецове.
Дъщеря ми /тийнейджър/   ходи с такива. Много се цапат.

Пробвала съм различни препарати - включително и такива за почистване на баня, паста за зъби, мицеларна вода, лакочистител...... Веднъж изцапани, не могат качествено да се почистят...
Ако ги изпера, пак се захабяват. А и не мога постоянно да ги пера.

Не мога и през няколко седмици да купувам нови...

# 335
Утро,
Скрит текст:
има я в ДМ за 3,75 лв.

# 336
малката лисичка, благодаря! Веднага ще я потърся! Flowers Rose

# 337
Хрумва ми докато са нови да ги импрегнираш, порите на кожата се запечатват и може би мръсното няма да се набива в дълбочина. Ползвам спрей за импрегниране, някакъв от дайхман май беше.

# 338
Дали има някой, който перманентно се е отървал от т.нар. розова плесен? Чакаме малко човече и ми се ще да не ми се налага често миене с белина, тъй като само тя има действие, но пак трябва да се минава регулярно.

# 339
Свити обувки от сушилня има ли как да оправя? 🤣

# 340
Дали има някой, който перманентно се е отървал от т.нар. розова плесен? Чакаме малко човече и ми се ще да не ми се налага често миене с белина, тъй като само тя има действие, но пак трябва да се минава регулярно.
Ремонт

# 341
Появи се след основен ремонт.

# 342
Тогава си проверете вентилацията. Не един път майстори са обърквали коминните тела. Имало е случай при нас на включени аспиратори в комина на баня/тоалетна и обратно също, този на баня разменен с кухненския. В единия случай чак в асансьора миришеше на готвено.

# 343
  • Бургас
Утро,с циф пробва ли?

# 344
Килимите според мен са не прахозавъдник, а прахосъбирач. Завесите също. Забелявам като махна килими и пердета да пера колко много прах лети из стаите и веднага черната техника е за почистване.
Но пера често, много ми харесва аромата и мекотата на прани пердета и килими.
И до нас в момента има строеж, много ги обичам всички там - в събота внимават да не се успя и почват в 7,15 да тракат и бръмчат. Много е удобно, защото така денят ми не се губи в някаква почивка или сън, а скачам пълна с енергия и яд и цял ден чистя злостно.

Общи условия

Активация на акаунт