Хитринки за всякакъв случай - 33

• 47 689
  • 758
  •   1
Отговори
# 360
  • Пловдив
Климатиците вкъщи не ги изключваме като застуди - оставяме ги на 18°, когато няма никой вкъщи и ги увеличаваме, когато сме си там.
Проветряваме за около ½ час на обяд, когато е най-топло, ако има някой, ако ли не - който се прибере пръв, отваря прозорците навсякъде, освен в стаята, в която е, а след като затвори другите стаи, отваря и тази, в която е бил.

За фрайъра не съм ползвала хартия - изобщо не ми беше хрумвало, но пък кошницата му си я мия в миялната, та не ми е драма цапането.

# 361
Ако фраера е фурничка вероятно може. За другите има уж специална хартия или пък си изрязваш дупки, ама голяма гимнастика ми се струва. И аз мия в миялната кошницата.

# 362
Има готови формички от хартия и такива от силикон, ако миенето в миялната не е опция  https://www.amazon.de/s?k=airfryer+liners&crid=21QMPM51KH2SQ&spr … _ss_ts-doa-p_1_10

# 363
Нашите климатици като ги пусна средата на септември на 21-22градуса и до май не ги спирам. Ама съм с две малки деца и сме по цял ден вкъщи. Ако ни няма за няколко дни само ги намалявам на 18-19 градуса

# 364
Здравейте. Имам две питанки. Първата може и да не е много по темата. Но все пак. Вие как използвате климатикът ви през зимата откъм икономичност? Чудя се дали е по-икономично да се държи на по-високи градуси (например 28,29,30), но да се пуска за малко докато затопли и да се спре. Или да се пуска на по-ниски градуси, но да се държи по-дълго време. Вторият ми въпрос е свързан с airfryer. Може ли да се използва най-обикновена хартия за печене, с цел да не се чисти след това? Или има някаква по-специална за тези уреди?

За най-голяма икономичност климатика се държи на 23-24 градуса, колкото ви е личното предпочитание и не се спира цяла зима изобщо!
Нощно време може да се намалят градусите на 21-22 или да се намали силата на духане.

Още повече, че в минусовите температури, ако се спре климатика, може да стане голяма беля, защото външното тяло ще замръзне и  после няма размразяване.

Между другото, климатиците изобщо не хабят много ток! Това си е най-икономичния метод за отопление.

# 365
Когато ни няма ги държа на 17-18 ,когато сме там увеличавам според зависи предпочитанията,но макс22-23 и когато спим намалям на 18 отново.И не се изключва + редовно почистване на филтрите.

Последна редакция: ср, 30 ное 2022, 10:45 от малката лисичка

# 366
Ползвам обикновена хартия за печене.Предлагата се и надупчени,с цел по-добра циркулация на въздуха.Може и сама да си я надупчите,с перфоратор например.
Климатик,за икономичност,не се спира.Още повече,че ако е спрян по-дълго време,после трудно ще насмогне да достигне 27-8-9°, което всъщност го прави неефективен като отоплителен уред.

# 367
Вярно е че не се икономисва така, но мен лично ме изумява че някой гони 27-29 градуса вкъщи през зимата... Това си е горещо, лятно време на 27 всички се оплакват и охлаждат с климатици, със сигурност не е нормална стайна температура.

# 368
  • Somewhere far away
И за мен това е много... 22-23  макс. чак пък 27, наистина е безумно.

# 369
  • София
Напоследък това си мисля и аз - някакъв символ на престиж от комунистическо време ли е това през зимата да се потиш вкъщи по къс ръкав? Понеже ходя вкъщи по пуловер (не навлечена), гости са ми казвали "а, вие ходите повечк облечени".
Ако спрем да правим от зимата лято, току-виж мине по-лесно прехода към зелена енергия...

# 370
27-29 градуса е абсурд, това не е нормално. Кажете, че е шега, защото на толкова човек изпитва дискомфорт и се оглежда за басейн или климатик... 21 - 22 градуса е перфектна температура и да, зимата се ходи с пуловер, не виждам нищо ненормално в това. То пуловерите затова са измислени. 
Освен това тези 6 или 7 излишни градуса са сума ти пари - 6% повече за всеки градус отгоре са към 40% по-високи сметки. Хубаво, бъдете богати и харчете, ама за други неща, а нека си пазим природата и пестим енергията.

# 371
  • Пловдив
Да не го играя адвокат на питащата потребителка, но всички така я нападнахме, че чак на мен ми стана тъпо.
Доколкото разбирам от поста ѝ - тя пита как е по-добре - да държи климатиците постоянно пуснати на нормална температура, или да ги усилва на 28-29 градуса за известно време и след това да ги спира

Вие как използвате климатикът ви през зимата откъм икономичност? Чудя се дали е по-икономично да се държи на по-високи градуси (например 28,29,30), но да се пуска за малко докато затопли и да се спре. Или да се пуска на по-ниски градуси, но да се държи по-дълго време.

# 372
  • в сърцата на децата <3
Климатика и на 30 да го пуснеш, 30 градуса няма да направи 😂 Икономичен климатик също е особено смешен виц, но както и да е, ползвайте щом ви харесват. По-икономичният вариант от двата уж трябва да е постоянната температура, поне така се води.

# 373
27-29 градуса е абсурд, това не е нормално.
27 е вкъщи, поне така показва на часовника, екстра си е. Даже е намалено на 4 парното, че на 5 вече не се диша. Неприятното е излизането навън и обличането тип зелка. На мен на климатик вечно ми е студено, ако ще и настроен на 40 градуса да духа.

# 374
Ама то когато в стаята е 16 - 18 градуса (защото отоплението не е пускано дълго време) климатикът като го пуснеш на 29 градуса не духа по-топло, отколкото ако го пуснеш на 23. Духа все еднакво топло (максимално) за да стопи максимално бързо голямата разлика между задание и реална температура и намалява/спира чак когато стигне желаната температура. Тоест ако тя иска 22 градуса няма смисъл да пуска на 29, защото така най-много да пропусне да го намали и тогава ще изхарчи повече енергия.

Общи условия

Активация на акаунт