Хитринки за всякакъв случай - 33

• 47 689
  • 758
  •   1
Отговори
# 375
27-29 градуса е абсурд, това не е нормално.
27 е вкъщи, поне така показва на часовника, екстра си е. Даже е намалено на 4 парното, че на 5 вече не се диша. Неприятното е излизането навън и обличането тип зелка. На мен на климатик вечно ми е студено, ако ще и настроен на 40 градуса да духа.
Божеее къде е това парно Simple Smile У нас макс.22 Sad .Поне 24 бих искала Simple Smile.
И аз ненавиждам климатици,но родителите ми като ги пуснат сега чак април ги спират.Вечер намалят температурата.

# 376
Ама то когато в стаята е 16 - 18 градуса (защото отоплението не е пускано дълго време) климатикът като го пуснеш на 29 градуса не духа по-топло, отколкото ако го пуснеш на 23. Духа все еднакво топло (максимално) за да стопи максимално бързо голямата разлика между задание и реална температура и намалява/спира чак когато стигне желаната температура. Тоест ако тя иска 22 градуса няма смисъл да пуска на 29, защото така най-много да пропусне да го намали и тогава ще изхарчи повече енергия.
Ей това се опитвах с години са обясня на последната ми работа, ама не ми повярваха и туйто. Сериозно си мислеха че като зададат висока температура и "той така по-силно топли". После естествено го забравяха така, на няколко пъти се стреснах да не се разболявам че ми е толкова горещо, докато им свикна чо така правят...

Последна редакция: ср, 30 ное 2022, 19:59 от natka

# 377
  • София
27-29 градуса е абсурд, това не е нормално.
27 е вкъщи, поне така показва на часовника, екстра си е. Даже е намалено на 4 парното, че на 5 вече не се диша. Неприятното е излизането навън и обличането тип зелка. На мен на климатик вечно ми е студено, ако ще и настроен на 40 градуса да духа.
Божеее къде е това парно Simple Smile У нас макс.22 Sad .Поне 24 бих искала Simple Smile.
И аз ненавиждам климатици,но родителите ми като ги пуснат сега чак април ги спират.Вечер намалят температурата.
В нас на 3 е 23.5 градуса. Студено ми е, но децата са по къси панталонки, явно в мен е проблемът.
Мен на 22 гр започва да ме налягаха бялата смърт Joy .
(Направете лятото целогодишно)

# 378
Климатикът е по-добре да не се усилва/намалява, а да е на някакви нормални температури настроен.
Хартия при еърфрайер може да се ползва, вероятно леко ще се увеличи времето за приготвяне. Той е една скара от старите все едно, с добавени екстри - осветление, вентилатор. Има готови хартиени и силиконови форми.

# 379
За четката за коса - аз накисвам в гореща вода със сода бикарбонат, после с четка или гребен изчиствам.

# 380
  • Пловдив
Момичета, имам едно дълго до коляното яке..как да го изпера, та да не стане ватата на топки? На ниска центрофуга и в сушилня с топки?

# 381
Ако е с пух - на висока центрофуга. Даже и допълнителна. Целта е максимално да се изцадят перата, от химическо са ми го казвали.

# 382
  • Пловдив
Ако е с пух - на висока центрофуга. Даже и допълнителна. Целта е максимално да се изцадят перата, от химическо са ми го казвали.
Не, не е с пух.

# 383
Пери си го нормално, на 30 градуса, с центрофуга по възможност намалена на 800-900 оборота. Ако има пухена яка, намери начин, веднага след като я извадиш от пералнята да я издухаш със сешоар, докато се разроши отново добре. На закачалка съхне бързо обикновено. Моето яке за една нощ е готово за обличане.

# 384
Здравейте, хитри дами. Моля за помощ
 Поръчах си маратонки -естествена кожа, който обаче ми убиват отзад над петата в най изпъкналата част на крака. Има ли оправяне или да ги връщам ? Иначе не са ми тесни

# 385
  • Пловдив
Знам, че ако намеря решение на казуса, ще е тук!
Имам бял чадър, който ми е супер удобен. С годините, обаче, се появиха някакви ръждиви петънца по плата. Не съм третирала все още с нищо.
Има ли хитринка с която бялото ми чадърче да си стане пак искрящо бяло, без тези петна?

# 386
С белтък съм премахвала ръжда от плажна кърпа.

# 387
Пред години бях купувала препарат за ръждиви петна. Подейства от първия път. Едни малки бутилчици са, има за всякакви петна. Dr. Beckmann е марката, може да има и други.
Ръждата се разтваря и със смес от сол и оцет/лимонена киселина. Нанасяш, изчеткваш, оставяш да престои и изплакваш.

# 388
Не четкай и не слагай оцет, аз така си прецаках хубав чадър.

# 389
  • София
Като сме на чадъри, някъде съм го пуснала на мръсно и е на петна, чадърът е тъмносин. С обезмаслител ли да го напръскам, или с друго? Искам да се "изпере" без много да търкам, защото ужасно ме болят ръцете.

Общи условия

Активация на акаунт