Хитринки за всякакъв случай - 33

• 47 674
  • 758
  •   1
Отговори
# 420
В сайта на магазин ССС има такива лепки за обувки. Би трябвало да ги има и в магазините им.

# 421
Утре ще търкам баните пак с гланц за съдомиялна.. Да видим дали и рунд 2 че бъде супер успешен Simple Smile
Какво съм изпуснала? Почиствате банята с гланц за съдомиялна?
Не. Полира се след почистване банята с гланц, за да не натрупва варовик и водата да се плъзга по повърхностите. Душкабини, плочки, батерии. Такива неща.

# 422
  • Mediterraneo
На два чифта обувки съм лепила силиконови лепенки над петата по ръба на обувката. Шол, мол, след две обувания и събувания падат. Докато не ги залепих с лепило за изкуствени нокти:) Отнякъде беше попаднало( отнякъде, децата са го домъкнали) в шкафа и взе, че се получи.

Последна редакция: вт, 06 дек 2022, 13:23 от Тарталета

# 423
На сухо или на мокро полираме банята? Или няма значение? По логиката от миялната, на мокро със сигурност трябва да работи.

# 424
От известно време се чудя на метода за миене на пералня с таблетка за миялна. Предстои ми пране на дрешки и реших да пробвам. Груба. Грешка. От миналата седмица, когато я пуснах с таблетка, мирише неприятно странно. Такава миризма от пералнята никога не е имало. От тогава прах 1-2 пъти, но миризмата си остава.
Само в моята пералня ли е проблема или има и други пострадали от този метод?Уж само доволни чета. Филтъра е изчистен, шкафчето за препарати - също.

# 425
  • софия
Никога не съм разбирала защо трябва да си почиствам пералнята с таблетка за миялна при положение, че има препарати за почистване на перални.
Вземи препарат и пусни ново почистване.

# 426
Защото това имах, форума препоръча и бременния ми мозък реши, че ще пусне пералнята да се чисти сега Simple Smile
Сега я пуснах с белина на предпране и прах на пране, да видим дали ще има ефект, следобед ще купя препарат. Ще се радвам на препоръка какъв и от къде, защото оглеждах в дм, но или нямаше, или не съм търсила на правилното място.

# 427
  • софия
В ДМ има със сигурност. В тематични седмици съм купувала от Лидл. Мисля, че няма значение откъде. Предполагам, че има във всеки по-голям супермаркет.

# 428
  • На брега на реката
Ох бе, момиче! Не се слага белина в пералня и не се смесва с перилен препарат!
Излез на някъде, да не дишаш изпаренията!

Според мен  ще е достатъчно да я пуснеш с прах за бяло, на високи градуси!

# 429
На белината изрично пише да се сложи в отделението за предпране, там съм я сложила. Препарата е в отделението за пране. Не са смесени. Вече пералнята какво ще ги прави си е неин проблем Simple Smile И мой, де, но след час Joy Няма да дишам нищо, тя си е в отделна стая с вентилация Simple Smile

Звънче, благодаря, явно не съм гледала, където трябва.

# 430
  • София
В ДМ има прахчета на др Бекман в една кутия са 2 дози. Доволна съм как почистват и само тях ползвам.
Има течности, но са с някакви отделения, едното е за почистване на чекмеджето, аз нямам къде да го кисна и го мия с гъба под течаща вода.
Преди си събирах остатъците от течността. Обаче с еднократните дози ми е по-лесно.

Спри да си правиш експерименти с горката машинка Joy . Пускай редовно почистваща процедура, за да не се налага после по 2 пъти да пускаш.

# 431
Защото това имах, форума препоръча и бременния ми мозък реши, че ще пусне пералнята да се чисти сега Simple Smile
Сега я пуснах с белина на предпране и прах на пране, да видим дали ще има ефект, следобед ще купя препарат. Ще се радвам на препоръка какъв и от къде, защото оглеждах в дм, но или нямаше, или не съм търсила на правилното място.
Белина, освен ако не е предназначена за перални машини, никога не слай в пералня, ако искаш тя да има дълъг живот. Оцети, соди.."салати" , ги оставете за кулинарията. В пералнята се слагат само препарати за пералня-всичко друго разяжда и скапва. Добри прахообразни препарати за почистване са:
Скрит текст:

Онези препарати, които са във вид на течност, просто не стават. Да, те лъсват барабана от видимата страна, но като вкарате пръст между маншона и обратната страна на барабана и тинята си стои.

На белината изрично пише да се сложи в отделението за предпране, там съм я сложила. Препарата е в отделението за пране. Не са смесени. Вече пералнята какво ще ги прави си е неин проблем Simple Smile И мой, де, но след час Joy Няма да дишам нищо, тя си е в отделна стая с вентилация Simple Smile

Звънче, благодаря, явно не съм гледала, където трябва.
А като я сложи там, пусна ли и опция за предпране?!

# 432
Dice, така щеше да ме улесни, ако имаше програма за почистване... Ама ей на. Как са е, обеца на ухото.

Белина, освен ако не е предназначена за перални машини, никога не слай в пералня, ако искаш тя да има дълъг живот.

А като я сложи там, пусна ли и опция за предпране?!
Петя, изрично на самата белина пише къде да се сложи, за това си го позволих.
И да, пуснах предпране!!! За щастие бременния мозък не е на власт всеки ден Simple Smile благодаря за идеите за препарати Simple Smile

# 433
От известно време се чудя на метода за миене на пералня с таблетка за миялна. Предстои ми пране на дрешки и реших да пробвам. Груба. Грешка. От миналата седмица, когато я пуснах с таблетка, мирише неприятно странно. Такава миризма от пералнята никога не е имало. От тогава прах 1-2 пъти, но миризмата си остава.
Само в моята пералня ли е проблема или има и други пострадали от този метод?Уж само доволни чета. Филтъра е изчистен, шкафчето за препарати - също.

Само във вашата. Ползвала съм всички достъпни препарати на пазара. Наистина всички. Най-ефективно беше с 2 таблетки за миялна, допочисвам уплътненията с гъба и още един цикъл на висока температура без препарати. Уплътненията са като нови. С препарати на Хайтман и т.н. лепкавата чернилка по уплътненията остава. Ако таблетки за съдомиялна разяждата пералня, то същото действие трябва да имат и в съдомиялната.
Истината е, че течните перилни препарати страшно замърсяват и оставят гаден лепкав слой. Откакто минах на прахообразни препарати за пране и само омекотител в течно състояние, пералнята има значително по-малко отлагания.

# 434
Каква беше хитринката за почистване на оцветена в синьо от препарат тоалетна чиния ? Върти ми се нещо, че белина се ползваше, но не съм сигурна..

Общи условия

Активация на акаунт