Клиники в Истанбул - тема 16

• 77 212
  • 917
  •   1
Отговори
# 645
Здравейте момичета, да ви попитам за малко информация.
1-Как стои въпроса с хотелите или апартаментите под наем, има ли близо до болниците и горе долу каква е цената?
2-В болниците може ли да се плаща с карта или трябва да е в брой и с каква валута се работи, лири или Евро?
3-Може би е според зависи от случая, но колко пункции се правят преди трансфер? Тъй като разбрах за случаи, в които се правят по две, три пункции, за да вземат най-доброто и чак тогава е трансфера.
4-Имали преводачи на български език в болниците, защото с турският никак ме няма?
5-При вас как се случват нещата, горе-долу колко време трябва да се седи в Турция при процедура или си идвате до БГ?
6- Вие сами ли си организирате всичко от тук или сте чрез някоя фирма?

Извинявам се за досадните въпроса, но за първи път ще се ориентирам да ходя на там и нямам представа какво, как, колко и кога. 🙂 Благодаря ви, хубав ден и успех на всички!

Моят опит с пътуването до там е от преди 5 години, с болница Мемориал Шишли, но сега ще пътувам отново и мисля да се придържам към опита си от тогава. Иначе ето по-конкретно според мен, ако ти е от полза:

1. Хотели има навсякъде. Преди време се тиражираше много хотел Темпо и много двойки отсядаха там. Ние при първичния преглед спахме там и реших, че в никакъв случай за стимулация няма да сме в него по простата причина, че около него нямаше нищо - храна, магазини, заведения, аптеки, нищо. Един голям булевард. Затова за стимулацията и пункцията резервирах хотел, който е все пак в същата част на града (бързо достъпен с такси и градски транспорт, не пеша), но е в непосредствена близост до всякакви заведения, паркчета, оживени търговски улици итн. На преглед се ходи през ден два, за по час например. През останалото време сте свободни да правите каквото си поискате и няма никакъв смисъл да сте в хотел, който е точно до болницата, а далеч от всичко друго, което може да ви потрябва. За мен беше по-важно да съм близо до търговски улички с всичко необходимо. Отделно по време на моя престой там за стимулация бях сама, без съпругът ми и пребиваването в оживен квартал с всичко необходимо беше жизнено необходимо. Simple Smile Тогава бях в два хотела - The 22 hotel и Ramada Hotel & Suites by Wyndham Istanbul Sisli, İzzetpaşa. Хреса ми и близостта им до Нишанташъ, защото това е един от хубавите квартали в Истанбул и има къде да се разходиш.

2. С карта няма проблем да се плаща.

3. Разбира се, пункциите са според случая. Ако стигнете до качествен ембион още първия път защо да не напрвят трансфер. Ако обаче има ембриони, но не са с достатъчно добро качество е нормално да искат направите нова стимулация и пункция. Качеството на ембрионите повишава значително шансовете за успешна бременност, така че не аз бих послушала съветите на лекарите.

4. Има преводачи, като те реално не са само праводачи, а координатори - те са вашата единствена връзка с болницата. Комуникирате само и единствено с тях, не с лекарите. Те ви подават информация за всичко.

5. За стимулация трябва да се стои там, горе долу 2 седмици. След пункцията си тръгвате - същия или следващия ден. За свеж трансфер, какъвто аз правих тогава, се следях от ден 1 на цикъла в града, в който живея. Пусках хормони, ходих да ми мерят фоликулите и ендометриума и пращах резултатите на координаторките. Те ги консултираха с лекарите и ми казваха кога да ида на следващ преглед. Така в комуникация с тях се определи дата за стопираща инжекция, започнахме с медикаментозната терапия, която дават и ми дадоха дата за трансфер (така престоят ни за трансфера беше само 2 дни в Истанбул). Сега планираме ново посещение за трансфер и мислим да действаме по същия начин. Не знам обаче как се действа при други двойки, на нас лекарите ни казаха, че можем да процедираме така, предполагам, че отново зависи от индивидуалния случай.

6. Ние (аз в случая де, защото, както писах, бях сама през този продължителен двуседмичен период) си организирах всичко сама. Без агенции, посредници итн. Ако може сама жена да се оправи с ходене до болницата и престой, сигурно може всеки, това да не ви притеснява. Спомням си, че си взех сим карта, за да имам постоянно интернет и без проблем се оправях с всичко. Случвало ми се е даже да търся денонощна аптека, защото имах някакъв проблем със стомаха, да си забравя телефона в такси итн, та и с такива неща се оправих. Grinning За мое голямо щастие, още първия ден в Мемориал се запознах с една девойка, която пък беше там с майка си и заедно се разхождахме, говорихме си по женски итн.. Абе изкарахме си чудесно. Пазя прекрасни спомени от този период.

Предполагам, че все пак има някакви промени и не всичко е както аз си го спомням, но колкото и да се е променило едва ли е на 180 градуса Simple Smile Бъдете смели и подготвени с информация и всичко ще е идеално Simple Smile

# 646
  • София
Благодаря ви за информацията и подкрепата! 😊

# 647
Момичета, в аптечната мрежа в България има ли Преднол?

# 648
Здравейте! Бихте ли ми дали актуални координати на всички координатори в Мемориал. Имам единствено тел. номер на Шефкие, а доколкото знам тя вече не е координатор, а има много нови лица. Благодаря! Simple Smile

# 649
Здравейте! Бихте ли ми дали актуални координати на всички координатори в Мемориал. Имам единствено тел. номер на Шефкие, а доколкото знам тя вече не е координатор, а има много нови лица. Благодаря! Simple Smile

Алие  +905494382719
Айля +905493146967
Зейнеп +905446506972
Турхан +905493178476

Турхан и Зейнеп са нови попълнения. Той май има известни затруднения с българския език, а тя доста се старае и ми помогна в кризисна ситуация късно вечерта към 21:00ч. Шефкие вече е в друг отдел. Айля и Алие въртят нещата. Миневер също е напуснала.

# 650
Много, много благодаря Simple Smile

Алие  +905494382719
Айля +905493146967
Зейнеп +905446506972
Турхан +905493178476

Турхан и Зейнеп са нови попълнения. Той май има известни затруднения с българския език, а тя доста се старае и ми помогна в кризисна ситуация късно вечерта към 21:00ч. Шефкие вече е в друг отдел. Айля и Алие въртят нещата. Миневер също е напуснала.

# 651
Здравейте, момичета!
Предстой ни втора стимулация в Мемориал. Тотално съм забравила дали изкискваха някакви изследвания на първи ден от цикъла или просто трябва да се появим там на втория ден за начало на стимулацията.
Благодаря предварително!

# 652
Здравейте, момичета!
Предстой ни втора стимулация в Мемориал. Тотално съм забравила дали изкискваха някакви изследвания на първи ден от цикъла или просто трябва да се появим там на втория ден за начало на стимулацията.
Благодаря предварително!
Здравей,

НА мен ми искаха изследвания за хормони, кръвна група, спин, рубеола както и на мъжа ми. Свържи се с някоя от координаторките да ти кажат точно.

# 653
Здравейте, момичета пациенти сме на Мемориал. Имам два неуспешни опита ICSI в София. На 33г съм с отстранена тръба, мъжът ми е на 38г с тежък мъжки фактор, опериран е за варикоцеле. Имахме 5 ембриона за ПИД, като само един е с нормални показатели. Казаха ни на втори ден от цикъла да сме там. Имам назначени от доц. Русев вливания с Интралипид и Имуноглобулин по повод повишена НК-клетъчна активност и инхибиращи +/- ембриотоксини, монозигот съм за тромбофилия. В БГ не са ми правили тези вливания. До момента съм имала две биохимични бременности. Писах на кординаторите за тези вливания, но нямам все още отговор. Може ли да ми дадете информация относно подготовката за ЗЕТ в Истанбул и дали правят тези влияания? Благодаря и успех на всички!

# 654
Здравейте, момичета пациенти сме на Мемориал. Имам два неуспешни опита ICSI в София. На 33г съм с отстранена тръба, мъжът ми е на 38г с тежък мъжки фактор, опериран е за варикоцеле. Имахме 5 ембриона за ПИД, като само един е с нормални показатели. Казаха ни на втори ден от цикъла да сме там. Имам назначени от доц. Русев вливания с Интралипид и Имуноглобулин по повод повишена НК-клетъчна активност и инхибиращи +/- ембриотоксини, монозигот съм за тромбофилия. В БГ не са ми правили тези вливания. До момента съм имала две биохимични бременности. Писах на кординаторите за тези вливания, но нямам все още отговор. Може ли да ми дадете информация относно подготовката за ЗЕТ в Истанбул и дали правят тези влияания? Благодаря и успех на всички!
Знам, че правят единствено вливки интралипид.

# 655
На мен в Аджибадем Маслак ми направиха вливки с Оливия (аналог на интралипид), вкл. трябваше да продължа да вливам на положителен тест, като се чуе сърце и т.н. Имуноглобулин влях много преди това в МЦ Сигридов. Когато казах на проф. Търаш, че съм вливала Имуноглобулин, заради положителен тест за ембриотоксини (отново при доц. Русев), той каза, че за първи път чува за такъв тест. В крайна сметка не съжалявам, че влях Имуноглобулина, защото така съм по- спокойна, че правя всичко, което съм могла. А кой е прав, кой е крив дори не го и мисля.

# 656
Здравейте на всички,ето че и на нас със съпруга ни се наложи да потърсим помощ в Турция. Накратко за нас,след като обиколихме 3 болници (Надежда, Токуда и Щерев) решихме,че просто не става така вече. При мен всичко е наред,проблема е при съпруга ми с цитирам "тежка азоспермия" сме. В Щерев искат да правим Тese (мисля че правилно го изписвам),но днес ни казаха ,че въпреки че държат да направим тази манипулация шанса за успех е 1%. Което днес направо разби всичките ми мечти. Много пъти са ни казвали отидете в Турция,ето да трябваше да преминем през нашите лекари,че да се убедиме ,че е трябвало от самото начало да отидем там. Незнам как да организирам всичко,при коя болница да отидем с нашата диагноза да се запишем,как става записването,има някой който може да ни помогне с цялото това нещо. Момичета моля ви за помощ,четох по назад в темите за проф.Башар,как да се свържем с него ,много въпроси и имам и съм объркана.Ще ви бъда благодарна за съветите и помощ.
Извинете ме,че съм така хаотична,но просто имахме надежди че скоро може би ще успеем,но днес след тези думи на лекаря..
Иначе като цяло на мъжа ми му са правени генетични изследвания по искане на Токуда и Щерев,те са добре нямаме проблеми с тях.

Последна редакция: вт, 11 апр 2023, 17:35 от Sisi_Sto

# 657
  • София
Здравейте! Проф. Башар работи с доктор Тургут. Страхотни професионалисти! Аз записах часове и за двамата през Хафизе Солмазова +90 537 572 75 37 Успех и ако имате други въпроси може и на лично
Здравейте на всички,ето че и на нас със съпруга ни се наложи да потърсим помощ в Турция. Накратко за нас,след като обиколихме 3 болници (Надежда, Токуда и Щерев) решихме,че просто не става така вече. При мен всичко е наред,проблема е при съпруга ми с цитирам "тежка азоспермия" сме. В Щерев искат да правим Тese (мисля че правилно го изписвам),но днес ни казаха ,че въпреки че държат да направим тази манипулация шанса за успех е 1%. Което днес направо разби всичките ми мечти. Много пъти са ни казвали отидете в Турция,ето да трябваше да преминем през нашите лекари,че да се убедиме ,че е трябвало от самото начало да отидем там. Незнам как да организирам всичко,при коя болница да отидем с нашата диагноза да се запишем,как става записването,има някой който може да ни помогне с цялото това нещо. Момичета моля ви за помощ,четох по назад в темите за проф.Башар,как да се свържем с него ,много въпроси и имам и съм объркана.Ще ви бъда благодарна за съветите и помощ.
Извинете ме,че съм така хаотична,но просто имахме надежди че скоро може би ще успеем,но днес след тези думи на лекаря..
Иначе като цяло на мъжа ми му са правени генетични изследвания по искане на Токуда и Щерев,те са добре нямаме проблеми с тях.

# 658
Здравейте, ние успяхме в Мемориал, когато професорът работеше там. Също с диагноза азооспермия. Препоръчвам ви проф. Башар, няма да грешите.

# 659

Здравейте, май месец ни предстои микро ТЕСЕ при др Башар- азооспермия. Чрез Хафизе записахме час за др Башар и др Тургут. След това ще дам повече информация.

Общи условия

Активация на акаунт