Клиники в Истанбул - тема 16

• 77 240
  • 917
  •   1
Отговори
# 630
Момичета, а има ли някой от вас опит с прием на Достинекс по време на подготовка за трансфер? Започнах подготовка за свеж трансфер, но пролактинът ми е висок и ми изписаха достинекс, за чиято безопасност на употреба по време на бременност съм чела, че не е доказана и се препоръчва да не се приема в период, в който се очаква евентуална бременност. Все пак обаче от Мемориал ми го изписаха и започнах да го приемам.
Аз приемах достинекс по време на стимулациите и слвд това до трансфера както ми беше предписан по схема. Доколкото си спомням ми се падаше да взема и в деня на трансфера +/- 1 ден, но ми казаха тогава да не  си взимам дозата. Но може би има значение и какви са стойностите на пролактин.

# 631
Момичета, а има ли някой от вас опит с прием на Достинекс по време на подготовка за трансфер? Започнах подготовка за свеж трансфер, но пролактинът ми е висок и ми изписаха достинекс, за чиято безопасност на употреба по време на бременност съм чела, че не е доказана и се препоръчва да не се приема в период, в който се очаква евентуална бременност. Все пак обаче от Мемориал ми го изписаха и започнах да го приемам.
Аз приемах достинекс по време на стимулациите и слвд това до трансфера както ми беше предписан по схема. Доколкото си спомням ми се падаше да взема и в деня на трансфера +/- 1 ден, но ми казаха тогава да не  си взимам дозата. Но може би има значение и какви са стойностите на пролактин.

Благодаря ти, Elle99!
Малко успокояващо ми действа да знам, че има практика да се дава доктинекс.
Моят измерен няколко дни преди цикъла е със стойност 35 (при нормални нива в лабораторията от 1,9 до 25). Съответно днес ми е трети ден от цикъла и приех Достинекс за пръв път (трябва да го пия два пъти седмично по половинка). А Вие след трансфера продължихте ли с приема или Ви го спряха?

# 632
Всъщност аз имах предписан достинекс от Бг лекар. Още преди да започна инвитро процедурите. Когато отидох в Мемориал им казах и те казаха да си го приемам така както е предписан. Като уточнявам, че имах корекция в дозата пак от БГ лекар, но вече не си спомням преди инвитрото ли беше. В началото беше по-голяма доза, след това контролен преглед и по-ниска поддържаща доза. След трансфера не го приемах до теста, имах биохимична бременност и след това не знаех как точно да го приемам затова си направих изследвания и отидох тук на ендокринолог да ме консултира.

# 633
Здравейте момичета,
Някоя от вас местила ли е ембриони от една клиника в друга клиника в Турция?

Последна редакция: чт, 30 мар 2023, 23:04 от T q

# 634
Момичета, някой има ли опит при д-р Сонер Дюзгюнер в самостоятелната му практика, след като се отдели от Мемориал?

# 635
Здравейте момичета,

Ние сме при Емре Тургут.

На 29 Март ми беше пункцията в Аджибадем,но не знам кой е ембриологът и кой метод на оплождане са ползвали. Днес ще попитам Хафизе. Днес е ден 2. Имах 12 яйцеклетки, 9 годни за оплождане. Оплодени общо 4. Докторът каза,че днес може да са повече,но може и да останем с тези 4. Тревожа се дали изобщо нещо ще стигне до 5 ден. Пия всички добавки,спортувам. Вече не знам къде бъркам..Надявам се той да ми даде насоки на ден 5. Просто съм много объркана защо такава бройка се получи. Тубарен фактор сме,на 35 съм. По спермограма мъжът ми е 5.5-6 по Крюгер. Фрагментация е супер ниска,тоест проблем няма. Спермограмите са правени обаче само в България.
Може ли насоки ако стигнем до 2 стимулация какво да променим?Разбира се,докторът ще ни кажа,но бих искала и дамите с опит да ми дадат насоки. Ето аз какво си мисля:

1. Тотално премахване на въглехидратите. Ние не пием
2. Продължаваме с всички добавки от "Всичко започва с яйцето"
3. Правим пълна спермограма в Турция. Може тези тук да не верни. Вече във всичко се съмнявам Sad
4.Прилагаме икси/имси +Макс или микрочип за по- голяма успеваемост да се оплодят повече яйцеклетки
5. Кариотип в Турция да пускаме ли?

Аз съм правила премахване на полип,пия за ТСХ хормон. Април ще имам операция на миома при Тургут,за да ми я премахне.

Имам правена имунология и тромбофия тук като изследвания плюс биопсия от матката. Отделно ми оправиха миналата година и формата на матката при първата хистероскопия.
Имам хома индекс 1.5 за ИР,57 кг съм на 165. Да сваля ли 4-5 кг?

Други насоки мили момичета?

# 636
Здравейте момичета,

Ние сме при Емре Тургут.

На 29 Март ми беше пункцията в Аджибадем,но не знам кой е ембриологът и кой метод на оплождане са ползвали. Днес ще попитам Хафизе. Днес е ден 2. Имах 12 яйцеклетки, 9 годни за оплождане. Оплодени общо 4. Докторът каза,че днес може да са повече,но може и да останем с тези 4. Тревожа се дали изобщо нещо ще стигне до 5 ден. Пия всички добавки,спортувам. Вече не знам къде бъркам..Надявам се той да ми даде насоки на ден 5. Просто съм много объркана защо такава бройка се получи. Тубарен фактор сме,на 35 съм. По спермограма мъжът ми е 5.5-6 по Крюгер. Фрагментация е супер ниска,тоест проблем няма. Спермограмите са правени обаче само в България.
Може ли насоки ако стигнем до 2 стимулация какво да променим?Разбира се,докторът ще ни кажа,но бих искала и дамите с опит да ми дадат насоки. Ето аз какво си мисля:

1. Тотално премахване на въглехидратите. Ние не пием
2. Продължаваме с всички добавки от "Всичко започва с яйцето"
3. Правим пълна спермограма в Турция. Може тези тук да не верни. Вече във всичко се съмнявам Sad
4.Прилагаме икси/имси +Макс или микрочип за по- голяма успеваемост да се оплодят повече яйцеклетки
5. Кариотип в Турция да пускаме ли?

Аз съм правила премахване на полип,пия за ТСХ хормон. Април ще имам операция на миома при Тургут,за да ми я премахне.

Имам правена имунология и тромбофия тук като изследвания плюс биопсия от матката. Отделно ми оправиха миналата година и формата на матката при първата хистероскопия.
Имам хома индекс 1.5 за ИР,57 кг съм на 165. Да сваля ли 4-5 кг?

Други насоки мили момичета?

При мен с хома индекс 1.5 за ИР ендокринологът ми каза твърдо, че нямам ИР. КГ спрямо височината ви звучат съвсем нормално, не бих казала, че имате нужда да сваляте. Аз съм 170 на 62кг. и съм в нормални граници според лекаря ми. Относно цялостното премахване на въглехидратите, не ми звучи като добра идея, защото това е голям стрес за организма, все пак мозъкът ни се храни с въглехидрати. Ако спортувате и консумирате сложни въглехидрати, те дори спомагат за баланса в тялото. А за отсявките на материала и кариотипа, това вече репродуктивният специалист ще ви посъветва най-добре.

# 637
Само да уточня, че НОМА индексът въобще не показва дали имате ИР. Аз съм с НОМА 1.8
55кг 165см.
На гладно захар и инсулин са перфетктни, но след обременяване се оказа, че имам сериозна ИР, при условие че спортувам сериозно с тежести . А това за въглехидратите въобще не е така, защото когато се спрат, първата седмица е така нареченият въглехидратен грип и ще се чувствате отпаднали. Тялото няма нужда от много, има ги достатъчно в зеленчуците и в някои кисели плодове. Тялото минава в режим кетоза и започва да си набавя уникална енергия от мазнини и протеини.Няма да навлизам в големи подробности.
Така че, ако искате да видите дали наистина имате ИР трябва си обременяване с глюкоза.
А имате ли такава, то тя тихичко скапва всичко. Успех!

# 638
4 оплодени си е добра бройка, предвид това, че сте млада, аз вярвам, че една от тях може да е вашето детенце. Стресът ни идва повече, когато се натрупат неприятни изненади, но идва момента и на хубавите новини. Спрете да мислите за следващ опит, сега Ви педстои трансфер и дано се роди бебе от него!

# 639
Здравейте предстои ми ЗЕТ в Мемориал и ми трябват следните лекарства:
Моля ако някой има или знае дали мога от някъде да ги поръчам да ми пише. Благодаря!

# 640
Момичета, какво представлява първият преглед след положителен тест и кога най-рано може да се направи?

# 641
Момичета, какво представлява първият преглед след положителен тест и кога най-рано може да се направи?
Обикновен ихографски преглед за установяване на плоден сак.
Нищо по специфично!

# 642
  • София
Здравейте момичета, да ви попитам за малко информация.
1-Как стои въпроса с хотелите или апартаментите под наем, има ли близо до болниците и горе долу каква е цената?
2-В болниците може ли да се плаща с карта или трябва да е в брой и с каква валута се работи, лири или Евро?
3-Може би е според зависи от случая, но колко пункции се правят преди трансфер? Тъй като разбрах за случаи, в които се правят по две, три пункции, за да вземат най-доброто и чак тогава е трансфера.
4-Имали преводачи на български език в болниците, защото с турският никак ме няма?
5-При вас как се случват нещата, горе-долу колко време трябва да се седи в Турция при процедура или си идвате до БГ?
6- Вие сами ли си организирате всичко от тук или сте чрез някоя фирма?

Извинявам се за досадните въпроса, но за първи път ще се ориентирам да ходя на там и нямам представа какво, как, колко и кога. 🙂 Благодаря ви, хубав ден и успех на всички!

# 643
По този въпрос можете да се посъветвате с доц. Начев от Майчин дом. Той най-добре може да ви насочи.
Успех!

# 644
Здравейте момичета, да ви попитам за малко информация.
1-Как стои въпроса с хотелите или апартаментите под наем, има ли близо до болниците и горе долу каква е цената?
2-В болниците може ли да се плаща с карта или трябва да е в брой и с каква валута се работи, лири или Евро?
3-Може би е според зависи от случая, но колко пункции се правят преди трансфер? Тъй като разбрах за случаи, в които се правят по две, три пункции, за да вземат най-доброто и чак тогава е трансфера.
4-Имали преводачи на български език в болниците, защото с турският никак ме няма?
5-При вас как се случват нещата, горе-долу колко време трябва да се седи в Турция при процедура или си идвате до БГ?
6- Вие сами ли си организирате всичко от тук или сте чрез някоя фирма?

Извинявам се за досадните въпроса, но за първи път ще се ориентирам да ходя на там и нямам представа какво, как, колко и кога. 🙂 Благодаря ви, хубав ден и успех на всички!
Ние се свързахме с Турмед агенция, ние се насочихме към Мемориал .В самата болница има преводачи които говорят български .
Хотела който ни запазиха се казва Елм на 5 минути пеша е от хотела .Може да се плаща с карта .Спермограмата която правихме беше в лири я платихме с карта също и цветната снимка  .От агенцията ни казаха да не носим едри евро (200 и 500 ) .1 нощувка е безплатна от Турмед ,ние искахме да останем още вечер ,заплатихме 60 евро .За стартиране на самата процедура се стои около 10 дни.Препоръчват да се стои там защото те викат през няколко дни  .В хотела имаше  доста българи .

Общи условия

Активация на акаунт