Клиники в Истанбул - тема 16

• 77 266
  • 917
  •   1
Отговори
# 600
  • София
Като цяло на първо място ще трябва да се ориентирам към коя клиника да се обърна и след това всичко останало.
Приемам съвети и препоръки 😁

# 601
Питай каквото те интересува 🙂 ние сме пациенти на Мемориал, бременна съм в 33гс от първи опит, след 3 неуспешни в Бг.
Първоначално записахме час за преглед в Мемориал и при д-р Тургут, но след прегледа в Мемориал отменихме този при Тургут. След това сключихме брак и пристъпихме към стимулация 🍀

Като цяло на първо място ще трябва да се ориентирам към коя клиника да се обърна и след това всичко останало.

# 602
Аз бих посъветвала поне на 2 места да запишете час за преглед. И след това да прецените.

# 603
Привет момичета Simple Smile
Издирвам Progestan Dex 25mg, тъй като имам само до теста Sad Не се сетих да предвидя, в случай, че извадим късмет и тестът е +
Ако някое момиче ще пътува тези дни и е така добро да ми вземе 2 кутии, ще съм страшно благодарна Simple Smile
Приемам всякакви съвети как да се снабдя и сама.

# 604
Здравейте, момичета Simple Smile Предстои ни инвитро процедура следващия месец в Истанбул - Мемориал. Дали може да споделите каква сума са ви излезнали всички процедури, които сте направили от стимулацията до самия трансфер, като евентуално цена за ПИД тест и хистероскопия?
Всяка информация ще ни е полезна. Благодаря предварително:)

# 605
Здравейте, момичета Simple Smile Предстои ни инвитро процедура следващия месец в Истанбул - Мемориал. Дали може да споделите каква сума са ви излезнали всички процедури, които сте направили от стимулацията до самия трансфер, като евентуално цена за ПИД тест и хистероскопия?
2450 евро пакета за стимулация и трансфер платих май. 650 евро от тях при започване на стимулацията.
1600 евро за хистероскопия (януари)
295 долара на ембрион за ПИД.
Имам три стимулации (май - ноември) лекарствата ми бяха около 500-700 евро.
Лекарствата след трансфер, които ми изписаха до 10 седмица - 450 евро.

Всеки следващ опит е с отстъпка. След първата стимулация нямах ембрион и втората ми беше с 20% по-малко, като неосъществения трансфер го приспаднаха.

# 606
2450 евро пакета за стимулация и трансфер платих май. 650 евро от тях при започване на стимулацията.

Всеки следващ опит е с отстъпка. След първата стимулация нямах ембрион и втората ми беше с 20% по-малко, като неосъществения трансфер го приспаднаха.
Благодаря за информацията Simple Smile Ще съм ви благодарна също така ако споделите дали ПИД теста е препоръчително да се направи и колко време отнема. Хистероскопията задължителна ли е при Т-образна матка и има ли възстановителен период преди трансфера?

# 607
Мен от Мемориал ме изпратиха при проф. Караман в клиника “Брюксел”  за хистероскопия на Т-образна матка. Професора там има свой метод и е със златни ръце. Моята матка в момента е като по учебник. Цената 04.2022 беше 1000€

Благодаря за информацията Simple Smile Ще съм ви благодарна също така ако споделите дали ПИД теста е препоръчително да се направи и колко време отнема. Хистероскопията задължителна ли е при Т-образна матка и има ли възстановителен период преди трансфера?

# 608
Здравейте всеки ще ви препоръча тази клиника в която е успял . Отидете поне в 2 клиника и вече ще разберете коя е вашата .Вече има адски много информация и честно казано аз по едно време се бях объркала.Имайте предвид ,че Бахджеджи ще отваря врати в София.Чакат си лиценза.Според мен се свържете с Турмед те могат да ви организират на две места ,1 нощувка е безплатна и ви дават доста подробна информация за престоя ви там .

# 609
Здравейте, тъй като съм нова по отношение на клиниките в Истанбул, бих искала да ви попитам дали все още важи закона за ин-витро само за семейни?
Благодаря 🙂

Здравейте, при др Тургут казаха, че след като не сме турски граждани не е проблем, че нямаме брак. Директно с неговата координаторка си запазихме час и за др Тургут и за др Башар.

# 610
Здравейте, аз имам правена офис хистероскопия за корекция на матката в България при д-р Калчев, тогава още работеше в МЦ Сигридов. След това, който и специалист да видеше записа, казваше, че се е справил перфектно. Моята беше много леко Т- образна, но за мое спокойствие решихме да направи хистероскопията. Това се случи края на 2020 г и струваше 600 лв. Дори проф. Търаш от Аджибадем Маслак каза, че е направена перфектно. Казвам Ви го чисто, като информация.

Някой по- горе попита за задължителен сключен брак. В Аджибадем Маслак не искат сключен брак, но искат документ от общината, че двойката живее на един адрес. Не зная как е на другите места.

# 611
Здравейте, момичета!

През 2018та бяхме пациенти на Мемориал, имам една стимулация тогава и след това успешен трансфер на един ембрион, качество 6АА, без мозаицизъм. Последва успешна бременност и раждане. Simple Smile От тогавашната стимулация имаме още един ембрион (с качество 6АB и 40% мозаицизъм (по-конректно mosaic monosomy), който остана замразен там. Сега отново се свързахме с Мемориал, като питахме дали може да направим трансфер на този ембрион и с новия цикъл очакваме да започнем подготовка за трансфер. Притеснява ме наличието на мозаицизъм в ембриона, четох доста и като цяло повечето инфо по въпроса показва, че наличието на мозаизицъм намалява сериозно шансовете да се имплантира успешно ембриончето. От друга страна, до колкото знам от приятелка, която е правила доста опити по болници в БГ, масово не се прави PGD и реално лекарите не знаят какви ембриони връщат (тоест връщането на ембриони с мозаицизъм би трябвало да има отношение само към успешната имплантация на ембриона, а не към развитието на увреден плод). 

Но ме мъчат тези мисли около мозаицизма и исках да попитам има ли някоя девойка, която има опит с ембрион с мозаизицъм? Утре имам онлайн среща с лекаря от Мемориал, ще попитам и него какви са шансовете, но щом се наемат да правят трансфер, предполагам, че все пак има някакъв шанс за успешна бременност и здраво бебенце.

Успех на всички Flowers HibiscusFlowers HibiscusFlowers Hibiscus

# 612
Здравейте, ако се падне уикенда втори ден от цикъла къде ходите на преглед в БГ и сте доволни? Аз по принцип ходя в Токуда при д-р Райков и съм доволна, но уикенда не работи. Ходила съм във Вита при Несторова, но не останах доволна и не бих отишла пак там. За Щерев съм скептична, тъй като съм правила при тях инвитро и като знам какви пропуски имат… В Надежда категорично ми отказват уикенд ако не съм техен инвитро пациент.

# 613
В Неовитро доктор Сенкова. Поне за събота знам, че може. Сега имат и нова докторка, Стойчева, също много мила, обстойна и отзивчива. Доколкото знам имат дежурства почивните дни.

# 614

И аз имах същите въпроси за ПИД теста в главата си когато тръгнахме към Турция. И сега горещо ти препоръчвам да не пропускаш теста. Особено когато двойката е над 35 години има по-висок процент вероятност за генетични аномалии в плода. С този тест се подсигуряваш, че връщате качествен ембрион без сериозни генетични изменения. От болницата казват, че излиза за 15-20 дни, като явно е индивидуално, понеже моя близка сподели, че техния тест е излязал за 12 дни.
Аз поглеждам целия път който съм изминала и сега не бих поела никакъв риск. Даже ме е яд, защото имам 5 трансфера в БГ, нито 1 ПИД, нито 1 замразен трансфер на 5ти ден.... - свежи трансфери на 3ти ден и хайде пак следващия месец. 10 години ходене по лекари и се оказа, че имам сраствания в матката и истмоцеле и НИКОЙ не го е видял. А съм сменила поне 10 лекаря - кой от кой по-изпитан.
Сега сме в Мемориал. От всички събрани препоръки избрахме тази болница заради начина по който рабоят екипно всеки пациент. Никой не бърза. Искат да стане и то да стане добре!
Така че не се чуди дали да правиш ПИД. По-добре си мини целия път еднократно и сигурно, отколкото да оставиш и малка вратичка после да съжаляваш. Това е моя съвет. А ти вече ще си вземеш твоето решение.
Успех Heart

Общи условия

Активация на акаунт