Малта /Тема 3 /

• 25 263
  • 291
  •   1
Отговори
# 225
Благодаря на всички на съветите. В крайна сметка днес анулирах резервацията за колата, имам Bolt и Uber, ползвали сме ги за други дестинации. Ще ходим в средата на септември, но предполагам няма да е по-малка лудницата. Хотела ни е в Слима да.

Планът ми е следния, като все още е много "суров".
Ден 1: Валета + 3те града (пристигаме в Малта в 12 на обяд)
Ден 2: Мдина, Рабат , Popay Village - тук мисля, че ще имаме време за още нещо
Ден 3: Екскурзия Gozo, Comino and The Blue Lagoon Day Cruise
Ден 4: Ще имаме половин ден, още не знам какво да добавя

Ще се съм благодарна ако ми дадете съвети, дали да махна нещо, какво да добавя. Не искам да си счупваме краката, защото след това отиваме директно към друга дестинация за 8 дни и там ще е доста повече обикаляне.

# 226
  • София
Планът ми е следния, като все още е много "суров".
Ден 1: Валета + 3те града (пристигаме в Малта в 12 на обяд)
Ден 2: Мдина, Рабат , Popay Village - тук мисля, че ще имаме време за още нещо
Ден 3: Екскурзия Gozo, Comino and The Blue Lagoon Day Cruise
Ден 4: Ще имаме половин ден, още не знам какво да добавя
Първия ден според мен е неосъществим. Пристигате на обяд, настанявате се и Валета я виждам най-рано в 15-15,30 часа. Не знам къде ще сте в Слима, но ако сте близо до ферибота, препоръчвам да се качите на него. Гледката откъм море към Валета е впечатляваща. Избягват се и задръстванията.

Валета е много красива. Ако решите да се позагубите из уличките, цял ден няма да ви стигне. А има какво да се види и като забележителности - катедралата, двете градини Upper and Lower Barrakka Gardens), дворец. Може да изчакате да гърмят топовете в горната градина. По наше време гърмяха в 12 на обяд и следобед в 16,30 или 17 часа. Ефектно е и слизането с панорамния асансьор от страната на голямото пристанище. Едно време се плащаше само нагоре. Надолу беше безплатно. Сега не знам как е. Не виждам как в този ден ще вместите и Трите града. Може би ги сложете на мястото на Попай. Popay Village за мен не си заслужава ходенето, особено при толкова малко дни. Нищо особено не е, а е на доста отдалечено място.

Много ми хареса Ротондата в Моста, но не знам дали си струва пътуването. Друго интересно в Моста не видях. В Рабат можете да влезете в катакомби. Всичко останало, което се сещам е отдалечено - пещерата Блу Грото, скалите Дингли, Марсашлок, градините Сан Антон.

Само веднъж се возихме на автобус. Simple Smile От Слима до летището (5 км) пътувахме над 1 час. Simple Smile Предвидете си повечко време за придвижване.

# 227
В първия отговор си замълчах за автобусите, но все пак да кажа. Вече въобще не ги броя за съществуваща опция за транспорт. Автобусите са претъпкани, нередовни и обикалят много. Преди беше друго. Препоръчвах и ползвах. Сега не е така.

Трите града и Валета в един следобед е постижимо, но ще бъде спринт. Едва ли ще усетите и видите нещо и от едното, и от другото място. Просто ще успеете да пребягате през тях. Присъединявам се към съвета да оставите Трите града за друг ден. Tях можете да ги съчетаете с вечеря в Марсашлок (Marsaxlokk), например.
Във Валета има толкова много места, които да видите, в които да разгледате, да хапнете и т.н.

По пътя за Мдина и Рабат можете да спрете и в San Anton Gardens.

Още един глас за това, че Попай вилидж не си заслужава ходенето до там, след като сте за съвсем кратко в Малта. Ако сте 10 дни в Малта и се чудите вече какво да правите - да. Ама да си утрепете почти ден за там... Имайте предвид, че е много далеч. Декорите са впечатляващи отдалеч. Вътре е старо, разпадащо се и скъпо.

Този Day Cruise включва ли разглеждане на вътрешността на Гозо - Виктория или някое село? Ако е така, добре са го измислили. Подгответе се психически за много хора на Комино.

Разходете се из Слима и района последния ден. Въпреки, че е лудница, има къде да се иде. Идете до Spinola Bay и Balluta Bay. Седнете там да пийнете и да хапнете нещо. Вижте новата сграда на Заха Хадид (Mercury Tower). Цялата променада (крайбрежна алея) на Сейнт Джулианс и Слима е много приятна, въпреки върволицата хора. Може тогава да се разходите за час с такси до Моста.

# 228
Отново благодаря! Ще се вслушам в съветите ви.

# 229
  • В центъра на моретата
Абсолютно съм съгласна с горните мнения. Попая е много отдалечено, а и не си струва особено. В Мдина и Рабат изкарахме цял ден. В Мдина има интерактивен музей за историята на Малта (на английски) - интересен беше. В Рабат ходихме в Casa Berbard, да я разглядаме - видяхме я мисля в Трипадвайзър. Ротондата в Моста също ме впечатли, но друго в града и аз не видях. Катедралата във Валета е изключителна. Ако ходите си вземете онлайн билети, че опашките бяха уау. Добре, че на вратата беше македонец, че като ни чу, ни пусна, та минахме една идея по-бързо. Иначе, чакането на опашка беше около 40 мин. Има друга опашка за тези с онлайн билети. Случайно из уличките попаднахме на женски манастир, в който влязохме. Валета е много приятно, но и туристическо място. Ако сте с дете-има страхотно японско кафене за бъбъл тий или както японците му казват boba tea: Suki bobo tea & snow cones https://www.tripadvisor.com/Restaurant_Review-g190328-d23997712- … and_of_Malta.html

# 230
Здравейте,
 Планираме Малта за април 2025 и една от датите съвпада с техния Великден. Може ли да споделите как стоят въпросите с работата на заведенията, магазините и обществения транспорт по време на празниците. Блаодаря предварително.

# 231
  • В центъра на моретата
Ние бяхме по време на техния Великден. Имат интересни и впечатляващи процесии, както във Валета, така и в другите градове - можете да проверите графиците като наближи. Заведенията работеха, магазините - имаше и затворени, и отворени. Обществен транспорт не сме ползвали, с таксита се придвижвахме от град на град - нямаше проблеми с поръчването им, в смисъл, че работеха.

# 232
Здравейте, предстои ни пътуване до Малта. Ще отседнем в Слима. До Валета ще използваме ферибота като транспорт. Въпросът ми е до трите града как да стигнем - ферибот ли има или с автобус?
Най-вероятно ще ползваме Bolt за повечето места, но все пак.

# 233
  • В центъра на моретата
Има ферибот. Предполагам, че и автобус има. Ние с Болт обикаляхме.

# 234
Здравейте, а за дневен круиз  до Синята лагуна, Комино и Гозо -с време за разглеждане на остова, примерно Виктория, коя фирма  ще препоръчате?

# 235
Здравейте, а за дневен круиз  до Синята лагуна, Комино и Гозо -с време за разглеждане на остова, примерно Виктория, коя фирма  ще препоръчате?
Ние бяхме с SUPREME CRUISES,навсякъде около хотела ни и в самия хотел продаваха на тази фирма, дори и в магазините за хранителни стоки.Много точна организация,хареса ни круиза.

# 236
Здравейте
Предстои ми другата седмица посещение на Малта.
Моля, запознатите да споделят, натоварен и редовен ли е градският транспорт през този период.
Може ли да се разчита на него?
Струва ли си да си купуваме седмична карта или да ползваме таксита?
Благодаря предварително.

# 237
Изтеглете си Болт такситата, имаха промоции за първите пътувания поне миналата година и излизаше за без пари направо! На автобус веднъж се качихме от Валето до Маршашлок и си беше доста път и задръствания..

# 238
Ние използвахме Болт, първите две пътувания има 20 % намаление, поне  на нас така показа. Ние регистрирахме 3 телефона и използваме намаленията ( бях прочела тук, благодаря за информацията). Ние сме четирима и сметнахме, че е по-добре,  вместо да сменяме автобуси и чакаме по-спирки.

# 239
Привет на всички!🍀Ако някой знае-каква е цената на билетите от летището с автобуси с индекс Х?В кой град е най-удачно преспиване за 3 нощи?Благодаря!

Общи условия

Активация на акаунт