Малта /Тема 3 /

• 25 245
  • 291
  •   2
Отговори
# 240
  • Sofia
Привет на всички!🍀Ако някой знае-каква е цената на билетите от летището с автобуси с индекс Х?В кой град е най-удачно преспиване за 3 нощи?Благодаря!

Цената е на единичен билет от градския транспорт - 2 евро, ако купите от водача, доста по-евтино, ако си вземете карта.
За мен най-удачно е настаняване във Валета, оттам до всяка точка има транспорт.

# 241
Здравейте,предстои ни пътуване в края на октомври в Малта,ще спим във Валета,три нощувки,с едни дете на 11 години сме.Какво да видим непременно и какво ще бъде интересно за дете,той е свикнал с музеи,разходки.Благодаря.

# 242
  • В центъра на моретата
Ами, може да погледнете забележителностите какви са във Валета и другите градове и да се съобразите с предпочитанията си. Добре е и да се запознаете малко и с историята.
За Валета - Катедралата, Дворецът на великия магистър, градитите Барака - горна и долна (не са нещо особено), салютхата батарея, музей на рицарите хоспиталиери, манастир Mysterium Fidei Museum St Catherine's Monastery and Secret Garden.

# 243
  • Варна
Здравейте,
ще летим към Малта на 19.11.2024, на 23-ти се връщаме. В сайта на автобусния транспорт има абонаментна карта, която е за 12 пътувания и пише, че може да се споделя: https://www.publictransport.com.mt/en/12-day-journey-card. Аз го разбирам, че можем двамата с мъжа ми да ползваме една карта и качвайки се в автобуса да маркираме 2 билета. Моля, ако някой има опит, да ме подкрепи или опровегае Simple Smile.

# 244
  • на село
Мисля, че може, тя не е поименна. Цъкате два пъти на устройството.

# 245
  • Варна
Мисля, че може, тя не е поименна. Цъкате два пъти на устройството.
Благодаря!

# 246
Не бих се подписала под твърдението, че може картата да се цъкне два пъти за едно и също возене и двама да се возите заедно, както си го представяте. Shareable e, защото другите карти са персонализирани и не може днес да я ползва Иван, а утре - Драган и така, докато се ползват всички пътувания. Помня, че я коментираха тази карта някога веднъж, но какво беше сменено - дали можеше повече от един или точно това отпадна, не помня. За всеки случай не разчитайте на 100% на тази опция, ами си питайте на летището, когато я купувате.

# 247
  • Варна
Благодаря, Врабец. Ако решим да си купим, ще попитаме там предварително. А после ще напиша и тук.

# 248
  • Варна
Здравейте отново. Много беше приятно в Малта. Тясно и пренеселено Simple Smile, но топло и с отзивчиви хора. Благодаря на всички писали, беше ми полезно да се подготвя за пътуването.
Картите за автобуса, за които питах - 12 пътувания за 19 евро могат да се ползват едновременно от няколко човека. Купихме си я още на летището от автомат. Влизахме в автобуса двамата с мъжа ми и маркирахме картата един след друг. Ако се наложи прекачване, обаче, се губи нов брой пътувания, тук нямаме 2 часа на пътуване. За нас беше добро решение за 3-дневен престой.

# 249
Аз съм почти сигурна, че дори ако цъкнеш два пъти, плащаш само за един билет. Преди да стане безплатно возенето, на този принцип работеха и нормалните карти. Влезеш ли един път, за два часа ти е безплатно придвижването, дори да смениш автобуса(след първоначалната такса, разбира се). Същото беше и с билетите от шофьора(тях при плащане с кеш, както е сега) - два часа ползване и после плащаш пак. Не знам дали продължава да важи, но до преди година-две беше така със сигурност.
Ако си вземете туристическите карти, вземете си две.

Мнение от преди година:
Скрит текст:
Още една тема по същият въпрос.

В този линк, ще намерите много информация с въпроси и отговори за Малта също, дано ви е полезен линка.

# 250
  • Варна
Лия В., аз пиша за тази карта:
https://www.publictransport.com.mt/en/12-day-journey-card
И съм сигурна в това, което пиша, защото съм ползвала точно тази карта - цъкваш два пъти и плащаш два билета.
За другите карти мисля, че сте права.
За плащането в автобуса ми се стори, че плащаха и с банкови карти, защото след докосване на картата до четеца, се отпечатваше билет.

# 251
Ами, сега се разтърсих още повече и мненията са предимно, че не може, но има места, където казват, че можело. Не знам, в сайта пише, че е "shared", но какво точно значи - не уточняват. Много е двусмислено, така че ще оставя хора пътували наскоро с тях, да уточни какъв е бил опита им.

За плащането с банкови карти, това ще е ново 20. Няколкото пъти, в които пътувах през последните години, бяха с личната ми карта за транспорт или с кеш и въобще не съм обръщала внимание.

Ползвала съм такава карта само в началото на живота ми там и тогава майка ми беше купила по 1 на човек, та мнението и опита ми не са много скорошни.

# 252
За Малта, в автобусите навсякъде плащах с кредитната карта и ползвах двата часа за прекачване. Много е удобно и шофьорите са супер учтиви.

# 253
Някой има ли представа защо след 25.10.2025 г. няма директни полети на Райън еър до Малта?

# 254
Някой има ли представа защо след 25.10.2025 г. няма директни полети на Райън еър до Малта?

След края на октомври започва зимното разписание и го зареждат на по-късен етап. Винаги е било така.
И за много други места няма полети в момента за тези дати.
Лятното е от края на март до края на октомври.

Общи условия

Активация на акаунт