Малта /Тема 3 /

• 25 338
  • 295
  •   1
Отговори
# 255
Здравейте,
Моля за малко помощ. За първи път ми се случва да не мога да се ориентирам в сайт за транспорт Simple Smile.
Ще бъдем другата седмица 4 пълни дена в Малта. На петия ще ни трябва транспорт само до летището.
Смятаме да се движим само с автобуси, та чуденката е, кое е по-добре да си купим:
1.
4-day package at €19. This package provides bus public transport on all services provided by Malta Public Transport, including Night Services and Tallinja Direct Services.
или
2. така и така смятаме да отидем един ден до Гозо, та видях това:

Gozo Standard This package is perfect for those planning to explore Gozo. It includes 6 days of unlimited travel on all bus routes, including the Tallinja Direct routes. You'll also enjoy a return trip to Gozo from Valletta with the fast ferry, ensuring you can make the most of your visit to this charming island. You’ll save €6 on this package costing €34.

По втория вариант предполагам става въпрос за all bus routes в цяла Малта, не само на Гозо?
You’ll save €6 on this package costing €34 - за кой package става въпрос, като гледам че билета за фаст ферито е 7.50 в посока ?
И последно - как се валидират този тип карти - еднократно или всеки път?
Дано не прекалих с въпросите Simple Smile. Всяка разяснение ще ни е много полезно!

# 256
За същия период като Вас си взехме карти от 25 евро,които са седмични и така си решихме въпроса с транспорта.Аз също много се чудих,кое е по изгодно.С тях се качвахме и на бързите автобуси,за които билетите са по-скъпи,а ние гледахме да използваме повече тях за по-бързо предвижване.При всяко качване се валидира на машинка до шофьора

# 257
Да, винаги се валидира. Машинката е точно до шофьора там трябва да си слагате картите всеки път. (Не мога да помогна за друго.)

Имайте предвид, че автобусите може да са лесни за използване, но ако искате да ходите от край до край или да отивате в пик часовете до Слима (например), в 80% от случаите ще чакате много на спирката. Особено на марината в Мсида/Пиета/Ташбиш е ужас без значение сезона в посока Валета и обратно. Сутрин между 7-10часа и вечер между 17-20ч., петък и събота е двойно по-зле. Използвайте такси, ако сте си набелязали някакво място и трябва бързо да стигнете. Цените май са се покачили, но пак е удобно за 1-2 разходки, ако случайно ви е студено или вали.

След 1 седмица вероятно все още няма да е чак толкова топло, затова си носете шушлеково импрегнирано яке за вятър и дъжд за всеки случай. И непромукаеми обувки.

# 258
За същия период като Вас си взехме карти от 25 евро,които са седмични и така си решихме въпроса с транспорта.Аз също много се чудих,кое е по изгодно.С тях се качвахме и на бързите автобуси,за които билетите са по-скъпи,а ние гледахме да използваме повече тях за по-бързо предвижване.При всяко качване се валидира на машинка до шофьора

Включени ли са билети за фериботи в тази карта и кои?

# 259

Включени ли са билети за фериботи в тази карта и кои?
Не мога да Ви отговоря.Трябва да проверите в сайта за транспорт.Ние до Гозо и Камино си купихме целодневна екскурзия .

# 260
  • София
Здравейте! Ще пътуваме другата седмица. Може ли някой да снима какъв адаптер е необходимо да взема?
Предварително благодаря!

# 261
  • на село

# 262
  • София
Много благодаря!

# 263
В хотелите дават срещу депозит, ако забравите да си вземете.

# 264
https://bg-mam.ma/p/1491096/49269703

Билета за една седмица как се засича вревмето му - от момента на
 активиране за 7 дни или до 00,00 ч на 7 я ден

# 265
Здравейте! Ще пътуваме до Малта в края на юни - началото на юли , 4 нощувки. Не смятаме да ходим на плаж, а предимно да обиколим каквото можем. Къде е най-добре да запазя нощувки? Близо до морето или някъде по-навътре? Ориентирала съм се към Валета и Слима.  Благодаря Ви предварително!

Последна редакция: вт, 22 апр 2025, 19:37 от mari45

# 266
Това зависи главно от транспорта, който планирате. Ако сте с кола под наем/таксита, на ваше място бих запазила из вътрешността - по-евтино и по-спокойно. Ако ще разчитате на градски транспорт, тогава Слима и Валета са по-удачни, защото линиите и посоките от там са най-много. Но пък е по-натоварено и по-скъпо.

# 267
Ние бяхме в началото на месеца в Сейнт Джулиън-  в центъра на купона. Simple Smile   Зависи в  какъв състав е групата ви.  На мен ми харесва много, пълно е със заведения ,места за хранене, магазини ( дискотеки също )  Ако искате да ви е по-спокойно- не препоръчвам. Но има много много живот.
Бяхме си запазили екскурзии ,идваха да ни взимат от хотела, съответно и ни връщаха. Единия от дните  ходихме сами с Uber до ротондата в  Моста  , както и до Марсашлок.
С Uber  излиза евтино , особено ,ако сте повече хора.
Но препоръчвам силно екскурзиите с екскурзовод на български.
Ако искате ще потърся фирмата,  от която си бяхме запазили екскурзиите , да ги погледнете.

# 268
Ние бяхме в началото на месеца в Сейнт Джулиън-  в центъра на купона. Simple Smile   Зависи в  какъв състав е групата ви.  На мен ми харесва много, пълно е със заведения ,места за хранене, магазини ( дискотеки също )  Ако искате да ви е по-спокойно- не препоръчвам. Но има много много живот.
Бяхме си запазили екскурзии ,идваха да ни взимат от хотела, съответно и ни връщаха. Единия от дните  ходихме сами с Uber до ротондата в  Моста  , както и до Марсашлок.
С Uber  излиза евтино , особено ,ако сте повече хора.
Но препоръчвам силно екскурзиите с екскурзовод на български.
Ако искате ще потърся фирмата,  от която си бяхме запазили екскурзиите , да ги погледнете.
Благодаря Ви! Ще е добре да погледна какво предлага фирмата.

# 269
Ето това е, но сега не виждам туровете ,които ние използвахме. Поне не всички Но можете да им пишете за оферта .
Изключителен гид,  много интересно и увлекателно  поднася информацията. 
 Бойко се казва, предполагам имат и други,. в случай,че решите да се включите към някой тур ,може да попитате за свободни места при него.
https://maltatour.travel/tours/?category=guided-tours

Общи условия

Активация на акаунт