Частни училища - информативно-дискусионна тема - 56

• 49 780
  • 780
  •   1
Отговори
# 480
  • София
Нот, имаше някаква подготовка по Крокотак, виж, как се влиза в непознато учебно заведение - не Simple Smile. За “снобарите” ще си премълча, че и аз с моите скъпи кремчета за лице минавам за такава Simple Smile)).

# 481
Става олелия наистина, и то основно заради нервни родители. Иначе аз не знам какво би могло да направи самото училище по въпроса. Някои деца наистина не са подготвени за такава обстановка. Особено, ако са по-интровертни.

Шарки, то е ясно, че няма как да промениш позицията на дъщеря ти. Но и според мен е грешка да не се яви. Но може би преди това трябва леко да го подготви какво може да види, като обстановка.

# 482
  • Blondeville
Писах си тъкмо с позната, майка на дететце от групата на дъщеря ми (2018), преди малко е взела дъщеря си много щастлива след изпита. Чак се замислих дали не трябваше да пробвам и с моята, но чувствам, че и е рано на нея.

Хубаво е детето да знае какво да очаква, отивайки на изпита, че ще е ново място, че ще има и доста други дечица, непознати учители и т.н.

# 483
  • София
Винаги е имало разплакани деца, дори когато влизаха по 3-4 на ден. Нормално, малки деца са това, отиват в непозната обстановка, отделят ги от мама /колкото и да са усмихнати какичките/. И не едно и две от влезлите с рев са приети.

# 484
Цитирам само😀

# 485
Аз да споделя, че втора група в СС от 11ч влязоха много спокойно и излязоха много спокойни. Нито видях разплакани деца, нито невротизирани родители. Организацията беше стегната и на ниво. Още на входа се дава талон на случаен принцип в коя от 8те групи ще бъде детето. Родителите лично водят детето до класната стая и го оставят при госпожата. После пак по групи влизахме вътре да си ги вземем.

За съжаление все още нищо не мога да споделя за самия изпит освен, че са имали лабиринт, търсили са разлики, гледали са клип с миньоните и са ги черпили с банани.

# 486
  • Blondeville
Alice, като чета организацията и споделеното за изпита са си като миналата година.

Срам не срам, ще си призная, че толкова ме тресеше предизпитното вълнение, че дори в тоя банан виждах в един момент изпит - дали ще се справят са си го обелят Joy Моето дете не беше яло, което не ме изненадва.

Последна редакция: сб, 12 ное 2022, 16:06 от blondie_anna

# 487
  • в страната на чудесата
Има ли такса за този изпит?

# 488
Има ли неприети дечица в Питагор във форума? Simple Smile
Има 🙂
Моето е резерва

Моето също е резерва. Опитвам се да разбера кога горе-долу става ясно кои резерви ще са приети и кои не и по какъв критерий но на сайта няма информация, а и на самото представяне на училището във вътрешния салон почти нищо не казаха по въпроса.

# 489
  • Blondeville
Има ли такса за този изпит?
.

Има, не помня точно сумата, мисля 40 лв.

Petrozara, може би след кампаниите в СС сега и януари, част от записаните в Питагор ще се отпишат и ще приемат някои от резервите. Така предполагам поне. След като приеха детето ми в СС миналата година го отписахме от Питагор, така че предполагам мястото се е освободило за някое детенце от резервите.

# 490
50 лв е таксата за изпита в СС.

# 491
Блонди, как така 2018 набор? Те не трябва ли да кандидатстват за ПУК догодина, т.е. за прием 2024/2025?

# 492
  • Blondeville
И аз се учудих, че може, детенцето даже не е родено в началото на годината. Но явно може да се явяват и 2018 набор заедно с 2017. За моята дъщеря (септември 2018) прецених, че е рано сега.

Блонди, как така 2018 набор? Те не трябва ли да кандидатстват за ПУК догодина, т.е. за прием 2024/2025?

# 493
Има ли неприети дечица в Питагор във форума? Simple Smile
Има 🙂
Моето е резерва

Моето също е резерва. Опитвам се да разбера кога горе-долу става ясно кои резерви ще са приети и кои не и по какъв критерий но на сайта няма информация, а и на самото представяне на училището във вътрешния салон почти нищо не казаха по въпроса.
Може да остане резерва доста време. За всеки случай, може да им се обадите след време да им кажете, че все още проявявате интерес.

# 494
  • София
Детенце (набор 2017) на колега на мъжа ми миналата година кандидатства в Питагор за ПУК и го приеха,явно може 🙂
Записаха го и са доволни!Справя се детето,родено е в началото на годината,така че реално си е почти в набора.

Общи условия

Активация на акаунт