Частни училища - информативно-дискусионна тема - 56

• 49 786
  • 780
  •   1
Отговори
# 390
С какво не сте съгласна, с това, че Санака е наясно с минаването през 7 клас ли? И нали си давате сметка, че винаги е въпрос на личен опит/дете/семейство? Въпросът е можете ли да извлечете полезна информация от личния опит, споделен от хора, които имат какво полезно да кажат или просто държите да водите безсмислен спор?

Не, не държа да водя безсмислен спор, а да кажа, че се прекалява с назидателния тон на база на години писане в темата, брой деца, брой сменени училища. Споделянето на опит е целта, да, и дори да е потвърден в 10 училища и с 10 деца, все пак си остава личен опит, нали? Най-малкото е пречупен през личните разбирания и особености на характера на пишещия, било то и сто пъти.

# 391
  • София
Факт, че личният опит не е особено меродавен, но тук някои сме от 15 и повече години и знаем кой кой е и доколко впечатленията му са достоверни или меродавни за цялото.
Ето, на мен ФЛ не ми понесе при сътресенията по време и след пандемията, но доста хора си оставиха децата там. Имам познати с деца в малките класове и нямат съществени оплаквания. Въпрос на лична ситуация е, ако човек ни въведе малко в нея поне знаем за какви случаи не става съответното място. Или пък става.
Колкото до уроците, и аз влязох в университета преди сто години без да ходя на уроци, ама като мен и тогава, и сега са единици. Пък и не съм влязла в топ специалност и да съм от първите трима в списъка.

# 392
  • софия
Сега, ако просто искате сцена на която да казвате -ама не ми говори, аз си знам, сте на правилното място. Въпросът е ,че щом не искате лично мнение и споделен опит потвърден във времето и позволил определени изводи, със съшата сила може да си говорите с някой космоноват за училищните въпроси, както и за космическите такива,.в общи линии ще сте си еднакво полезни.
Накратко - никой не ви кара да се съгласявате, но не и да се сърдите, че вече има хора с извървян път. Или идеята ви е те да си мълчат за да не пречат на прохождащите ?

Последна редакция: пн, 07 ное 2022, 11:08 от Амели

# 393
Аз пък назидателен тон не видях. Видях емоционален изблик от другата страна.

Но явно пак се връщаме до това, което и администрацията на форума иска. Освен вас. Да се даде път на новите и да не им се мотаем в краката. Ок.

И последно...ама като всичко е личен опит и това се оказва нещо негативно ....какво правите в тази тема?
Аз пък смятам, че повечето от нас сме достатъчно на ниво, че да можем на база личен опит обективно да дадем информация и мнение.

# 394
  • в страната на чудесата
Аз не зная дали всичко е бяло и черно, росита. Както вече отбелязах, при липса на други критерии и независими оценки, личният опит е интересен. Но по никакъв начин не е толкова важен. В противен случай нямаше да имаме толкова примери за диаметрално противоположни мнения, писани тук от потребители на сс/Пчмг/фл/те/прогресивно/британика/ак/незнамкоеоще...
един е доволен, друг не е.
Разговорът обаче беше различен и конкретен..

# 395
  • София
Ние също имаме близко, приятелско дете във Фюжън. Миналата година взеха МОН лиценз, та вече не им се налага да минават децата през Рьорих. Те са много доволни, детето е доста арт настроено и се чувства добре там.

Амели, предолагам си писала набързо през телефона, ама ако искаш редактирай малко поста, че се озорих.

# 396
Здравейте,
Някой има ли лични впечатления от началното училище на Светлина? Има ли други училища, които евентуално биха имали прием в средата на учебната година?

# 397
  • в страната на чудесата
Здравейте,
Някой има ли лични впечатления от началното училище на Светлина? Има ли други училища, които евентуално биха имали прием в средата на учебната година?
Според мен по-добре идете и говорете лично. Едва ли някой ще обяви непрекъснат целогодишен прием официално.

# 398
Здравейте,
Нямам лични, но знам че Светлина е едно от малкото ЧУ, които приемат деца със СОП.

В Увекинд  са приели дете преди седмица. Не е 1 клас.

# 399
  • Sofia
Здравейте,
Днес ходих да запиша детето в Питагор и да ви кажа останах меко казано потресена от отношението на една дама (технически секретар). Как може да си позволяват такова отношение, не само с оглед на това, че са частно училище, а самия факт, че са УЧИЛИЩЕ. Пълна некомпетентност и вял отговор на въпроси зададени от мен. 🤯🤯🤯Не знам, не знам. Не ми хареса въобще и още по-силно се моля да се получат нещата със СС.

# 400
Едва ли може да правите големи изводи на база на един човек от администрацията. Да, важно е, но мисля, че всички се интересуваме най-вече от нивото на обучение. И базата не е на ниво, и менюто за хранене не ни го пращат редовно, но не ми е важно на фона на всичко останало. В БШ бяха изрядни от към база, администрация и информираност, но нивото на обучение куцаше, така че всеки с приоритетите си…

# 401
Здравейте,
Нямам лични, но знам че Светлина е едно от малкото ЧУ, които приемат деца със СОП.

Но предполагам въпросното дете е имало вече основите по немски?

# 402
Здравейте,

Но предполагам въпросното дете е имало вече основите по немски?
Не. Няма основите по немски Simple Smile

# 403
Има ли други училища, които евентуално биха имали прием в средата на учебната година?

Лични впечатления имам от ЧСУ Рьорих. Приемат и по време на срока с приравнителни изпити (ако се налага).

# 404
Събеседването на моето кандидат-ПУКче в "Питагор" мина следобяд.
Младежът не беше запомнил много какво го е питала психоложката. С кака му с общи усилия достигнахме до четири задачи - поредност на сезони, лабиринт, подреждал е кое човече на кое столче може да седне (вероятно сравняване на предмети по признак голямо-малко), трябвало е да дорисува прозорче? на къщичка. Беше разочарован, че за толкова малко време е бил в училище, очаквал да се запознае с деца, да види "стаичката" си.

Каката вечерта ме пита как ще разберем дали е приет и за моя най-голяма изненада като проверихме в системата, статусът е "Приет".

Общи условия

Активация на акаунт