Частни училища - информативно-дискусионна тема - 56

• 49 789
  • 780
  •   1
Отговори
# 375
В крайна сметка важен е резултатът накрая, а не дали някой е ходил или не на уроци. Въпросът е да не блеят в час и да чакат на урока да им се налее в главата, а да го използват разумно. Малко е досадно това повтаряне и надхвалване в темата от години за уроците.

Последна редакция: нд, 06 ное 2022, 18:22 от Дъждец

# 376
Аз намирам уроците за кандидатстване за полезни, а не за белег за по-тъпичко дете. Най-малкото дават още гледни точки и подходи към задачите, детето се упражнява допълнитилно с фокус върху изпитния формат, може да научи и някой и друг пиниз, на който основният учител не е наблегнал.

# 377
Това за баничарницата и по-тъпите към мен ли? Flushed Май обърка потребителите, очевидно си чела без разбиране и при липса на чувство за хумор изтритата дискусия, за да ме намесиш с баницарничите. Joy Windekind го е обяснила за недоразбралите.
Постът ми беше насочен към Мецан и необяснимия му за мен истеричен изблик на злоба към човек, който му е помагал не веднъж. И може би е забравил, че и други потребители през годините са казвали същото като мен - Онна, Dandelion и други. Той директно ни обвини в лъжа, отдавам го на особености на възрастта. Simple Smile

Редактирах си поста. Казвах, че нито са по-тъпи тези, на които им трябват уроци, нито, че баничарницата им е съдба.
А иначе моят пост беше за надговарянето тук кой повече знае и разбира Wink

# 378
  • София
Аз никъде не съм твърдяла обратното.
А за второто - не става въпрос за надговаряне, а за факти - ясно е, че някой, който е извървял определен път, е по-наясно с него от друг, който още не го е помирисвал. Или и за това ще спорим?

# 379
Здравейте,
Има ли някой с детенце във Фюжън Скуул, може ли някаква информация за там, не можах да намеря, даже в главния списък в началото на темата не го видях?

# 380
Аз никъде не съм твърдяла обратното.
А за второто - не става въпрос за надговаряне, а за факти - ясно е, че някой, който е извървял определен път, е по-наясно с него от друг, който още не го е помирисвал. Или и за това ще спорим?
Ами за това кой колко е наясно аз не съм съвсем съгласна в контекста на темата. Тук става въпрос за личен опит в комбинацията конкретни семейство-родител/и-дете. Както и ти го каза, дори между братя/сестри има разлика в опита.

# 381
  • София
Нещо много избягахме от контекста на двата поста - моя и на Мецан - които ти реши да коментираш. Накратко - аз съм казвала назад във времето какъв е моят личен опит два пъти и конкретната комбинация от фактори, на които той се базира, а Мецан заяви, че такъв филм като моя личен опит нямало. Joy Е, кой е по-наясно с личния ми опит?

# 382
  • София
С какво не сте съгласна, с това, че Санака е наясно с минаването през 7 клас ли? И нали си давате сметка, че винаги е въпрос на личен опит/дете/семейство? Въпросът е можете ли да извлечете полезна информация от личния опит, споделен от хора, които имат какво полезно да кажат или просто държите да водите безсмислен спор?

# 383
  • в страната на чудесата
От личен опит да кажа, че личният опит на другите обикновено не е кой знае колко полезен. Затова и няма тежест повече от ежк.
Но при липса на друг критерий все пак е интересно да се чете поне този опит. Колко е приложим е една съвсем отделна тема.
Твърде малко деца не посещават уроци, и те като цяло са изключение, а не правило, даже в сс/Пчмг.
Така че личният опит на Санака за 7 клас не е повече от това - не виждам какво значение има за децата на друг човек в друг контекст, с друг стереотип на учене и възприятия.

# 384
  • София
Вероятно няма, споделяла съм го, когато е ставало на въпрос. Както правим всички тук - споделяме личен опит. Всъщност не всички, де. Някои не споделят нищо - полезно или безполезно.

# 385
  • в страната на чудесата
Разбира се, аз споделям мнение конкретно за горната дискусия. Постовете ти по нормативната част са много полезни, за училището ви също.

# 386
  • София
Опитът на даден човек, минал покрай детето си през  определени/всички образователни етапи, може да бъде полезен доста повече от ЕЖК. Стига този някой да е описал като типаж самото дете, не само това дали и ако да, къде е ходело на уроци. Четящият ще попадне (условно, понеже точно в темата за частните по-трудно ще се престраши някой да сподели, че детето му ходи на уроци, дори и да го прави) на различен личен опит  в постовете на различни ( надеждни според него самия) потребители и ще  припознае  своето дете в описанието на потребителя Х сред тях. Ако е знаещо, слушащо в час, при добър учител е, но въпреки това е някак плахо и несигурно в знанията си,  родителят просто няма да се възползва от опита на Санака или от този на родител с дете-състезател, а от този на друг, чието дете е придобило нужната увереност на курс, в който е  научило някой допълнителен трик при решаването на задачи, помогнали са му в изработването на тактика/стратегия за работа на изпита и т.н. То ако не беше така, защо хората споделят опит как се случват нещата с децата им?  Все някой нещо си "щипва" от споделеното, смятайки го за подходящо за собственото му дете, а не по принцип. И това далеч не важи само за  НВО 7 клас. Може да се види/прочете чуждият опит в много посоки, примерно по коментираната на предходни страници тема дали да се почне с английски в ПУК и после, от 8 клас, да се учи друг език или обратното.

Последна редакция: пн, 07 ное 2022, 08:15 от пенсионирана русалка

# 387
  • София
Хм, значи да разтуряме седянката, защото споделено мнение свързано с темата, в която пишем, е личен опит т.е ежк. Никога не съм предполагала, че на мненията тук се гледа като на универсална истина, а не източник на допълнителна информация и още една гледна точка, при вземането на  решения за моето, конкретно дете и ситуация.  Някак си мислех, че това е ясно на всички.
Интерсно и жалко за идващите след нас, защото с подобно отношение все по-малко ще се споделя и обменя опит.

# 388
  • София
Здравейте,
Има ли някой с детенце във Фюжън Скуул, може ли някаква информация за там, не можах да намеря, даже в главния списък в началото на темата не го видях?
Имам позната с дете там в 7 клас, преместиха се няколко деца от Прогресивно още след 5 клас, тя специално  е доволна, в Прогресивно е било прекалено лежерно за нейното не толкова отговорно дете, тук са по-амбициозни според нея. Записала е детето за НВО при частен учител по мат и сподели, че той е приятно изненадан от знанията му (работил е и преди с детето и е могъл да оцени прогреса).

Последна редакция: пн, 07 ное 2022, 09:19 от Olive

# 389
  • софия
На мен споделянето на опит винаги ми е било много ценно. Така виждаш неща и практики, които не биха ти хрумнали. Пък и никак да не познаваш човека и детето му, като познаваш своето, още докато четвш знаеш дали “си купилл” идеята.
Жалко е, но е нормален развой, все по-никаквото споделяне.
Казвала съм го и преди -форумът отдавна загуби силата и информацията, която носеше. Само като се сетя с какъв жар споделях навремето и с колко “сто на ум” не пиша сега и ми е ясно колко е “ценно” сега дереджето. В общи линии на “изчезване”.

Последна редакция: пн, 07 ное 2022, 11:11 от Амели

Общи условия

Активация на акаунт