Частни училища - информативно-дискусионна тема - 56

• 49 828
  • 780
  •   1
Отговори
# 360
Аз много съжалявам, че пратих малкото една година по-напред. Просто за някои неща си има възраст и ако не е достигната е проблем.
Моето заспиваше в училище в първи клас в часовете, а никога не е спало следобед.

# 361
Няма чак такава мистерия от къде идват задачите за изпитите в ПУК и 1ви клас. Има стандартизиран тест за училищна готовност и там са изброени уменията, които детето трябва да има на тази възраст. Правиш един тест на детето и директно знаеш става ли за кандидат в "елитните" частни или не. И после ползваш обратната връзка за да побутнеш където куца.

Взимаш коротак, моливко и азбуки за тренировка и си готов за приемане. Бонус ако детето е усмихнато и спокойно.

Между другото - ако на някой не приемат децата им в мечтаните ЧУ, Космос имат много добро отношение към децата и се справят добре с изискванията на амбициозни родители. И бонус - класовете им са толкова малки, че няма дете, което да остане необгрижено.

Виндекинд - и аз се бях юрнала по-рано да отиде в първи клас детето, но ме посъветваха да си го оставя да израстне емоционално до капацитета на натоварване, за да се чувства добре.

Последна редакция: нд, 06 ное 2022, 09:08 от Елфичка

# 362
  • Blondeville
Windekind, аз и в гимназията заспивах в първи блок чосове. Учителката по английски даже ме оставяше, понеже класът ми започна от началото, а аз вече имах B2, скоро и C1. Много съм ѝ благодарна Grinning

Съгласна съм, че не е хубаво да се избързва, но за моето дете, макар и родено декември, предпочетох да си върви с набора. Като го отписахме от градината, те казаха, че са го очаквали, та значи не му е липсвала готовност.

Аз много съжалявам, че пратих малкото една година по-напред. Просто за някои неща си има възраст и ако не е достигната е проблем.
Моето заспиваше в училище в първи клас в часовете, а никога не е спало следобед.

# 363
  • в страната на чудесата
Какъв е този Космос?

# 364
Новото училище в Драгалевци. Преди беше само детска градина а сега е и училище.

# 365
От впечатленията ми за ДГ съм със силни резерви към училището. Та ДГ беше една неизмазана и необезопасена къща в Бояна, със запуснат малък двор и пълен хаос сутрин. Аз отидох на среща с детето, собственичката закъсня за нея, през това време идваха ясленчета и влизаха в хола на къщата, вътре - рев и смутени от присъствието ми хора. Срещата се проведе в разхвърлян и леко мръсен кабинет, на практика без презентация какво предлагат и на изпроводяк получих комплект разпечатан договор за услуги. Излишно е да казвам дали го подписах.
Сега и училище, хмммм...

# 366
  • София
В Драгалевци ли..Не е  ли частното (основно) по програма на Cambridge, което на 15.09 тази година  отвори врати в едно селце  в община Горна Малина? Мернах преди време някаква реклама във Фейсбук, но може и да греша и да не е било Космос.

# 367
В Драгалевци ли..Не е  ли частното (основно) по програма на Cambridge, което на 15.09 тази година  отвори врати в едно селце  в община Горна Малина? Мернах преди време някаква реклама във Фейсбук, но може и да греша и да не е било Космос.

Същото! https://cischool.bg/bg/ Малки класове и новостартиращо училище, плюс амбициозни собственици силно ми напомнят на няколко вече преживени примери. Не много положителни. А и казанато от Силвияна...

Стандартизираните тестове за училищна готовност са силно подценяващи развитието на настоящото поколение.

По-скоро Магнолия да обърне внимание на часа на лягане и почивката през уикенда. Втори срок детето вече ще се е напаснало към новия режим. По-добре в ПУК да заспива, но да се аклиматизира. Отколкото в 1 клас, когато ще е още по-трудно.

Последна редакция: нд, 06 ное 2022, 12:01 от Fancy

# 368
  • София
Скрит текст:
Обаче Санака кърти, от години насам 😂 Никакви извънредни усилия не са правили, никакви домашни в почивните дни не са писали, никога в къщи не са се занимавали с децата, на уроци да не говорим - никога не са ходили. Обаче влезли от раз в най- елитното училище - и няма майтап, наистина са влезли и завършили - обаче супер лежерно, и без домашни уикендите и въобще..
Така не става. Няма такъв филм просто. Независимо преди колко години е било...с такава лекота всичко топ, без уроци, без подготовки...и всеки пост такъв. Ами не става така.
Дали позволявате или не, но аз на това не вярвам. Не вярвам на прокламираните такава лекота, лежерност, липса на напъване и свръх усилия, и топ резултати от нищото. Просто не стават така нещата.
Давайте, оплюйте ме сега. Аз ще кажа - то дъжд вали
Аз все пак, за разлика от теб, съм извървяла два пъти вече пътя и смея да твърдя, че имам по-добра представа как стават нещата.
Това "надцакване" кой колко пъти е извървял Каминото на ЧУ, ПУК, 1ви, 7ми, НВО и кой откога е в темата, е изключително смешно. Grinning
Някои могат без уроци, други - не. Това, че едните могат, не значи, че и други ще могат и обратното. Също така тези, който не могат да нещо по-малко/по-тъпи/ги чака кварталната баничарница като съдба.
Това за баничарницата и по-тъпите към мен ли? Flushed Май обърка потребителите, очевидно си чела без разбиране и при липса на чувство за хумор изтритата дискусия, за да ме намесиш с баницарничите. Joy Windekind го е обяснила за недоразбралите.
Постът ми беше насочен към Мецан и необяснимия му за мен истеричен изблик на злоба към човек, който му е помагал не веднъж. И може би е забравил, че и други потребители през годините са казвали същото като мен - Онна, Dandelion и други. Той директно ни обвини в лъжа, отдавам го на особености на възрастта. Simple Smile

Последна редакция: нд, 06 ное 2022, 13:29 от sanaka

# 369
Макар и да си права за уроците, не е нужно чак да обиждаш, нищо кой знае какво и дето да не го знаем не е казал.

ПП Собственичката на кварталната баничарница кара 5 годишно БВМ-7 и носи Вюитон.

# 370
  • София
Аз обиждам?! Ти прочете ли поста на Мецан? Да го почерпя ли? Joy
И отново го призовавам, защото се покри, да застане зад думите си и да ми цитира мой пост, в който съм казвала, че не са писани домашни през уикендите.

# 371
Стига се карахте.
За едни е достатъчно да чуят урока в клас и са го научили. За други се налага дълго учене и повтаряне.
За едни не е нужно допълнително решаване на задачи. За други е нужно, дали поради блеене в час или поради учител, който не си дава особен зор. Абсолютизиране и в двете посоки не е нужно. А и нещата се менят с времето, учители разни има дори в СС. За съжаление ние не случихме на 100% и сега в 7 клас ми е малко напрегнато. Но силно се надявам, че стандартно високото ниво на обучение назад във времето си е казало думата и основата е стабилна.

И да кажа, че не толерирам изблици.

# 372
  • София
Леле, Фенси, наистина ли 7.клас? Колко бързо растат чуждите деца! И на Мецан хлапето - кога беше в яслена възраст, а ей го вече към прогимназията гледа.

# 373
Здравейте,

Искам да попитам дали тук има родители, чиито деца са в Прогресивното училище? В последните теми не намерих актуални мнения и ще се радвам ако някой сподели своя опит.

Благодаря предварително!

# 374
Леле, Фенси, наистина ли 7.клас? Колко бързо растат чуждите деца! И на Мецан хлапето - кога беше в яслена възраст, а ей го вече към прогимназията гледа.

Ахахах, а пък аз същото бих казала за твоят син. Ей кога обясняваше и ти за СС, и после СМГ. Кога се премести в АК и сега първи курс. Дано да е доволен от избора си и му пожелавам да покорява още и още висини по пътя си. Разказала съм и за него, и за още едно/две деца, които познаваш. Т.е. примери давам. Simple Smile Пък да видим.

Но и на мен ми минаха бързо тези години, все едно вчера беше диването, което в ПБ наказваха на пейката заедно с момчетата.

Общи условия

Активация на акаунт