Частни училища - информативно-дискусионна тема - 56

• 49 734
  • 780
  •   1
Отговори
# 630
  • София
Математиката в училище не е рокет сайънс и всеки може да се справи ако е постоянен. Напълно съгласна съм с Олив.
Ами не е така според мен, уви..
Скрит текст:
Има си деца, които и базовите неща много трудно стоплят, колкото и постоянни и старателни да са. Напредват с много бавно темпо спрямо самите себе си, но в никой момент така и не стават конкурентни/доближаващи се дори като ниво до деца без кой знае какви особени математически заложби, но пък справящи се безпроблемно с училищния материал. Дали  математиката не е тяхното нещо, дали са с  някаква форма на  недиагностицирана от специалист дискалкулия, дали в нещо друго е проблемът им - няма значение. Факт е, че има такива деца и те не  са непременно непоследователни, мързеливи и т.н. Разбрали са нещо за момента, прилагат го непосредствено след това директно в  някакви базови задачи ( за по-трудните издъхват  още на старта при търсенето на логика, взаимовръзки), а само след ден-два -три "разбраното" се е  изпарило. Най-вероятно в Питагор, СС, Иззи,  КО и подобните им такива няма, но на други места има. И под други места визирам и ЧУ, и ДУ, и курсове. Иначе как човек да си обясни наличието на не едно дете, което въпреки учителя на място в клас, въпреки старанието при писането на домашни, ходенето на курс още от 6 клас и полагането на усилия над домашните и за там,  въпреки работата у дома по неволя и с родител понякога, въпреки явяването на пробни за добиване на рутина, така и не успява да надскочи златната среда от има-няма 50 точки на НВО..  Често срещан случай е старателни деца да имат много висок резултат по БЕЛ и посредствен по мат, доста под упоменатите от мен 50 точки, макар че еднакво старателно и интензивно са се готвили и за двата изпита..Та за едни училищната математика си е много ниска топка, за други с известни усилия  е преодолима бариера, за трети си е наистина rocket science въпреки многото усилия.

Горното е принципна теза, няма нищо общо с подбора/(не)задържането на деца в едно или друго ЧУ

Последна редакция: пн, 21 ное 2022, 20:02 от пенсионирана русалка

# 631
Мисля, че грешиш за Maple bear. Не се гонят НВО резултати, но иначе резултати се гонят и още как. Ако детето ти е там, няма как да не си го усетила.
Tочно така е и това му е хубавото.

# 632
Мисля, че грешиш за Maple bear. Не се гонят НВО резултати, но иначе резултати се гонят и още как. Ако детето ти е там, няма как да не си го усетила.
Tочно така е и това му е хубавото.
Не разбрах обаче защо го считаш за неподходящо за деца с "академична настройка"?

# 633
  • София
Амели, обратното казва Елфичка в случая - а именно, че са я обвинили нея, че завижда за бръшляновата лига. Не следих дискусията няколко поредни часа, та нямам представа какво е имало/нямало  в изтритите постове.

# 634
Maple bear Е лицензирано от МОН.

# 635
Ако друг ти е критерият за избор на училище, не се интересуваш за МОН и това, че са и лицензирани по МОН е просто бонус за 4ти клас.

Не е вярно. Писала съм многократно, че английският ми е важен, междукултурната среда ми е от особено значение и отношението към детето ми е на първо място.

В Космос няма баби и нивото на обучение е топ. Не знаех, че директорката е с "едно просто МИО", но като за само с УНСС се справя прекрасно.

Последна редакция: вт, 22 ное 2022, 08:11 от Фран

# 636
Не знам що за метла играе из темата, но писах, че Maple bear имат лиценз от МОН от 2020 г. Е, това ако не е по темата, кое е?

# 637
Ако друг ти е критерият за избор на училище, не се интересуваш за МОН и това, че са и лицензирани по МОН е просто бонус за 4ти клас.

Хайде да повторя, защото не разбрах какъв е проблемът с поста, че го изтри модератор. Съвсем по темата си е.

До сега не си показвала изобщо, че МОН лицензът не ти е важен. И КО(колкото и смешно да ти е сравнението с Питагор), и Питагор и СМГ са лицензирани. И в СМГ, което явно ти е цел след 4 клас,  се влиза само от лицензирани училища.

Космос, с бабата на дете от училището-учителка и обучаващи без ценз не го считаме за училище все още.

И да, на Елфа бисерите стоят и се нареждат един след друг, защото всички, които и опонират биват изтривани. При това постове съвсем по темата.

"Учител по математика
Наталия Пейчева
Образование: Одески държавен университет II Мечников (Украйна)
Майчин език: украински
Чужди езици: руски и български
Опит в работата с деца: повече от 30 години професионален опит, специализиранa в обучението на деца от 5 до 12 клас.
Нов учител в Космос , но е баба на дете на Космос"
Дали се справя чудесно директорката с МИО, но и с амбиции в образованието, ще се види след има няма десетина години. До тогава вярвам на отзивът тук в темата за градината, който не беше обнадеждаващ. А и училище на 40 км. от София в Саранци би обслужвало само Челопеч майнинг и Аурубис, каквато и подозирам, че е идеята да се забият на майната си. Но язък и за МОИ-то. Не си е проучила пазара.

Последна редакция: пн, 21 ное 2022, 21:13 от Fancy

# 638
  • София
//Коментар към модераторите, ако могат да изтрият само него не целият пост, но ако системата дава вариант, ще повторя само частта към темата...
Не съм гледала отдавна. Мислех, да не гледам известно време, но приятелка, която се интересува за ЧУ и чете (не пише), ми сподели, че не разбира какво става и ме помоли да видя и да обясня дали е нормално и дали да чете предишни теми.
Моля, който модерира темата да прочете предишните 2 страници, като се абстрахира какво е пишело и да види, че реално не става ясно за ЧУ.
Край на частта към модераторите//
За финансово състояние са ме питали само в Светлина. Мисля, че никой никъде не е поставял това под въпрос. Детето ми е кандидатствало само в няколко училища, но не са ни питали за братя и сестри. Като изключим БШ и евентуално ЕСПА, бяха по-малки училища и щяха да ни познават. Към момента и в Иззи се приемат с предимство братя/сестри, както и приятели.

# 639
  • София
Eлфичка,  за всеки влак си има  пътници, да, и в това няма лошо. Същото важи и за Космос. Но ако не си разбрала репликата на Фенси, само да ти кажа, че това не е заяждане (видях, че е копирала текста от сайта). Несериозно изглежда ( за мен поне) на сайта на едно училище даден учител да е представен с титлата "нов преподавател, но баба на дете от Космос". Може да е страхотна жената, нямам идея, но олеква някак  автоматично от такава визитка.

И още нещо. Преди броени дни само (много се трие, та не мога да пусна цитат)някой попита за Космос и ти каза, че е  в Симеоново. Дори аз, с порасналите  си деца от ДУ, имах инфо от Фейса и от репортаж по  телевизията, че е в едно село в община Горна Малина. И попитах тогава, приех, че аз съм в грешка. Но не бях. Та ако преди броени дни дори не знаеше къде е, как днес вече си наясно с всичко в него? На хората обикновено им отнема немалко време да си изградят мнение за дадено учебно заведение (било то частно или държавно),  да понатрупат впечатления, а при теб времевият интервал от  момента на явно незнание дори къде се намира като местоположение  училището (човек не е длъжен да знае всяко къде се намира, факт) до този с  хвалбата му  като топ училище обаче  е една мижава седмица...Несериозно е  откъдето и да го погледнеш.

Последна редакция: пн, 21 ное 2022, 21:36 от пенсионирана русалка

# 640
  • Пловдив/София
Не разбрах какво лошо има някой учител да е баба (да го пише в сайта е тъпотия, но не и фактът сам по себе си), нито в МИОто за директор. Но понежв рядко чета и много се трие, като цяло нищо не разбирам вече Simple Smile)
Исках да питам обаче има ли някой с отзив от Артис? Помня само, че имаше преместени от него към Меридиан, препдолагам с цел по-добра академична подготовка. Особено за прогимназия се интересувам, получава ли им се с изкуствата и дизайна? Таксата си я бива за училище с толкова скромна база- 6к без храна…

# 641
  • в страната на чудесата
Абе какъв Космос на леля си у космоса? Кой би пътувал дотам за едното училище? Приемат ли кешови плащания?

Да похваля Пчмг с топ резултати по математика и физика на есенните турнири, по математика преди Смг (това има значение за Елфи, понеже няма личен опит 😂😂😂).

# 642
  • София
Пипи, аз изрично подчертах (ако визираш написаното по-горе от мен),че жената може да е стрaxотна, не я познавам, много учители са всъщност нечии баби, бeз значение къде учи внучето им. Но да го изтипосаш това баба-внуче на сайта  на учебно заведение изглежда някак не на място.
Предполагам все пак, че не е към мен постът ти, понеже говориш и за МИО. Аз по този повод щях да кажа, но забравих просто, че УНСС някога не беше като УНСС днес. И влизането беше друго, и обучението, и заинтересованите да  следват там, и реализацията им после. Та аз не бих съдила за нечии качества  като директор на училище или друго само по  параграфа придобита, при това назад във времето, а не сега, диплома от УНСС. Някога точно в  МИО отиваха масово хора от 1 АЕГ, от тогавашното 91 ЕСПУ, от френската, та не  е било резервен/компромисен вариант за тях следването там, понеже другаде не са ги приели.

Последна редакция: пн, 21 ное 2022, 22:21 от пенсионирана русалка

# 643
Пипи, аз изрично подчертах (ако визираш написаното по-горе от мен),че жената може да е стрaxотна, не я познавам, много учители са всъщност нечии баби, бeз значение къде учи внучето им. Но да го изтипосаш това баба-внуче на сайта  на учебно заведение изглежда някак не на място.
Предполагам все пак, че не е към мен постът ти, понеже говориш и за МИО. Аз по този повод щях да кажа, но забравих просто, че УНСС някога не беше като УНСС днес. И влизането беше друго, и обучението, и заинтересованите да  следват там, и реализацията им после. Та аз не бих съдила за нечии качества  като директор на училище или друго само по  параграфа придобита, при това назад във времето, а не сега, диплома от УНСС.

Русалка, като погледнеш възрастовата категория на директорката, не е било "като едно време", а си е доста близо до наши дни.
И не това е важното. Важното е квалификацията, опитът и бекграунда, за да кажем, че прекрасно се справя в образователния сектор. До тук нищо от изброеното. А, като погледна и някои "преподаватели" в училището - също.

Последна редакция: пн, 21 ное 2022, 22:34 от Fancy

# 644
  • София

Русалка, като погледнеш възрастовата категория на директорката, не е било "като едно време", а си е доста близо до наши дни.
И не това е важното. Важното е квалификацията, опитът и бекграунда, за да кажем, че прекрасно се справя в образователния сектор. До тук нищо от изброеното. А, като погленда и някои "преподаватели" в училището - също.
Не се бях загледала в снимката, още повече, че никой не знае доколко е  актуална. Но пък това ме накара да потърся в нета инфо.  Възраст не намерих, но пък за сметка  на това попаднах на куп негативни отзиви за дамата още от 2010-2011-2012 в ролята й на управител на  учебен център "Космос". И то не от курсисти, а от служители.  Оплакванията са еднотипни  - ненавременно заплащане за вече извършен труд (закъснения от месец-два-три) с  безумното оправдание, че към момента в касата няма пари.  Sad

Общи условия

Активация на акаунт