💪"Игри на волята: България" - сезон 4, тема 8 (16.10 - 23.10)

• 125 048
  • 3 614
  •   1
Отговори
# 3 330
Аз съм хвърляла по едно око на сезон 1 и 2, но недостатъчно, че да подбера участниците. Затова в евентуален ол старс сезон, бих искала следните играчи:

Сезон 3:
Неделчо, Морунов, Туджаров, Стратимир
Паулина, Елизабет, Соня, Красима

Сезон  4:
Гого, Фифо, Илиян, Чакалов (евентуално и Генчо)
Мани, Джаферович, Михаела, Фейгин

# 3 331
  • София
Гледам от 16 останали човека съотношението - 10 жени и 6 мъже. Дали няма да видим за първи път изцяло женски финал? При толкова силен каст на дамите не е хич изключено. Елица, Мани и Евгения имат силите да го сторят.
Ще е доста шокиращо при наличието на Гого, Филип и Гената.

# 3 332
Дами и господа,

вие рекорд гоните, не мога да ви смогна.

Много благодаря на хората, които са преразказали лайфа на Гого, не знаех, че е продължил след като Вики и Цецо ги нямаше.

Виждам, че са се засегнали адски много теми, всичките интересни. Всички тук сме различни и идваме от различен бекграунд и е нормално да възприемаме ситуациите по различен начин, най-вече спрямо собствения си опит.

За Цецо - аз не одобрявам постъпката му с клатенето на въжето. Не защото не е позволено, а защото в случая бе продуктувано от дребнавост и озлобление, което е в разрез с всичко, който той казваше и се опитваше да проектира като мнение за себе си. Липсата на реална самооценка не я коментирам.

За Вики - общувала съм с много хора като нея през годините, което ме отблъсква от нея. Смея да твърдя, че съм била с подобно поведение. Честност без състрадание е жестокост. С думите си тя демонстрира как иска да мачка, да побеждава, да смалява опонента си и не, не иска отпор, не иска да й опонират. Мани и Фейгин бяха искрено съкрушени, че Илиян не се връща, всичко, което Вики каза беше с цел да сипе сол в раната, да злорадства. Мани поздрави Цецо. Мани, макар да е заявявала ясно и открито, че смята Цецо за слабо звено, винаги се е държала уважително към него, признавайки му старанието и усилието. Вики стана за закуска и провокира Илиян да се скарат и за мен тя излезе по-слабият психически човек в тази конфронтация. Освен това вика нон стоп. Аз лично не понасям повишаването на тон, не смятам, че който й да се трябва да го толерира. Това е вербална агресия, която няма място в едно общуване.

Цецо и Вики са на по 33-34 години, Илиян и Фейгин са на 19-20. По-възрастните определено не се държаха като хората с повече житейски опит и тези, които знаят как да деескалират и са комуникират. Те са тези с детинското и първичните реакции, неможещи да си контролират импулсите. И това разваля иначе много добрата им стратегическа игра.

И накрая нещо, което е малко по-лично. Видях в доста коментари да се оправдава викането, вербалната агресия, неуважението с факта, че някои хора са спортисти и това било нормално там. Ами не е. Може да е нормата, но не е нормално. Потискането на индивиди, постигането на желаното с натиск и емоционално изнудване, всичко това са разпорстранение, дори и приети, но по-никакъв начин ок, приоми. От първа ръка съм виждала до какво довежда такова поведение професионални спортисти и каква е разликата, когато сменят средата. Да крещиш и да се тръшкаш, когато не стане на твоето е приемливо само, ако си тодлер.

# 3 333
  • София
Не съм изчела всичко, но да си кажа: Омръзна ми откритите хора да бъдат наричани злобни, просто защото си казват всичко-Виктория например. А потайните, подмолните да минават за културни, че даже умни защото са прикрити и не си изказват двуличието на глас, като Илиан. Виктория е злобна, защото се конфронтира с тримата, а Илиан може да доносничи за нещата от племето и да крои планове да саботират собственото си племе? Като не виждаме злобичката, изразена с мимика и думи, не значи че не е там, напротив- така е по опасна. Та Илиан и Мани хич не се Света Троица, а Света Злобица ще ме извинявате.

Помните ли как Цецо лъжеше Касим, как Касим го конфронтира, и как Цецо заекваше и не намери как да се оправдае? Помните ли как Виктория и Алекса правеха план да подлъжат Мани и Фейгин да гласуват за Касим, за после те да гласуват за Илиян? Докато им обясняваха как са съгласни, че Цецо е слаб, и после много се спекоха, да не ги издадат пред Цецо? Алекса даже на синхрона се обясняваше, че трябвало малко "хитрост". Помните ли как набиваха вина на троицата за отпадането на Касим, който първоначално беше от тяхната коалиция, после Виктория навиваше Мани да махнат? Това ли са откритите хора? Риторичен въпрос. Не са. Агресивното налагане на мнение не е откритост. Нападките, само защото не е станало твоето, също не е откритост. Тези хора не са просто злобни, не са просто подли, те са агресивни. И опитите да облекат поведението си в по-приятно звучаща терминология е поредната манипулация.

# 3 334
Ето и моят отбор.
Юлиян,Пламен,Тодор,Морунов,Неделчо,Валентин,Любо,Вайс,Гого,Фифо,Валери,Георги

Роберта,Амелия-Мира,Ваня,Йоана,Катя,Джералдин,Красима,Паулина,Жени,Мирела,Михаела,Зорница.
Резерви:Веско,Март,Лефтеров
Ралица,Сюзън,Габриела
По сезони честно да си кажа,може и да ги сбъркам.Фен съм на предаването,но имам доста неща на главата и не мога да се концентрирам.
С1-Юлиян,Пламен,Март,Наско
Амелия-Мира,Роберта,Близначките,Радостина(за цвят)
С2-Боби,Тодор,Милен,Ники(майонезата)
Джералдин,Ваня,Йоана,Катя(за хармония)
С3-Морунов,Андрей(най-нехаресвания от мен участник),Мартин,Стоян
Бамби,Паулина,Елизабет(също много нехаресван от мен участник)Мани,(за настроение)
С4-Фифо,Гого,Валери,Георги
Жени,Мирела,Зорница,Михаела

# 3 335
За мен също Фифо има по-комплексни качества от Гого чисто като атлет. Фифо много го превъзходжа в чиста сила, в една игра като тази между Пух и Фифо Гого няма шанс срещу Фифо, че и срещу Гената.

Пак зависи, Гого е богат на идеи. Спомни си в борбата един на един как все успяваше така да нагоди нещата, че да хвърли във водата по-силни и тежки противници. А когато пренасяха трупите през тунела? Другите бутаха с ръце, а Гого се изхитри да изтласква дървото с крака, влагайки пълната сила на цялото тяло.
Няма грам спор за всичко това. Гого е много мислещ играч и може да нивелира по-слабите си страни в голяма част от игрите. Това го прави много приятен за гледане за зрителите и много опасен съперник за останалите играчи.

Но в една игра като тази дадена за пример, където трябва да се изтегли много голяма тежест много пъти ( примерно 60-70кг шейна в битката между Пух и Фифо) възможностите за лавиране са сведени до минимум. Въпрос на чиста физическа сила, добра издържливост и кардио. Затова и написах, че Фифо, а даже може би и Генчо биха го победили в крайна сметка в игра с подобен дизайн.

# 3 336
  • SF
Аз Ол старсове не харесвам. Обичам риалитита с нови герои.
Не ми се гледат отново Юлиян, Тодор, Мани, Катя, Александър и Йорго и т.н.
Наистина не са ми интересни римейк предаванията. Нито да ми пуснат продължение на някой сериал ( Сексът и градът). Нещо не се получават интересни епизоди. Претоплени вчерашни манджи.

# 3 337
Моят избор

Сезон  1  –  Юлиян , Пламен ,СтоЕнчо и  Веселин Панчев 

Роберта , Амелия -Мира ,Близначките  ,Радостина

Резерви – Георги / Ямболския бек / и Венцислава

Сезон  2 – Милен ,Вайс , Лазаринов  , Любомир

Катя , Джери , Ваня  , Йоана

Резерви –  Сюзън и Борислав 

Сезон 3–  Андрей  , Морунов , Стратимир , Симеон

Паулина , Елизабет , Красима  , Милена 

Резерви – Стоян и  Соня

Сезон  4  –Фифо , Гого , Валери , Жоро

Мирела , Жени , Мани ,Зорница

Резерви – Алекса и Елица

Ол Старс отбор  –  Гого , Юлиян , Вайс , Жоро , Лазаринов ,Андрей , Любомир , Пламен , Морунов , Валери , Фифо , Веско Панчев

Амелия-Мира , Роберта , Близначките , Жени ,Зорница , Джери , Ваня , Катя , Елизабет , Красима , Елица  и Мани

Резерви – СтоЕнчо , Георги / Ямболския бек /  ,Борислав

Мирела  , Паулина  , Йоанна

# 3 338
Изгледах снощния епизод. Искам да се сбогувам официално с племето на сините, което подкрепях сърдечно от началото на предаването. Племе на сините вече няма и то се разпадна по такъв начин, че въобще не ми е мъчно. Язък за общата радост от победите, язък за усилията, хъса, себераздаването на арената, язък за гладуването и студуването, за съпричастността, за солидарността. Нищо не остана. Zero. Нула.
В понеделник започва всичко наново.

# 3 339
  • софия
Сезон 1 изобщо не съм го гледала. Сезон 2 го хванах вече от моментът в който племената бяха две. Та малко ще ми куца отборът, но си давам и моите 5 стинки.
Мъже: Вайс, Тодор, Генчо, Морунов, Лазаринов, Гого, Георги, Куков (интересен ми е, бих искала да го видя за по дълго време как ще се развие), Фифо, Гайтанов,  Валентин. Неделчо е задължителен.
 Жени: Мани × 2, Джералдин, Катето, Ваня, Йоана, Елизабет, Бамби, Зори, Елица, Мирослава, Миленка.
Резерви: Стоян, Ники майонезата,  Лефтеров.

Паулина, Михаела, Фейгин

И тук отварям една скоба. Чакалчето нарочно не съм го сложила. Не искам да го гледам в скорошен от старс. Не знам сега на колко години е, но него искам да го видя, когато навърти Христова възраст.  Да натрупа житейски опит и да блесне в цялата си прелест. Всъщност, като се замисля май всички "малки" искам да ги видя след поне 5 години. Как са се развили, какво се е променило, като начин на мислене, какъв житейски опит са натрупали.

Последна редакция: сб, 22 окт 2022, 18:15 от СлаБе

# 3 340
Извинявам се, че няма да се съобразя съвсем с изискването на Дяволо, но съм си ги наумила от всички сезони смесено 3 племена по 8 и едно племе резерви. И предупреждавам, че включвам и участници за сеир, които иначе не можех да понасям в сезона им. Joy
Племе на силните: Веско(С1), Тодор(С2), Юлиян(С1), Генчо(С4), Елена и Стефания(С1), Мани(С3), Джаферович(С4) - коалиция на мъжагите срещу едни от най-устатите жени, водени от Джаферович и една котва Мани
Племе на смелите: Пламен(С1), Чудомир(С2), Морунов(С3), Фифо(С4), Роберта(С1), Паулина(С3), Милена(С3), Веси(С4)
Племе на ловките/хитрите:  Любо(С2), Неделчо(С3), Андрей(С3), Гого(С4), Ана-Мария(С1), Ваня(С2), Екатерина(С2), Мани(С4)
Във всяко племе има по някоя котва/дразнител, ама иначе няма да е интересно
Резерви: Атанас(С1), Милен(С2), Елизабет(С3), Елица(С4), Алекса(С4), Лазаринов(С2), Борис(С3), Марешка(С1), Джералдин(С2), Радостина(С1), Николай(С2)

# 3 341
Ето ги и моите отбори:

Сезон 1:
Юлиян, Пламен, Веско и Март
Роберта, Елена, Стефания и Амелия-Мира
резерви: Атанас и Марешка
-
Сезон 2:
Вайс, Лазаринов,  Тодор и Чудомир
Ваня, Катя, Сюзън и Джералдин
резерви: Любо и Йоанна

Сезон 3:
Морунов, Неделчо, Андрей и Стоян
Елизабет, Красима, Паулина и Габи
резерви: Боби и Милена

Сезон 4:
Филип, Гого, Георги и Генчо
Зорница, Мани, Елица и Михаела
резерви: Валери и Фейгин

Ол Старс:
Мъже : Юлиян, Пламен, Веско, Вайс, Тодор, Морунов, Неделчо, Стоян, Андрей, Фифо, Гого, Георги
(ако трябва да ги сведа до 4: Юлиян, Неделчо, Морунов и Филип)

Жени: Роберта, по-добрата билзначка (не помня коя от двете беше), Ваня, Катя, Джералдин, Елизабет, Зорница, Михаела,  Мани, Фейгин, Елица
(ако трябва да ги сведа до 4: Ваня, Зорница, Михаела и Роберта)

# 3 342
Моят отбор:
Мъже: Юлиян, Гого, Филип, Морунов, Неделчо, Генчо, Андрей, Стоян, Тодор, Пламен, Мартин и Лефтеров.
Жени: Ваня, Елена(едната близначка), Красима, Мануела, Михаела, Роберта, Зорница, Елизабет, Елица, Паулина, Йоана и Катя.

Резерви: Стратимир, Веско, Борислав
Фейгин, Стефания(другата близначка) и Джералдин.

# 3 343
Не разделяйте Близначките  в отборите си  ,те се водят като един участник .

# 3 344
  • София
Много сложно и дълго е по сезони.

Ето моите All stars от всички сезони.

1 Юли С1
2 Пламен С1
3 Томас С1
4 Веселин С1
5 Любомир С2
6 Вайс С2
7 Мартин С3
8 Стратимир С3
9 Морунов С3
10 Андрей С3
11 Гого С4
12 Филип С4

1 Роберта С1
2 Амелия Мира С1
3 Ваня С2
4 Катя С2
5 Жералдин С2
6 Йоана С2
7 Милена С3
8 Елизабет С3
9 Мани С4
10 Михаела С4
11 Зорница С4
12 Елица С4

Някои ме дразнеха (примерно Юли, Елизабет) и се зачудих дали изобщо да ги сложа, но заради представянето им на терен ги включих.

Други, като Поли например, тоооолкова ме дразнеха, че никакъв шанс да искам да ги гледам отново, дори да беше извънземна олимпийка.

Близначките гласуват с един глас и в елиминациите участва едната, иначе са си двама участника.

Общи условия

Активация на акаунт