💪"Игри на волята: България" - сезон 4, тема 8 (16.10 - 23.10)

• 125 433
  • 3 614
  •   1
Отговори
# 2 430
Играта е на такъв етап, че най-логично е силните пришълци да бъдат чистени възможно най-скоро.

Последна редакция: пт, 21 окт 2022, 12:00 от Tahiti

# 2 431
Къде видяхте злоба в Мани и Фейгин Rolling Eyes че и Илиян,толкова спокойно говорят , обиди и квалификации не съм чула за разлика от "утайки" в устата на дългите (не че всичко съм гледала де), Мани на съветите се чуди как да се изкаже по-меко да не се засегне тънкообидния Цецо, дето гордостта му е в пъти повече от уменията му,ама когато ти е малко умствения багаж трудно се приемат критиките, няма го чувството за хумор и автоирония.

# 2 432
Ами Гого не защити Фейгин, ама то в интерес на истина и Алекса не й вдигна скандал. Учудващо, но факт. Само я "поздрави" за избора. Е, разбира се А, В, и Ц после 5 часа джафкаха и чупеха стойки, но реално не се стигнало до директна конфронтация.. все още. Ще видим днес какво ще стане. Не изключвам в даден момент Гого да защити Фейгин или Мани, но да не го излъчат, защото Гого няма да избухва и да крещи на Вики и Алекса, че да е сеирджийско.

# 2 433
Айде и мойте 5 стинки за 200-те страници Joy

Както вече е известно - всяка игра си е подредена за точния играч на точното време.
Нормално е Джаферова да запомни цветовете и последователността им - изкарва си хляба с цветове.
Както и миналата година имаше един гаден “маратон“ през кубове, когато се гонеха и елиминираха играчи. Андрей тогава от кумова срама “падна“ на една обиколка...
Когато всички смятаха, че от Цецо и Гената няма нужда в отборите, дойде време на силовата битка с дънерите.
Та и сега така - трябваше сините да се изравнят като бройка с другите отбори /време си беше/ и дойде момента на “цветна“ стационарна битка, на която Джаферова да блесне като героя на деня.
Шъ мъ прощават, ама доматите ги ядем без колците!
Както и да е. Най-вероятно и на съвета са оставили само моментите, в които Цецо и Илиян отиват на елиминация.
Ми елементарно, Уотсън! Цецо е висок, ама много важно. Точно това ще е недостатък, ако трябва да стоиш наведен в кръста дълго.
Илиян може и да оцелее на "сгъването", ама на вторият тур няма никакъв, ама никакъв шанс нито срещу Георги, нито срещу Генчо.
И той и Цецо са най-слабите мъже във всички отбори. От самото начало. И двамата! Оцеляха по случайност, но в тези елиминации са пътници.
Което пък си е на време, щото идва време на индивидуалното представяне и се надявам и останалата плява да отпадне. А има достатъчно "бали" за чистене.
За съжаление и аз няма да мога да гледам следващата седмица, ама ще се запозная с развитието от тук Joy

Ако никой не “трие“ мнения, рекорда ще бъде постигнат! Joy

# 2 434
За елиминациите довечера - на Цветан, че му е време да си ходи, време му е /даже позакъсня/, обаче продукцията го е обрекла като жертвено агне, още със започването на играта. Това, което и друг път сме си говорили - не еднаквите условия за провеждане на играта, несъобразяването с килограми, височина... Още в рекламните кадри е видно неудобната поза, която е заел Цветан при изпълнение на задачата. А Илиян верно ще го досъсипе - за мен това си е долна игра, без феърплей. В случая ще се радвам този долен номер да се обърне срещу Илиян, а Цветан да си отпадне на следващата битка с Генчо и Георги.

# 2 435
  • Където морето целува небето...
Скрит текст:
Ама вие наистина ожалвате Гого, ако попаднел в друго племе.
Разберете, това е играта! Много ясно ,че всяка коалиция ще изгони първо него! Вие какво очаквате? Да изгонят слаб от коалицията си и да оставят Гого, с който после да се борят в обединеното племе 1 срещу 1 ли? Или да изгонят Гого докато имат повече гласове и после да се борят с по-слаб? Хайде сега затворете очи и кажете как бихте постъпили вие, ама се абстрахирахте от възлюбения си Гого.
Никой не е длъжен да пази силен играч в този етап на играта. Такива са правилата за да оцелееш. Играта е и социална. Силните се доказват на терен и се връщат.Е, при Тупарев не винаги е така, но сами са избрали да чуастват.
Въпросът е в това, че въпросната коалиция е сформирана преди предаването, познават се и по една случайност се оказват в едно племе??
Каквато и да е коалицията, което и да е племето - Фифо и Гого са първи и ще са винаги на пангара, ако попаднат във "вражеско" племе. Същото ще е ако Фифо попадне при Сините. Там коалицията не е създавана навън, но няма да си го пазят, заради прекрасните му очи.

# 2 436
Не можах пак да хвана промото, но Цецо беше ли там, когато Вики крещеше? Понеже ми се струва, че не и това е, когато Илиян се е върнал и е казал, че Цецо е отпаднал на първия етап и тя затова е така люта и обвинява другите как са му подринали самочувствието и е отпаднал. А това ще е поредният гаф на промо екипа.
Според мен на Фейгин никак не и беше забавно с Алекса. Беше нервен смях. И въпреки че не харесвам изобщо Илиян, а не много и Мани им правя евала, че веднага влязоха след нея, когато Алекса я привика. Всички бяха видимо притеснени какво ще му щукне. Затова и Виктория му казваше да не го прави, че е прекалено. А той накрая извъртя нещата, обаче пак успя да я сплаши. И после разговора на силните как можели да номинират нея с контузения крак, за да му е лесно на Цецо пак с тази цел. Иначе беше права Виктория, че можеха, ако бяха наистина гадни.
Няма да коментирам какви мъже са Касим, Гого, Цецо, но ми харесва, че само Илиян скърца със зъби на Алекса, когато другия се олее в командите. Иначе ми е писнало от злобата му и искам да си ходи.
Най-лошият сценарий за понеделник би бил жълтите да не се разпаднат, защото който иде там - тежко му. И при сини и при червени има такова разцепление, че новите ще могат да се наместят. Въпреки че 100% ще нагласят Елица и Алекса заедно, т.е. няма да се разпаднат жълтите. А и тогава само по себе си ще стане непоносимо - или за Генчо ако сини идат при червени или за Мани-Фейгин. Генчо направо трябва да гледа да разпада племето, че да се спаси от гълъбчетата. Joy

# 2 437
...
Такава игра се прави с асоциации, за да не сбъркаш и помниш тях - примерно: гора, море( небе), кръв, розов балон, нощ, сняг, слънце и т.н.
Но не им дойде на ума на другите никаква тактика. Да си подредят бързо в чекмеджето цветовете. Още докато играеха спорех с ММ, че е възможно и е най-добрата тактика. Така водещата няма да успее с разсейването.
Може Джафра да е правила такова подреждане. Не си спомням дали показаха нейното чекмедже.

Точно  това е подхода. Предните години пробвах с думи, започващи с първите букви на цветовете и не ми се получаваше при повече плочки. Сега си представях картини с акцент върху цвета. При този подход трябва да се запомни последователността на картините – фазите на деня, годината и изобщо нещо изначално познато.
Трябва да се повтарят наум нон стоп цветовете както са в поредицата. За последните може и визуалузация. Лесно е, но трябва концентрация

# 2 438
Изгледах епизода от вчера и направо се стреснах от Алекса и как извика на Фейгин като на куче .Този човек е вербален насилник.Той е от този тип хора където те мачкат с думи, и не са нужни действия за да се почувстваш като нищожество до тях.

# 2 439
Да, той Цецо би има шанс на елиминация само ако му пратят някой куц, затова искали да номинират Фейгин..

# 2 440
Скрит текст:
Разберете, това е играта! Много ясно ,че всяка коалиция ще изгони първо него! Вие какво очаквате? Да изгонят слаб от коалицията си и да оставят Гого, с който после да се борят в обединеното племе 1 срещу 1 ли? Или да изгонят Гого докато имат повече гласове и после да се борят с по-слаб? Хайде сега затворете очи и кажете как бихте постъпили вие, ама се абстрахирахте от възлюбения си Гого.
Никой не е длъжен да пази силен играч в този етап на играта. Такива са правилата за да оцелееш. Играта е и социална. Силните се доказват на терен и се връщат.Е, при Тупарев не винаги е така, но сами са избрали да чуастват.
Въпросът е в това, че въпросната коалиция е сформирана преди предаването, познават се и по една случайност се оказват в едно племе??
Каквато и да е коалицията, което и да е племето - Фифо и Гого са първи и ще са винаги на пангара, ако попаднат във "вражеско" племе. Същото ще е ако Фифо попадне при Сините. Там коалицията не е създавана навън, но няма да си го пазят, заради прекрасните му очи.
Е точно при сините има две коалиции и може да си намери място.

# 2 441
Наясно съм, че такава е играта, но не намираш ли обсесивно-компулсивното досегашно отношение на Джаферович към Филип за леко крайно? Едно е да се стремиш да го номинираш винаги, да го отстраниш, съвсем друго е в същото време да го буташ на всички най- гадни, най -трудни постове в отборните битки и да го обвиняваш за всеки провал. Не виждам странно има затова, че изразяваме притеснения къде ще попадне любимият ни играч- разбира се, че ще искаме да стигне по- напред и, че осъзнаваме, че  трябва да се натъкми да оцелее. Да, жаля го и искам да стигнр по- напред. Ако игрите на бяха толкова нагласени често и се разчиташе на личностни качества и истински коалиции, тогава - да, може би и аз щях да си кажа, че е просто игра.

# 2 442
Mamma Suzanna
Никой не казва, че трябва да бъдат пазени и щадени.
Поне не и аз.
Идеята беше, че отивайки в отбора на жълтите, врагове от предни отбори, трябва да се съюзят, ако искат да се запазят. Дадох и пример с имена.
Ясно е, че в този етап на играта се гонят силните. Но, на мен не ми се иска да оцелеят жълтите. Това е.

Постъпката на Виктория е най-арогантна, защото тя знае колко струва Цветан. За Алеко е жив бушон. За двамата - глас.
С радост ще й видя гърба. И тя в игрите не блести. Повече вика, което е показателно. Замества всички на тъча.

# 2 443
Защо на Светата троица им викат Злата троица?
Първоизточникът на Светата троица са Паулина, Стратимир и Горилата. Троицата е  света, защото се правят на герои, които не са в коалиция (т.е. играят го света вода ненапита). Злата троица дойде от Туджаров, защото коалицията на Мани, Илиян и Фейгин е явна още от самото начало, т.е. не се правят, че не са заедно.

Цецо беше в резиденцията, когато шефката крещи.

Някой прибързано обвини Илиян, че клати въжето, за да паднат другите (другият), но всъщност Георги го прави - единственият без чорапи 😁.

Клатещият:

Номинираните:

Георги:

Илиян:

А чорапите на Цецо въобще няма да ги коментирам. 🤪🤣

# 2 444
  • Където морето целува небето...
Скрит текст:
Наясно съм, че такава е играта, но не намираш ли обсесивно-компулсивното досегашно отношение на Джаферович към Филип за леко крайно? Едно е да се стремиш да го номинираш винаги, да го отстраниш, съвсем друго е в същото време да го буташ на всички най- гадни, най -трудни постове в отборните битки и да го обвиняваш за всеки провал. Не виждам странно има затова, че изразяваме притеснения къде ще попадне любимият ни играч- разбира се, че ще искаме да стигне по- напред и, че осъзнаваме, че  трябва да се натъкми да оцелее. Да, жаля го и искам да стигнр по- напред. Ако игрите на бяха толкова нагласени често и се разчиташе на личностни качества и истински коалиции, тогава - да, може би и аз щях да си кажа, че е просто игра.
Така е, Жени си изигра много добре картите с Фифо в момента. Надява се или да се запазят или да попаднат заедно, защото е ясно, че Фифо ще е първи избран при разпад. Хитра е тя, но и те ѝ се връзват. Гого има шанс само ако се запазят сините. Друг вариянт за спасение му е да попадне заедно с Вики и Алекса в ново племе, но няма шанс да бъдат избрани така. Изказването на притеснения за любим играч не се изразява в очерняне на всички "лоши" които имат коалиция и видиш ли ще го изгонят. Искаме или не, такава е играта. От опит знаем кои се добират до финал. За жалост не най-силните и комплексни. В случая страдат играчи като Гого и Фифо, които където и да попаднат си знаят, че няма да пропуснат битка. Силни са и плашат коалициите.

Mamma Suzanna
Никой не казва, че трябва да бъдат пазени и щадени.
Поне не и аз.
Идеята беше, че отивайки в отбора на жълтите, врагове от предни отбори, трябва да се съюзят, ако искат да се запазят. Дадох и пример с имена.
Ясно е, че в този етап на играта се гонят силните. Но, на мен не ми се иска да оцелеят жълтите. Това е.
Аз пък мисля, че точно Жълтите ще "паднат в боя" и Фифо ще е на прицел. Надявам се да го вземат при Червените.

Общи условия

Активация на акаунт