ТВ спамо-чат - за минали, настоящи и бъдещи формати, за участниците в тях и не само - тема 10 📺

• 27 971
  • 736
  •   2
Отговори
# 360
  • Велико Търново
В сайта на телевизията има програма за една седмица напред. Според мен схемата остава същата като досега. Обикновено телевизиите (необяснимо за мен) не залагат кой знае колко на периодите между сезоните и пускат ей така повторения на някакви неща, с които да запълват време. Та, не мисля, че ще правят драстични промени.

Аз все пропускам да напиша, но му дойде редът най-после.
С голям интерес гледам всяка събота гостуванията на проф. Петър Стоянович в Денят започва с Георги Любенов по БНТ1. При тях винаги има по една тв мозайка от кадри от съответната седмица през различни години назад, обикновено от новините. След това професорът ги коментира с характерното си свежо чувство за хумор и тънка ирония, понякога преминаваща и в чист сарказъм. А, сега понеже си го върнах да гледам днешното гостуване, си припомних как се казваше мозайката - "Живите архиви".

# 361
За седмица напред е ясно. Но ми е необяснимо защо махнаха сериала от 17 ч и на негово място сложиха стари епизоди от Черешката. Да не говорим, че и от 20 ч са стари. Бих приела, че махат сериала заради нещо ново и интересно, мислех, че запълват часови пояс, за да започнат нещо ново, но не - тормозят по два часа на ден със стари епизоди. Не, че ги гледам, превключвам на други програми, но не мога да си го обясня.

# 362
  • Велико Търново
От 20 ч. също ли са стари? Аз нямам спомен да съм ги гледала.

# 363
Специално тази седмица с Марияна Векилска, вентрилога и червенокосата писателка съм я гледала, мисля че през есента.
Сега видях реклама с какво ще ни радват от 17 часа - Семейните войни се завръщат триумфално. И това предаване не мога да разбера кой го крепи толкова.

# 364
Ох, и аз видях за Семейни войни. Не знам, но след като Съдебен спор може да съществува в ефира на Нова, значи и всичко друго може.

# 365
  • European Union
Специално тази седмица с Марияна Векилска, вентрилога и червенокосата писателка съм я гледала, мисля че през есента.
Не вярвам да е било есента още. Нали в една от вечерите правеха репетиция за Бъдни вечер. Предполагам през декември е снимано или им е било казано, че ще го излъчат през декември.

# 366
Ох, и аз видях за Семейни войни. Не знам, но след като Съдебен спор може да съществува в ефира на Нова, значи и всичко друго може.
🤣🤣🤣

Малко от Анка:
Скрит текст:

И още нещо:

# 367
Не вярвам да е било есента още. Нали в една от вечерите правеха репетиция за Бъдни вечер. Предполагам през декември е снимано или им е било казано, че ще го излъчат през декември.

Не помня точно кога беше, може да е било по-миналата година. Твърдо помня, че съм ги гледала, затова сега си ги спестих.

# 368
  • Велико Търново
Проверих - от седмицата преди Коледа 2021-ва е било: https://play.nova.bg/tvshow/cherry/131.607484
Не съм го гледала тогава и сега ми беше като ново Grinning

Епизодите, които ще дават от понеделник, също ли са повторение?

# 369
Нямам представа, не съм гледала анонса, пък и далеч не всички епизоди съм гледала, не следя това предаване, ако има нещо по-интересно.

# 370
  • София
Всичко са повторения. В темата за черешката го потвърдиха.

Аз идвам да ви препоръчам на всички два велики сериала + един трети, който още не съм започнал, но всички много го хвалят.
Става въпрос за сагата за семейство Дътън на Тейлър Шеридан:
Йелоустоун ; 1883 ; 1923
Йелоустоун са 5 сезона и 53 епизода
1883 е само 1 сезон с 10 епизода и приключил, няма и да има продължение
1923 в момента тече 1 сезон и са излезли само 4 епизода от общо 8 поръчани
Направих и тема:
https://www.bg-mamma.com/?topic=1513729

Спокойно можете да ги гледате независимо един от друг, не са пряко свързани с едни и същи герои.
Не са преки продължения, защото действието се развива през различни години.

специално за 1883 искам да ви кажа, че се превърна в един от най-любимите ми сериали на всички времена, така че мисля, че повече думи са излишни. Simple Smile
Музиката е вълшебна...
1923 е с Харисън Форд и Хелън Мирън, а има сцени в Африка с дивите животни, които не отстъпват по нищо на най-добрите филми в жанра, сред които ярко се отличава, Призрака и мрака с Вал Килмър и Майкъл Дъглас. Смятайте за какво става въпрос.

Последна редакция: вт, 10 яну 2023, 02:10 от Diavolo

# 371
  • Русе
Здравейте гласувах за  "фермата", но  се колебая доста между нея и "стани богат".

# 372
  • Велико Търново
от понеделник пък започва по БТВ “Кланът“
Гледам сега първия епизод. Много ми напомня на един турски сериал, не му помня заглавието, но имам усещането, че е 1:1 с него. Кой е първоизточникът?

Последна редакция: пн, 09 яну 2023, 22:03 от DamaPika

# 373
от понеделник пък започва по БТВ “Кланът“
Гледам сега първия епизод. Много ми напомня на един турски сериал, не му помня заглавието, но имам усещането, че е 1:1 с него. Кой е първоизточникът?
Това е адаптация на турския сериал " Вътрешен човек (icerde)

# 374
  • Велико Търново
А, точно така беше. Значи не съм се заблудила. Благодаря!
Ама турците май бяха по-симпатични Smile

Добре, де... що е нужно да се правят адаптации точно на такъв тип сериали. Хайде, при другите, по-лежерните, някакви малко по-лразлични житейски ситуации, някакви характерни за дадената страна проблеми, ала-бала. Ама тук... поне засега е изцяло копи-пейст.

Общи условия

Активация на акаунт