За конспиративните теории

• 6 722
  • 154
  •   1
Отговори
# 75
Всеки един самолет се следи.
Ето тук: https://www.flightradar24.com/42.62,23.36/9
Даже без да искам проследих кацането на един Боинг 777 на летището, продължава да го следи и като кацне.
Много рядко минават самолети с два вертикални стабилизатора, които не излизат или пише, че няма данни.

Кемтпейлс е от типа на плоската земя, не е прилично да се вярва в такива неща.
Много по-приемливо е да вярваме, че извънземните са сред нас, общуват с някои правителства или са намирани разбити летящи чинии и т.н., защото поне не е невъзможно.

# 76
Коридорите на самолетите са широки 16 км, за да се предотврати попадане в турболенция от завихряне от съседен самолет. На летищата самолетите излитат и кацат най-малко през 5 минути по тази причина.
Следите на самолетите се виждат, защото на височината, на която летят е доста студено, -40-50 гр. същото, както се виждат изгорелите газове от колите, когато е по-студено. Над нас е международно трасе, ами, не сме измрели.

# 77
Това се развихри по едни учения, дето военните спретнаха и имаше доста следи, отделно заради войната патрулират, минават доставки, ама върви обяснявай.Имаше карикатури на лодки ,че и те разпръскват кремтрейлс, доста се хванаха  ив тях.

# 78
По международното трасе, което е над нас, мога да кажа, че трафикът още не е възстановил. Поначало, прогнозите за полетите в началото на пандемията бяха, че ще се възстановят 2023,. Заради Украйна, доста полети са се пренесли над нас. Последното го казаха официално. Военни полети не знам къде има, над нас не са повече полетите.А и тая измишльотина е много преди войната.

# 79
Всеки един самолет се следи.
В грешка си

# 80
Не знам как самолет може да щъка из трафика нелегално.

# 81
Не вярвам. Всичко, което се случва има разумно обяснение.

# 82
Не знам как самолет може да щъка из трафика нелегално.
Под 1500 AGL си щъка като та стой та гледай. Стига да не е в зоната на летище.
А и ставаше дума за самолетите които се гледат във flightradar24 Grinning

# 83
На висок етаж съм, понякога заглеждам и някои военни самолети ги има като обекти във флайт радар, но няма данни.
Няма как да е в близък ешелон (височина) и да не е показан на всички, защото ще стане катастрофа.

Сещам се за точно шест самолета, които биха могли да летят над гражданските ешелон и съответно да ги следят само военните: МиГ-25 и 31, U-2, SR-71, Конкорд и ТУ-144. Съвемерните изтребители могат да достигат 16-18.000 м, но това е само за да пуснат ракета от тази височина, когато е необходимо, иначе летят на ешелоните на граждарските или по-ниско.

Рано сутрин между 4 и 6 часът напоследък се чуват тежки и големи самолети над София. - това са самолетите с оръжието, което не изнасяме за Украйна.
Скоро мина и един Ф-15, просто няма какво друго голямо да е с тази опашка.

Забравете всякакви трейлс. Има много по-интересни неща.

# 84
По същата причина поради която и автомобилите се движат по "правилна решетка", същата конспирация е, че и кемтрейлс им излизат от ауспуха. Няма къде да избягаме от тях, то затова Мъск отива чак на Марс, там поне чист въздух.

Не става въпрос откъде излизат, а за форма, линия на движение и траектория. Как е организирано въздушното пространство и въздушните коридори? Успоредно и перпендикулярно ли, самолетите се редуват един след друг да следват формата на решетка?

Има си въздушни маршрути, фиксирани с международни договори и самолетите летят по тях, а не както им скимне. освен това всяка държава си има свое РВД и то контролира и насочва прелитащите над нея самолети какъв курс да държат.
Иначе съм виждала пресичащи се или успоредни следи, ама чак пък решетки...  А и ако имаме съзнателно направена решетка, тогава всички прелетели самолети трябва да са заредени с някакви отрови, иначе няма смисъл от тази решетка...

# 85
Кемтпейлс е от типа на плоската земя, не е прилично да се вярва в такива неща.
Много по-приемливо е да вярваме, че извънземните са сред нас, общуват с някои правителства или са намирани разбити летящи чинии и т.н., защото поне не е невъзможно.
Значи извънземните са се инфилтрирали в правителствата на световните супер сили и са ги накарали да ни пръскат с кемтрейлс за ни държат дрогирани и подчинеени и да не видим, че всичко е лъжа и земята всъщност е плоска и се носи върху гигантска костенурка.

# 86
Тия решетки как ги видяхте? Щото ми е струва, че трябва да гледате над тях, за да ги видите.
За извънземните- изобщо не ме бъркат. Не мога да ги мисля, къде са се шмугнали. Имам си по-близкостоящи дертове. То, някой нашенски мизерник ми е достатъчен.

# 87
Значи извънземните са се инфилтрирали в правителствата на световните супер сили и са ги накарали да ни пръскат с кемтрейлс за ни държат дрогирани и подчинеени и да не видим, че всичко е лъжа и земята всъщност е плоска и се носи върху гигантска костенурка.

Пропуснал си 4-те слона.
Костенурката се казва А-Туин, великата А-Туин.

Единствения познат ми пример за истинска конспирация е барутната конспирация на Ги Фоукс, 17-ти век. Вие май на диалект го наричате Гай Фокс? Simple Smile
Бих казал - добър замисъл, за съжаление неуспешна реализация.
Иначе понятието е силно субективно, също така субективизирано и субективизиращо. Днес е просто един безмислен етикет, който позори повече поставящите го, отколкото тези, на които е поставян. Чуя ли някого да обявява  "- Еди кой си е конспиратор, (тоест спира коне Wink ) еди-какво си е конспирация, на момента си съставям мнение за обявяващия. Мнение като за глупав и неинформиращ се, или като за подъл и манипулативен. Често и двете. Още по-често - политик или журналист. Слушах наскоро по едно радио журналистически дебат върху бъдещето на професията. Само между журналисти. Нямаше нито един оптимист. Извода бе този, който цитирах в предното ми мнение по темата: - Който плаща, той поръчва музиката.
Да повторя - според мен изслушването и личната преценка на дадено мнение не е и не може да бъде проява на вяра. А неизслушването и категоричното осъждане е проява на откровена глупост и овчедушие.
В по-широк смисъл категоричността не е качество, което ценя.

# 88
Предвид, че в днешно време всички базират преценката си на някакви авторитети, които нито познават лично, нито са проверили по някакъв начин, то си остава баш само сляпа вяра.

# 89
  • София
Да. "Един човек каза по фб/ютюб" ми е любим източник.

Общи условия

Активация на акаунт