За конспиративните теории

• 6 714
  • 154
  •   1
Отговори
# 105
  • София
Няма напълно прозрачно и честно управление, и никога не е имало. Особеност на политиката е. Това, обаче, не означава, че фантасмагорията е истина.

# 106
Ако някой е виждал как пръска селскостопански самолет, никога няма да клъвне на теорията за кемтрейлс.
Или както е казал класикът – ако бягаш от часовете по физика и химия, цял живот ще живееш сред чудеса.

# 107
Скрит текст:
Ако някой е виждал как пръска селскостопански самолет, никога няма да клъвне на теорията за кемтрейлс.
Или както е казал класикът –
ако бягаш от часовете по физика и химия, цял живот ще живееш сред чудеса.

По-важният въпрос в случая е - това добро ли е или лошо? Също - за кого?
Я по-добре оставете хората да си живеят така, както им е удобно и приятно, особено след като те не ви пречат да живеете както си решите.

# 108
Кой определя лошо или добро? Че да се налага да разсъждаваме ...
Понеже не следя отблизо трендове в теченията на конспирациите, освен плоската земя и пръскането от самолетите, има ли друго което е добило популярност?

# 109
Пречат ми. Много са гръмогласни и ме дразнят с невежеството си. Двойкаджиите винаги са ме дразнили, не знам защо. Най-вероятно не защото е било въпрос на ментални дадености, ами на чист мързел.
21 век сме все пак... Полети до Марс на фона на плоската Земя. Красота!
Много съм против да ме дърпат назад към пещерите.

# 110
Кой определя лошо или добро? Че да се налага да разсъждаваме ...
Понеже не следя отблизо трендове в теченията на конспирациите, освен плоската земя и пръскането от самолетите, има ли друго което е добило популярност?

Че английското кралско семейство са рептили. Joy

# 111
Пречат ми, че не мислят като мен и не правят това, което аз искам.
Женска логика.
Кой как точно ви дърпа към пещерите? За косата? Омъжена сте за пещерняк?
Основание да кажеш "Пречи ми" има, когато има действие. Типично женска черта е да се вменява вина за бездействие.
Ми, не.
На мен пък ми пречат тези, които ме крадат, ама не идеите ми, тях ги давам без пари Wink
А крадат от труда ми под формата на данъци, със заклинанието, че щели да ги разпределят по-правилно и справедливо? За тях ябълката, за мен - дръжката.

За мистър Смит - новият тренд в конспирациите, добил голяма популярност, е този, че ваксините предпазвали от разпространение на вируса. Колкото и да вадиш данни, че е лъжа, те си настояват. Че настояват и да им плащаш за тази лъжа. 76 милиарден договор, на Модерна, Пфайзер и още 2-3 по-малки.

# 112
Че английското кралско семейство са рептили. Joy
Е то това не тайна... Joy
@James24. Мен ако ме дърпат към пещерата, ще се чувствам горд. Щото още живея по дърветата. Stuck Out Tongue Winking Eye

# 113
  • София
Типичен пример за глупост е последната конспирация.

# 114
Типичен пример за глупост е последната конспирация.
Всяка конспиративна теория се основава не на доказателства, а на вярата. Без изключения. Ако звучиш достатъчно убедително и имаш достъп до голяма публика, все ще има кой да ти повярва на ... По-горе, 1 милиард да са запленени от въпроса с какво английското кралско семейство си бърше задните части след посещение в тоалетната, трябва само едни 10 процента да повярват, че са рептили (каквото и да значи това) и имаме една добра теория която не се основава на доказателства, а на слухове и вярвания.

# 115
  • София
А каква е драмата с кражбата на ДНК? Хората ръсят биологичен материал ежедневно. Който иска да "краде", възможности много.
А световният ред ще се смени рано или късно. И капитализмът има жизнен период, както и другите обществени строеве досега.

# 116
Като стана дума за ДНК, как се затриха стволовите клетки в оная банка Cryo save и всичко без последици. Надали от банката са ги изхвърлили в морето, кой знае къде са и за какво се ползват.

# 117
Правете разлика между хипотеза и теория, второто е доказана хипотеза.

Някои спекулации не са и хипотези, а просто самоопровергаващи се измишльотини.

# 118
Joy Това са политически издънки, а не конспирация.
Издънки или конспирация няма значение, ставаше дума за сляпата вяра в авторитети и надеждността "официалните" данни. Ама май усещаш, че ти се издъни аргумента с официалното.

Генералчето много категорично заяви, че яко ще се мре.
И така стана.
О пресвети Конспираций, значи аз съм зомби!

# 119
  • София
Ооо, не, личната позиция по медицински въпрос на един лекар е точно това - лична позиция и няма място в тема за конспирации. Същото се отнася и за пол. гафове. Нито едното не е "офиц. данни". В личните позиции и гафовете определено нямам сляпа вяра.

П.П. Отделен въпрос е, че при тези конспирации логиката или куца, или липсва изцяло.

Общи условия

Активация на акаунт