КОЛЕДА 2022/2023

• 101 623
  • 981
  •   1
Отговори
# 570
  • София
Привет, Коледни феи! Дайте идея за сладки, които да слепя с един крем с бисквити от Лидл.
Мислех си за сладки с печат, които правих по-миналата година, но слепих с неподходящ крем(млечен с кокос) та се чудех как да ги съхранявам, но не си спомням по коя рецепта ги правих. Бяха шоколадови, по рецепта много подходяща за печати, мисля, че не бяха медени, но не си спомням. Приемам и други предложения за употреба на крема.
Иначе досега имам готови само меденки, чакащи украса, на път са ванилени кравайчета и линцери и търся идеи  за други 2 вида да изпробваме. Може би сладки с портокал и кардамон ще са едните, но за шоколадов вариант не съм  измислила. Може да повторя уникалните браунис бисквити, но може и друго.

# 571
  • Euskal Herria
Благодаря, Пейч!
Мисля си да заменя лимона с портокал, да сменя ароматите.

# 572
  • Sofia
За пръв път виждам рецепта за бисквити със сварени жълтъци Open Mouth
Човек се учи, докато е жив!

# 573
  • Euskal Herria
Рецептата на Микки за канестрели е със сварени жълтъци, тестото е великолепно. Идеално става и за бисквитки с печати.

# 574
  • Русе
Маслени бисквити с портокалов дъх

Скрит текст:
За пръв път виждам рецепта за бисквити със сварени жълтъци Open Mouth
Човек се учи, докато е жив!

Има достатъчно интересни рецепти за дребни сладки със сварен жълтък.
https://ipeychev9.blogspot.com/2014/02/blog-post_5029.html

Последна редакция: пн, 12 дек 2022, 13:48 от peych

# 575
Привет! В неделя направих и коледната елхичка, малко крива ми се получи затова не съм снимала.
Направих я с лешниковия крем с какао от ДМ и доста вкусна се получи.

# 576
Белгийските канелени бисквити де ми станаха с никакви печати, доста бухвали. С печати сполучливи са ми тези  https://cookingtwntyfourseven.blogspot.com/2016/12/blog-post_18.html?m=1
Направих и рохлички за първи път да видим дали ще се харесат. Естествено и джинджифилови

правя и щолен, уж по рецепта за дрезденския с марципан, но съм пропуснала да си взема захаросани корички а имам корички в пакетче сухи 🙄 дали ще стане и цялото ли да сипя 🙄

# 577
  • Bарна, морето, сините вълни

Датски маслени бисквити

# 578
Snejanks, за да не ти "бухва" масленото тесто, можеш да замениш около 10 мл. от течността с водка. Алкохолът не позволява на глутена да се развие и стават хрупкави, без да "бухват".

# 579
А коречките за щолена стават ли?

# 580
Здравейте,
Пак съм аз. Питането ми остана без отговор, затова напомням за себе си. Моля ви, ако някоя от вас знае, нека ми каже. Направих една доза от напуканите шоколадови сладки. Получи се това:

Като цяло съм доволна, аз не съм добра пекарка, да не кажа никаква (това ми е първи опит в живота да въртя коледни сладки), та като за първи път, смятам, че добре се получиха, много са вкуснички. Отделен въпрос е, че се оплясках до ушите Joy Ще се прави обаче и втора доза, но не знам дали сега или е по-добре да изчакам следващата седмица. Дали ако ги изпека довечера, дали ще стават за хапване по празниците или ще се развалят?

# 581
  • Русе
Скрит текст:
Здравейте,
Пак съм аз. Питането ми остана без отговор, затова напомням за себе си. Моля ви, ако някоя от вас знае, нека ми каже. Направих една доза от напуканите шоколадови сладки. Получи се това:

Като цяло съм доволна, аз не съм добра пекарка, да не кажа никаква (това ми е първи опит в живота да въртя коледни сладки), та като за първи път, смятам, че добре се получиха, много са вкуснички. Отделен въпрос е, че се оплясках до ушите Joy Ще се прави обаче и втора доза, но не знам дали сега или е по-добре да изчакам следващата седмица. Дали ако ги изпека довечера, дали ще стават за хапване по празниците или ще се развалят?

Ами, добре са се напукали и добре изглеждат. Аз обикновено правя сладки, бисквити, които за една седмица да изядем. При нас, кой какво прави все е при кутиите с бисквити /сладки/. Така, че сама прецени кога да ги направиш. Simple Smile Успех!

# 582
Ще станат ли елхички -  класичкото бисквити с краве масло и захар, евентуално орехи, но ми си иска да добавя и шоколад дали ще се получи 🙄, а и моята формичка у от едно време от издухващите

# 583
  • In transit
Рецептата на Микки за канестрели е със сварени жълтъци, тестото е великолепно. Идеално става и за бисквитки с печати.
Flowers Hibiscus Благодаря за идеята. Не съм ги пробвала с печати досега, а много ги харесвам.

snejanks09, да не си сложила повече бакпулвер? При мен досега не са бухвали много.

# 584
  • Euskal Herria
Ето, Микки.Снимката не е много ясна, щракнах я набързо, че помощникът ми,  на година и половина, не бе от най-търпеливите. Simple Smile Но иначе запазиха формата, лесно се изрязаха.

Само не знам дали бих могла да увелича повече захарта, за да не слепвам или поръсвам с пудра захар?

Общи условия

Активация на акаунт