natalyna, може ли подробна рецепта за масленият крем и крема с кондензирано мляко ?
Основен маслен крем с орехи:
250г масло
150-200г пудра захар по желание
100-150г смлени орехи, но може и лешници или бадеми(според това колко искате да се усеща вкуса)
1 с.л качествен ром или ромова есенция. Освен че придава приятен вкус, рома допринася и за издръжливостта на сладките. Мекото масло се разбива до пухкавост със захарта, прибавят се орехите и накрая рома. Оставя се в хладилника да се постегне и после се пълнят сладките. Тъй като количеството е голямо, могат с него да се пълнят и тарталетки. Но може да се намали на половина.
Крема с Dulce de leche и масло е още по-лесен. Количеството е 1:1. Първо се разбива мекото масло и към него постепенно се прибавя карамелизираното кондензирано мляко (Dulce de leche). Ако се прибави какао става разкошен шоколадови крем.