КОЛЕДА 2022/2023

• 102 011
  • 981
  •   1
Отговори
# 465
  • София
Много ефектни изглеждат Марчева.Наистина ли за час?Да взема от нещо лесно и бързо да тръгна.
А 180 градуса на каква функция пускаш?
С нова фурна съм и снощи рязко осъзнах този факт.Та съм се замислила дали ще ми се получат сладките,каквито и да са те.
Да, за около 1 час ,защото не се охлаждат предварително,  забъркваш тестото, точиш м/у 2 хартии, тургаш формичките1 подреждаш ги , но!!! докато се стопли фурната ги охлаждам добре на терасата, да ги хване студеното, по-добре е и това важи за всяка  маслена бисквита.  Не може да не ти се получат, загряваш на 180 вероятно имаш термометър да гледаш, ако нямаш си купи, китайски са , но вършат незаменима работа, и е важно да има точно тези картинки, те ти показват кое за колко градуса се пече, не ме е подвел до момента.
  важното е да виси някъде, не такъв който има шип, той е за друго и друг път ще обяснявам, гледаш ги  да не покафенеят, трябва да са бели, вадиш веднага и ги оставяш да се охлаждат в самата тава . Може и 10 минути за твоята фулра да са много, затова засичаш за 8 минути и така..

Мари, излязоха 12 големи сърца около 5 см и 28 по-малки около 3.5-4 см

# 466
  • София
Благодаря, ама къде ме прати чак в Амазон....не става, жалко.

# 467
В била ще има намалено масло, от утре, тяхната марка. Много е хубаво, ей сега изпекох едни кроасани с него.

Може ли рецептата за кроасаните?

Последна редакция: чт, 08 дек 2022, 21:40 от Blue`Sky

# 468
  • софия
Утре предстои двойна доза сладки с печати по тази рецепта, като аз я видоизменям и слагам много ванилия и махам канелата и джинджифила.
http://fedorcka.blogspot.com/2016/12/Cookies-with-Cookie-Stamp.html?m=1
В неделя ще правя линцери за първи път, но още не съм избрала рецепта.

# 469
  • Euskal Herria
Марчева, в сладкарските магазини ги има тези силиконови килимчета.

# 470
  • под тепетата
Мислих, че само аз обичам родопчета, но явно от старото поколение си ги тачим Smile
Ако в неделя имам сили, ще спретна портокаловите с шоколад сладки.

# 471
Здравейте и от мен в най-приятната тема от форума Simple Smile
И аз започвам...скоро Simple Smile Харесах си една рецепта като идея, но няма грамаж на брашното. Дали случайно не ви се намира подобна рецепта, но с мерки? Ето това са продуктите:
• 200 г тъмен шоколад
• 100 г захар
• 70 г масло
• 2 бр. яйца
• 2 ч.л. пресен джинджифил
• 10 г бакпулвер
• брашно
И няколко снимки от миналата година.

# 472
  • София
Благодаря Марчева!Има си фурната термометър,но аз не съм и свикнала.Нищо де,ще има проба-грешка по Коледа. Wink
Днес вече реших,че няма закога да отлагам и забърках първите сладки.Сега отлежават в хладилника.
Ех къде ме върнахте с тези родопчета!Продаваха ги в училищната лафка преди.....много години.И не само там разбира се.

# 473
Ние им казвах е "Байкалчета", ако са същите. И сега ги има, но както повечето неща, вкусът е друг.
"Елхичките" понамаляха, но нека, нали са за ядене. И без това по празници се яде повече, нека има по-малко сладки.
Днес мисля да правя "канелени гъбки", голям хит се оказаха, а и са лесни. В неделя - линцерите на Наталина, след в седмица-Мини-щолени от Билла. Така е по план, да видим.

Бях "хвърлила око" на един " праздничный пирог", но май няма да се справя

# 474
  • Czech Republic
Здравейте и от мен в най-приятната тема от форума Simple Smile
И аз започвам...скоро Simple Smile Харесах си една рецепта като идея, но няма грамаж на брашното. Дали случайно не ви се намира подобна рецепта, но с мерки? Ето това са продуктите:
• 200 г тъмен шоколад
• 100 г захар
• 70 г масло
• 2 бр. яйца
• 2 ч.л. пресен джинджифил
• 10 г бакпулвер
• брашно
И няколко снимки от миналата година.

Ева, това сладки, бисквитки  или мъфини са? Шоколада разтопен или парченца? Най-добре дай линк към рецептата.

# 475
  • In transit
Joy Ама ти ме пита откъде съм го взела, не каза, че искаш да си го купиш от тук. Hug Заповядай българска опция: https://zmeeborets.com/shop/dekoraciq/kilimi-za-dantela-i-makaro … lim-air-mat-small Този е 30х40см, имат и 40х60см https://zmeeborets.com/shop/dekoraciq/kilimi-za-dantela-i-makaro … %B8%D1%8F-Air-Mat
Могат да се режат, ама на мен ми се досвидя, за 30лв да го режа. Grinning

В била ще има намалено масло, от утре, тяхната марка. Много е хубаво, ей сега изпекох едни кроасани с него.

Може ли рецептата за кроасаните?

Разбира се, заповядай: Класически френски кроасани

Вчера се забавлявах с тези Бадемови плочки с останали белтъци. Много бързо се приготвят и също толкова бързо свършиха. Joy

# 476
  • Балчик
Готови са ми и елхичките и жълъдчетата.

# 477
Джемма от къде ти е формата за елхичките?

# 478
  • софия
Двойна доза сладки с печати.

# 479
  • София
................
Joy Ама ти ме пита откъде съм го взела, не каза, че искаш да си го купиш от тук. Hug Заповядай българска опция: https://zmeeborets.com/shop/dekoraciq/kilimi-za-dantela-i-makaro … lim-air-mat-small Този е 30х40см, имат и 40х60см https://zmeeborets.com/shop/dekoraciq/kilimi-za-dantela-i-makaro … %B8%D1%8F-Air-Mat
Могат да се режат, ама на мен ми се досвидя, за 30лв да го режа. Grinning
.............................

Вчера се забавлявах с тези Бадемови плочки........................
Ей, другарче си ми ти, поръчах килимчето веднага, ми така ,де, къде да ходя из Амазон. Тези бадемови плочки колко време ще издържат хрупкави, дали стават за по-дълго време, май не, давай съвет. Благодаря още веднъж!

Общи условия

Активация на акаунт