КОЛЕДА 2022/2023

• 101 636
  • 981
  •   1
Отговори
# 480
  • In transit
Марчева, не мога да кажа колко ще издържат, защото при мен свършиха за няколко часа. Ако се препекат една идея повече, т.е да станат по-хрупкави мисля, че ще издържат малко повече. Освен да пробваш с една малка доза, като моята и да видиш. Ако имаш излишни белтъци, разбира се.

# 481
  • Балчик
Джемма от къде ти е формата за елхичките?

Татко ми я направи на струг преди години.

# 482
Здравейте и от мен в най-приятната тема от форума Simple Smile
И аз започвам...скоро Simple Smile Харесах си една рецепта като идея, но няма грамаж на брашното. Дали случайно не ви се намира подобна рецепта, но с мерки? Ето това са продуктите:
• 200 г тъмен шоколад
• 100 г захар
• 70 г масло
• 2 бр. яйца
• 2 ч.л. пресен джинджифил
• 10 г бакпулвер
• брашно

Ева, това сладки, бисквитки  или мъфини са? Шоколада разтопен или парченца? Най-добре дай линк към рецептата.

Бисквитки са, макар, че на мен ми приличат повече на сладки. Не знаех доколко е коректно да пусна линк:
https://receptite.com/%D1%80%D0%B5%D1%86%D0%B5%D0%BF%D1%82%D0%B0 … D1%84%D0%B8%D0%BB

# 483
  • софия
Мики, от твоята рецепта за тесто за линцери с лешниково брашно, колко сладки излизат?

# 484
  • München, Deutschland
Формичката за елхички, както и всякакви cookie cutters стават прекрасно и на 3д принтер, а 3д модели има стотици безплатни в интернет.

# 485
  • In transit
Мики, от твоята рецепта за тесто за линцери с лешниково брашно, колко сладки излизат?
Blush Трудно ми е да ти кажа точна бройка, защото от едно тесто не правя само линцери. Мисля, че около 20-тина слепени. Зависи и от големината на формичката ти.

# 486
Мислих, че само аз обичам родопчета, но явно от старото поколение си ги тачим Smile
Ако в неделя имам сили, ще спретна портокаловите с шоколад сладки.

На мен в първия момент ми стана смешно, че някой пита какво са родопчета, но после си дадох сметка, че това са типични сладости от соц времената и няма как по-младите да ги знаят. Даже не съм сигурна дали моите деца са опитвали някога. Нямаше ги доста време по магазините и когато ги пуснаха отново, си купихме с моя мъж ей така, от носталгия по детството.
Заинтригувахте ме с тези напукани портокалови сладки, ще разровя за рецептата назад из темата. Бях се зарекла да правя само меденки и шоко нус кугелн, ама ей го на, навихте ме.

# 487
  • под тепетата
Тези, които съм си заплюла, не са напукани. Който ги е правил ,може ли да ми каже дали са трайни като меденките или минищолените например?  За тези на Ирина става въпрос. Пише, че са меки, което свързвам с малка трайност.
https://sunshineskitchen.com/orange-chocolate-chip-cookies/

# 488
  • софия
Blush Трудно ми е да ти кажа точна бройка, защото от едно тесто не правя само линцери. Мисля, че около 20-тина слепени. Зависи и от големината на формичката ти.
Чудя се за двойна доза, до утре ще помисля.

# 489
Портокалови напукани бисквити
Но аз използвах 4-5 сл портокалов сок, кората от цял портокал
100 гр шолокадови капки и 100 гр надробени смеени печени ядки
Колкото до трайността, не мога да кажа със сигурност, просто не остават дълго Smile Мисля седмица-две в добре затворен съд.

# 490
Аз ваправих за колежките по един "сладък подарък'.
Много се гордея  с идеята да генерирам QR код с линк към страничката ми - с рецептата. Кратко пожелание, за... и от... и лепнах QR кода на картичката. Не си падам по дългите пожелания. https://megisbakery.blogspot.com/2022/12/podarak-za-koleda-smes- … skviti-v.html?m=1

Много ефектно беше, като ги подарявах.

# 491
  • In transit
Чудя се за двойна доза, до утре ще помисля.
Прави смело двойна...една доза няма да ти стигне доникъде Simple Smile

# 492
Биляна, две поредни години ги правих, предвидила съм ги и тази. Минимум две седмици издържат, повече не са оставали.

# 493
  • Русе
Унгарски бисквити с домашен ликьор от магарешки бодил

# 494
Кой най добрия вариант за съхранение след метални кутии, че имам само две- крайно недостатъчни 🤣

Общи условия

Активация на акаунт