Гола чутуро

• 67 928
  • 1 703
  •   1
Отговори
# 1 455
Темата се изчерпа, каквото направи Мария, това ще си е за нея.

Последна редакция: вт, 01 ное 2022, 16:07 от happy doc

# 1 456
  • Paris, France
Темата се изчерпа, каквото направи Мария, това ще си е за нея.

Е, чакай, де! Мария тъкмо започна да действа. Понякога идеи и малко ритници действат катализиращо.

Някой писа, че работел с години за 500 лева докато не започнал работа в немска фирма, защото мислел, че работата в кол центрове е за студенти, а сега осъзнал, че можел апартамент да си купи ако я работел от началото на кариерата.

Мария сега е в ремисия, най-сетне и състоянието и позволява да се размърда. Ще и се наредят нещата бавно и плавно.

Инертна е, има си своите страхове. Ето, не е летяла със самолет даже. Колко 40 годишни българи познаваш, дето ги е страх да се качат в самолет? Явно и родителите и не са били подвижни и разтропани. 

Нека да си пише, да споделя, но и ние трябва да не я бутаме непрекъснато.

# 1 457
  • Сф
Невена , бисер определено изръси.
Много хора ги е шубе. Но и много не са летяли регулярно или хич.

# 1 458
  • Швейцария
Пратих на Мария мои CV и мотивационно писмо на немски, с които съм си търсила работа в Швейцария успешно. Аз съм ходила на курс за това. Сега само трябва да действа.

Последна редакция: вт, 01 ное 2022, 23:13 от JennyBG

# 1 459
  • Paris, France
Пратих на Мария мои CV и мотивационно писмо на немски, с които съм си търсила работа в Швейцария успешно. Аз съм ходила на курс за това. Сега само трябва да действа.

👍👍👍👍👍💐💐💐💐💐❤❤❤❤❤

Браво! Истинска помощ.
Само да и се оправи самочувствието и ще си намери работа и в Швейцария.

The sky is no longer the limit.

# 1 460
  • Бургас
Много красиво е оформено.
Изключително много благодаря за помощта!

The sky is no longer the limit=Ум царува,ум умува,ум патки пасе...

# 1 461
Точно снощи чух в интервю с актьора Димитър Маринов нещо подходящо. Мисълта му беше, че ако някоя мечта ти се струва прекалено голяма, то още не си готов да я осъществиш. Човек не трябва сам да си поставя ограничения, а да вярва, че е способен да постигне желаното.

# 1 462
  • Швейцария
Мария, и тук да ти кажа. Двата файла в първия имейл съм ти ги пратила във Word формат. Само редактирай и замени моите данни с твоите. Не е нужно да форматираш наново. Текста за мотивационното писмо естествено трябва сама да си го напишеш. Имаш две като мостри, мое и на мъжа ми. Файлът във втория имейл е PDF с всичките документи заедно, за да видиш как изглежда една кандидатура на финала, готова за изпращане. Като го напишеш, можеш да ми го пратиш за проверка.

Последна редакция: ср, 02 ное 2022, 08:00 от JennyBG

# 1 463
Мария, след запетая, точка и изобщо препинателен знак, се оставя интервал. Няколко пъти ти обърнахме внимание, че няма да е зле да коригираш това, но може би не си го прочела сред многото съобщения. Та и аз като черна станция пак да напомня. И в СиВи-то ще направи впечатление.

# 1 464
  • София
Да ви кажа малка тайна - аз (като работодател) мотивационни писма не чета. Чета и пазя само CVтата, те са носители на информацията за опита и образованието на кандидата. Останалото се преценява на интервюто.

# 1 465
И аз престанах да ги пиша пък. Особено като и без това не знам още мотивирана ли съм за работа в напълно непозната за мен фирма. Айде, ако иде реч за някаква световно известна компания, разбирам, ама в повечето случаи чак на интервюто става горе-долу ясна картинката и да се правя излишно на много нахъсана да работя за някой, дето даже и трудовото възнаграждение не си е обявил, ми се струва голям тъпизъм.

# 1 466
  • Швейцария
Тук много се държи на мотивационното писмо. Много си личи дали е написано с мотивация и специално за фирмата или просто е бутнат някакъв текст. То в обявите обикновено си пише дали искат само CV или и двете. Предполагам, че Мария не е с перфекното CV, за което работодателите се избиват, та писмото няма да й навреди.

# 1 467
Ако става въпрос за Швейцария, нищо чудно. Те си падат по лицемерието, колкото и да ми харесва страната им.
Как можеш да знаеш колко си мотивиран, преди да е имало интервю. Ами може шефа да не ти хареса например...
Даже сега се сещам за един случай.
Скрит текст:
С една колежка случайно се бяхме озовали на интервю в една и съща компания - нова в града ни, с изгледи за просперитет, а...и швейцарска Satisfied
И аз толкова се чудих как да изглеждам по-представително за интервюто, защото малко в по-разчупен стил ходех иначе. Даже тя ме изкритикува после, че съм била много шармантна някак си, а за офис се изисквало нещо по-така скучновато. И наистина - посрещна ни една служителка - точно с вид на сива мишка. Обааче как изглеждаше шефът, не е истина. Аз вероятно съм стояла с отворена уста. Този човек може и с някакво заболяване да беше, но освен голата бръсната глава, беше с нарисувани вежди, френски маникюр дълъг и масивни пръстени с камъни. Чак се замислих, ако вземат, че се спрат на мен, дали ще превъзмогна това да го зяпам, като се виждаме всеки ден.
Е, избраха колежката, че била с икономическо образование. Иначе много мило ми обясниха по телефона, че само заради това я избрали, как щели да ме имат предвид при нови позиции и бла-бла любезности. Но мисълта ми беше, че напълно възможно е и кандидатстващият да бъде отблъснат от нещо по време на интервюто, това- след написване на едно сочно и трогателно мотивационно интервю. И после ходи разправяй - "Ми не ми хареса на шефа перманентния грим."

# 1 468
Скоро видях такова св, че ако не познавах компетенцията на човека, граничеща към нулата щях да реша че това е минимум професор Joy

# 1 469
  • София
Мария, моля те, започни да слагаш шпация след препинателните знаци. Мисля, че Невена ти го беше писала вече. Аз бих изхвърлила CV  в кофата с чиста съвест, ако видя такова нещо. Нещо малко и лесно за коригиране, но се набива в очи.

Общи условия

Активация на акаунт