Гола чутуро

• 67 922
  • 1 703
  •   1
Отговори
# 1 470
  • Paris, France
Да, Мария, преди да се хвърляш да пращаш СV-та, ги метни на JennyBG, Sharky, Pako22, примерно, които сами си предложиха помощта, за да не ги разпратиш и да идат в кофата като абсолютно непотребни. Може да са добре направени, но лошо форматирани, да са прекалено дълги с описания на твърде академични позиции, недостатъчно описателни. Може да си направиш и различни CV-та за различните работодатели.

Sharky не чете мотивационни писма и много работодатели и HR не ги четат или четат по диагонал, но мотивационното писмо отразява намеренията за конкретната длъжност и тези в лариерен и личен план. Добре е всеки път да пишеш името на конкретната фирма, в която кандидатстваш за да проличи, че си проучила работата и условията. Твърде общо написано мотивационно писмо за мене означава, че човекът разпраща СV-то си навсякъде и не се интересува особено от самата работа и дали ще пасне.

Някой писа за позиции без обявено възнаграждение. Аз не бих отишла на интервю без да зная заплатата. Питаш предварително, няма лошо. Все пак работим за пари. Честно казано, не бих и пращала кандидатура ако не е обявено възнаграждението. Такива обяви рядко са сериозни.

И друго - на самото интервю можещ да споменеш, че имаш свободни часове, дни и би искала да заместваш или работиш почасово ако имат нужда. И да не те вземат на пълно работно време, ще имаш възможност да си увеличил доходите и когато титуляр напусне или излезе в дълъг отпуск  ще те вземат тебе, вместо да търсят и интервюират нови хора. Тъкмо ще видиш дали е за тебе на пълно работно време.

# 1 471
Неви, скоро разглеждах в джобса. Освен тези на кол-центровете, масово са без обявена заплата. Като знам колко са ме мотали по интервюта, докато най-накрая изплюят камъчето и осъзная, че просто са ми изгубили времето...Че и мотивационно писмо са очаквали- айде нЕма нужда Simple Smile
Всъщност в последното има резон да се посочи даден мотивиращ аспект - примерно, желание да се упражнява въпросният език. Защото доста често се посочва такъв като основно изискване, а реално се оказва доста слабо използваем на въпросната позиция.

# 1 472
  • Paris, France
Мария, как си? Как върви счетоводството, търсенето на работа, витамините? Как се чувстваш?

# 1 473
В една от новите теми попаднах на кутиите. Нашата героиня прояви интерес към тях. Та толкоз със счетоводството.

# 1 474
  • Швейцария
Аз не съм получила CV на немски за проверка. Може още да пише....

# 1 475
Ще има да почакате.

# 1 476
Чакане му е майката!

# 1 477
Аз едно не разбирам. Не, всъщност много неща не разбирам, но едно от тях е:
Как не е проблем да те види цял форум на снимка без въпросното чейне. Обаче е проблем да те види бъдещ работодател. Мен, ако толкова ме е срам от външността ми, че да не искам да се снимам еднократно за CV, последното, което ще направя е да си пусна снимка във форума в същия този вид. Най-малкото поне знаем, че тук е пълно с перфекционистки, подигравчийки и всякакви хора, които може да си направят сеира на наш гръб. Докато за едно CV дето се вика, можеш дори леееко да изманипулираш снимката да е в твоя полза.

# 1 478
Мария харесва ролята си на жертва и затова не се притеснява от снимките. Има нещо сбъркано в желанието да шокираш “публиката”, но предполагам че е жаждата за внимание. Още към средата на темата ми стана ясно, че нещо не е наред като самата тя отказваше упорито да се заключи темата.

# 1 479
  • София
Нахрани се добре с нея, като огладнее пак ще дойде.

# 1 480
  • София
Като почетох и аз скорошните й мнения - кремчета, абонаментни кутии и котето естествено, смятам, че авторката след като промени цвета на косата си - повод за цяла тема, отново се върна в зоната си на комфорт.
Ако не е така, да ме обори - вече достатъчно съфорумки бяха отзивчиви и с конкретни предложения за работа, подобряване на здравето и живота й ...
И да, странно е, че темата не се заключва - беше разгледан казуса й до десето коляно все пак.

# 1 481
Нищо чудно хора да са откликнали на ЛС за парична помощ да й пратят.
Това е целта.
Смазана, огрухана, ругана, без парична, с дете- тънката струна.
Що не пише сега?
Щото не й оттърва.
Преди след всеки пост пишеше.
От трите работи.

Някой в реала познава ли я?
Дори и чрез фейс.

Последна редакция: чт, 10 ное 2022, 13:56 от h.d.

# 1 482
Нищо чудно хора да са откликнали на ЛС за парична помощ да й пратят.
Това е целта.
Смазана, огрухана, ругана, без парична, с дете- тънката струна.
Що не пише сега?
Щото не й оттърва.
Преди след всеки пост пишеше.
От трите работи.
Пълен абсурд.
Добре де, как си го представяте това? Някой на 40 години, цял живот без инициативен, зависим изведнъж да го наритат във форума и той за две седмици тотално да се промени и да направи това,  за което не е имал куража да го направи 15-20 години до сега? Сериозно питам. Тя ако беше в състояние да направи всичко едва ли щеше да пита тук. Твърде големи стъпки очаквате от нея и твърде радикална промяна, което няма как да стане за три дена с ритници във форум.
Първо й трябва психологическа подкрепа да се опомни и измъкне сама.
Едно е някой мотивиран, на когото малко не му достига да напише "Хора, помогнете, погледнете ми СВ-ито. Какво да променя?" или "Препоръчайте ми ортодонт". Но тя не е готова за тези стъпки.

Последна редакция: чт, 10 ное 2022, 18:12 от Mama Ru

# 1 483
  • гр.Пловдив
Цитат

Ами тя тук я получи на 200%,чак не мога да повярвам колко търпеливи,отзивчиви и с готовност да съдействат са тези съфорумки , които тази многострадална Геновева   занимава от 20.10 !

# 1 484
Цитат

Ами тя тук я получи на 200%,чак не мога да повярвам колко търпеливи,отзивчиви и с готовност да съдействат са тези съфорумки , които тази многострадална Геновева   занимава от 20.10 !
За да се справи човек сам, не е достатъчно друг да ти каже, че можеш. Нужно е сам да повярваш, а това отнема време и усилия.

Общи условия

Активация на акаунт