Гола чутуро

• 67 911
  • 1 703
  •   1
Отговори
# 1 530
Покрай тая тема се усетих, че и аз периодично получавам сърбеж по скалпа, челото, външната част на ушите и врата, но като стане така просто сменям шампоана и не драматизирам. Бебешкият Бочко е много добър, овлажняващия крем също. Днес  си взех масло от чаено дърво и ще го изсипя в шампоана. Предотвратява сърбежа и пърхота, успокоява раздразнения скалп. Има и други масла, които действат добре на кожата.
За зъбите хората са прави - от там трябва да почнеш. Това е важно, разбери го.

# 1 531
Мария, на първо време си направи зъбите. Каквито и шампоани, сапуни и т.н. да ползваш нищо няма да замени липсата на зъби. Без зъби човек изглежда ужасно и не може да се храни. Не го ли проумяваш...

# 1 532
Абсолютно. При толкова небивало невероятно уникална и нетолерантна кожа и скалп няма начин човек да праска каквото му падне от кутиите. Наистина алергичните и с проблеми хора внимават цял живот и не пробват така напосоки.
Или кожата и скалпът не са толкова специални, или това мазане с каквото падне ги е докарало до там.

# 1 533
  • Бургас
EmmaT, написах с какво съм имала сериозни проблеми.
А да, химичната боя за коса, от нея имах ужасна реакция
Жива съм точно защото имам в себе си инжекции с Урбазон

Имам и един инхалатор с кортикостероиди, уж ме водят с асма на алергична основа.

Зъбите казвате.
А ако пак не успея да ги нося?
Не всички свикват, попитайте зъболекари.
Уж с меките силиконови повече се свиква, но аз познавам доста хора, които от по-млади са без зъби и не са успели да носят чане.

# 1 534
А да, химичната боя за коса.

Имам и един инхалатор с кортикостероиди, уж ме водят с асма на алергична основа.
И така по никакъв начин не отговаряш, поради каква причина експериментираш с незнайни марки в кутии.

# 1 535
Не подценяване алергиите.  Като човек,  алергичен към 100 неща и още не знам колко неизвестни живея в постоянен страх от това.
Нещо, което си консумирал до вчера изведнъж започваш да се подуваш, задушаваш....абе страшно е. Вече не знам колко пъти сама съм се бола в критична ситуация.
Скоро установих, че от парфюм, който ползвам трета опаковка целия ми скалп става на пъпки и сърби...ужасно. Какво ли не смених, докато го установя.

# 1 536
  • на село
Мария, колко зъби имаш останали, кои поред са, кътници ли и клатят ли се когато ги пипаш?

# 1 537
  • Бургас
А да, химичната боя за коса.

И така по никакъв начин не отговаряш, поради каква причина експериментираш с незнайни марки в кутии.
Нищо не ми е ставало от кремове и шампоани без салицилова киселина.
Не виждам защо да се страхувам и от сянката си.

Мария, колко зъби имаш останали, кои поред са, кътници ли и клатят ли се когато ги пипаш?
Не се клатят, два предни (като морско свинче или по-скоро като лама съм) и един отстрани.
Три.

# 1 538
А спина бифида не е опасна, така ли? Защо навремето не сте пили? Стана ми интересно.
Сигме, не знам какво значи "навремето", ама авторката е по-млада от някои от нас. Вманиачена на тема здраве. Поне от 2008-ма насам, когато започнах да мисля за бебе, се говореше вече за тези проблеми и знаех, че едно 3 месеца преди опитите трябва да започна да приемам фолиева. Сама си я назначих. Даже не беше нужно лекар да я изписва. После разбрах, че не я усвоявам и трябва да пия от другата.
Сега е 2023-та почти. Смятай колко години са Wink
Просто никак не вярвам елементарно здравно просветен човек от нашето поколение да не е имал информация що е то спина-бифида, особено човек с такава ориентираност към всевъзможни диагнози като авторката.

# 1 539
Ще пробвам пак, Мария. Знаеш ли какво ще получиш, когато поръчваш кутията?

# 1 540
  • Бургас
Ще пробвам пак, Мария. Знаеш ли какво ще получиш, когато поръчваш кутията?
Не за всичко.
Само за два или три продукта.

Изобщо преди да се разболея не съм се интересувала от каквото и да е свързано със заболявания.
И точно поради незнание си загубих зъбите.
Никога не съм знаела, че съществуват паращитовидни жлези.
Те са били болни.
Дори лекарите нищо не казваха, един зъболекар ме насочи да изследвам паратхормон.

# 1 541
Авторката е по млада от мен. Аз обаче съм родила късно. Детето ми е със седем години по малко от нейното. Не знам кога е било това навремето, ама 2012 си имаше фолиева и всички знаеха за нея.

# 1 542
Родих 1998г. и пих фолиева по препоръка на стоматолога ми.

# 1 543
  • София

В допълнение за бромелаина (който някакси успя да ми “изяде” възелчета в щитовидната жлеза преди повече десет години), наскоро ми беше изписан следоперативно, за по-бързо възстановяване и отводняване (като всеки с ИР задържам вода, особено в краката).

ИР не го ли оправи?

Намалих го двойно, на около 50 на 60тата минута от обременяването (от 92), обаче продължавам много да варирам с килограмите (в рамките на една година + - 10), благодарение на зависимостта ми от въглехидратите, дето уж се пазя от тях, ама не съвсем...

# 1 544
Авторката е по млада от мен. Аз обаче съм родила късно. Детето ми е със седем години по малко от нейното. Не знам кога е било това навремето, ама 2012 си имаше фолиева и всички знаеха за нея.
И през 2005 си имаше. И информация имаше, за който търси.

Общи условия

Активация на акаунт