Будапеща - перлата на Дунав 8

• 46 898
  • 591
  •   1
Отговори
# 555
Моля препоръчайте ми хубави и бюджетни места за хапване в Будапеща. Ще бъдем в еврейския квартал, но приемам предложения за навсякъде из централните части.
Не видях някой да ви е отговорил, та питам как беше еврейския квартал, като обстановка и местоположение за придвижване?
Добре беше, близо е до централната част, на пешеходно разстояние около 15 минути. Но за да стигнем до Буда не беше много удобно, поне до нашият хотел.
Иначе има много заведения за хапване от всякакъв тип, но вечер има много съмнителни типове и пияни младежи из улиците, както казах и в предишен пост.

# 556
Здравейте,  планираме да посетим Будапеща през септември. Вчера от хотела ми изпратиха  линк за саморегистрация,  понеже ще ми е за пръв път може ли да ми кажете, веднага ли трябва да се извърши това или имайки предвид безплатното анулиране ,да изчакам за по- късно

# 557
  • София
Аз вчера запазих апартамент за октомври. Жената веднага ми писа да й изпратя снимки на документите ни, но аз й отговорих, че ще го направя няколко дни преди пътуването, точно поради възможността да се отмени и тя го прие.

# 558
Много благодаря

# 559
Здравейте,  планираме да посетим Будапеща през септември. Вчера от хотела ми изпратиха  линк за саморегистрация,  понеже ще ми е за пръв път може ли да ми кажете, веднага ли трябва да се извърши това или имайки предвид безплатното анулиране ,да изчакам за по- късно
Изобщо не е необходимо да го правите дори. Освен ако няма да пристигнете късно нощем и хотела няма 24/7 рецепция. Вече почти всеки хотел изпраща подобни неща за олеснение, но не сте задължени да го попълвате.

# 560
Здравейте,

Търся препоръка за туристическа агенция, която предлага екскурзия до Будапеща през септември (за около 5 дни).

Попаднах на агенция с име “РАДУГАТУРС”, но не откривам реални отзиви за тяхната работа и обслужване. Ще съм благодарна, ако някой има лични впечатления или може да сподели опит с тях.

Отворена съм и за други надеждни агенции, с които сте пътували и останали доволни .

Благодаря ви !

# 561
  • There I was on a July morning
Не е нужно да си давате данните много по-рано, но примерно 1 ден предварително може да попълните резервационната форма, освен ако не пристигате в хотел с денонощна рецепция.
Напоследък при резервации през букинг също искат да се попълват лични данни, както е и във всички хотели.
Скрит текст:
Имам неприятен спомен от скорошно пътуване до Италия. За една нощувка в един от градовете резервирах буквално в последния момент, докато пътувахме натам, съответно не са ми пращали и не сме попълвали нищо предварително. Пристигнахме вечерта към 21.30 ч, беше вече тъмно и трябваше да ни изпратят кодове, за да влезем в сградата и после в студиото. Ами, не ни изпратиха, докато не попълнихме всякакви лични данни, изпращахме ги, после ни караха да си правим селфита, като държим личните си карти до лицата, за да се уверят, че сме ние. А можеше първо да ни пуснат да влезем и спокойно и на светло да си попълним регистрационните форми.
После ми изпратиха съобщение, че ще се радват да ги оценя в букинг, обаче само 9 и 10 били хубави оценки. Dizzy Face
Това още повече ме ядоса и дадох оценка 8, иначе щяха 10 да получат, защото студиото беше хубаво и с централна локация, но отношението им - не.

Последна редакция: нд, 27 юли 2025, 18:39 от Скубиду

# 562
Бихте ли ми казали,  дали 1 ден стига за Рицарския бастион,  разглеждане на замъка Буда и Парламента и ако някой е посещавал восъчните фигури на Мадам Тюсо, понеже са близо до хотела ни , дали си заслужава.

# 563
Бихте ли ми казали,  дали 1 ден стига за Рицарския бастион,  разглеждане на замъка Буда и Парламента и ако някой е посещавал восъчните фигури на Мадам Тюсо, понеже са близо до хотела ни , дали си заслужава.
Абослютно достатъчно е един ден.
Но си направете резервация за Парламента.

# 564
  • София
На мен ми хареса Музeят на Мадам Тюсо, но аз съм си фен по принцип. Simple Smile

# 565
Аз го пропускам Тюсо. супер скъпо е за семейство, а не е нещо много интересно.

# 566
А според вас, добър вариант ли е плащане с карта , в ресторант , такси по забележителности, без дребните разходи, мен лично малко ме объркват тези хиляди непрекъснато да ги обръщам е лв или евро....

# 567
А според вас, добър вариант ли е плащане с карта , в ресторант , такси по забележителности, без дребните разходи, мен лично малко ме объркват тези хиляди непрекъснато да ги обръщам е лв или евро....

Навсякъде се плаща с карта. Дори не се сещам за какво бих ползвала форинти в брой. Евентуално само ако има проблем с пос-терминала, ама не ми се е случвало, а вече няколко пъти ходих в Будапеща.

# 568
Много благодаря!

# 569
Само ако ви питат дали искате да платите във форенти, или евро - винаги е по-добре да изберете местната валута, защото курсът на еврото е по-кофти. Нещо като мухоловка за туристи. Ние абсолютно навсякъде плащахме с карта. Даже не сме взимали пари в кеш.

Общи условия

Активация на акаунт