Будапеща - перлата на Дунав 8

• 58 156
  • 689
  •   1
Отговори
# 675
  • Варна
Някой влизал ли е в пещерите в Будапеща , не под замъка ,а естествените Палвьолги и земльо-хеги (не съм сигурна за произношението) ? Ако може лични впечателния да сподели.

# 676
  • Гражданин на света
Да поразмърдам малко темата с въпрос Simple Smile импулсивно купих билети за Будапеща 20-23 декември. Подходящо време ли е според ходилите вече, и къде евентуално би могло да има нещо коледно? Благодаря

# 677
Да поразмърдам малко темата с въпрос Simple Smile импулсивно купих билети за Будапеща 20-23 декември. Подходящо време ли е според ходилите вече, и къде евентуално би могло да има нещо коледно? Благодаря

Преди 2 години ние бяхме от 12 - 18 декември. Беше много красиво, студено беше обаче 0-3 градуса, но нямаше сняг и се ходеше лесно. Студа не ни попречи да се къпем в баня Сечени на открито Simple Smile, беше готино.
Коледни базари имаше на няколко места, коледна украса из целия град, вкл. транспорта, и най-голямата ледена пързалка в Европа е там - посетете я. Красиво беше.
Облечете се добре и се забавлявайте.

ПП: назад в темата имам пост с подробна информация за нашето посещение. Намерете я, ще ви бъде полезна.

# 678
  • Варна
Аз имам билети 13-16-септември и ми се иска да разгледам някакви пещери, но нямам идея кои точно. Гледах оферти в getyourguide.com, но в 2 пише да съм с планински или туристически обувки,а по принцип ще пътувам с ръчен багаж. Бихте ли ми някои, където да не нося нищо или ще е по-добре с мои обувки?

# 679
  • Варна
От това , което четох Земльо -хеги е такава , съвсем достъпна и с равни алеи. Палвьолги имала доста места с вертикални стълби и по-тесни процепи, което я прави може би по- интересна, но все пак е с друго натоварване.  Но затворени спортни обувки са препоръчителни винаги за такива места. Аз на първата съм се спряла, засега. Вие за кои сте разглеждали оферти. Другите под замъка ,са по- скоро тунели май, не естествени, там историята ще е интересна. Но сме ходили на други подобни места, на дъщеря ми не винаги са ѝ интересни и още мисля.

Последна редакция: ср, 19 авг 2026, 09:51 от Galina Ivanova 734126

# 680
  • Варна
Благодаря, за информацията. Наистина съм лаик в това отношение. Мислех, като наближи да чета.

# 681
  • Гражданин на света
А аз бих помолила за препоръка за нощувки. Благодаря

# 682
  • Варна

Зависи какви са параметрите на резервацията ви - дати, брой хора, бр. стаи, бюджет, хотел или квартира...... Ако прегледате темата поне от тази година - почти всеки е споделял къде са резевирали и мнение... Аз мога да кажа само за едно евтино, удобно и мн. прилично хотелче - пансион Доминик... Но всеки има собствена визия за това къде да нощува.

# 683
Ако предпочитате настаняване в апартамент, а не в хотел, ето:
Юни месец бяхме отседнали  в този апартамент с балкон.
Мястото е чисто, уютно. Ние бяхме 3 и не сме разпъвали дивана в дневната, та не знам дали е достатъчен двама да спят на него, ако сте 4 човека. Апартаментът е идеален, ако сте с кола, т.к. има подземно парко място.
Не е в идеален център, но е на удобна локация в близост до спирка на трамваи. Будапеща е с отлично развита транспортна мрежа. Ползвахме BudapestGo.
Отлична комуникация с хоста на мейл и съобщения през букинг.
След резервация Ви изпращат линк към сайт, в който да регистрирате пребиваването си. Нищо смущаващо.

# 684
  • Гражданин на света
Извинявам се, че не споделих повече за търсенето за нощувки. Двама човека сме. Единствената претенция е да е чисто и на добро място /в смисъл комуникативно откъм транспорт, ако изобщо е нужен такъв за разглеждане на забележителности Simple Smile/, без значение дали е хотел или апартамент.

# 685
През юни отседнахме в Carlton Hotel Buda Castle, мястото е до Дунава, до моста Сечени, има спирка много близо, градски транспорт ползвахме само от и до летището и до зоологическата градина. Стаите са малко ретро, но е много чисто, закуската е уникална, има здравословни неща, включително чия и ленено семе. Останахме много доволни.

# 686
  • ВАРНА
Предстои ни първо посещение на Будапеща. Полетът на връщане е в 6ч сутринта и предвид факта, че трябва да сме на летището в 4ч, търсих хотел близо до една от трите спирки на автобус 100Е. Още като купих самолетните билети и букнах Ибис, който е близо до спирка Астория. Ще споделя след две седмици дали съм нацелила локацията.

# 687
  • София
Ние също се прибирахме с ранен полет и си поръчахме Болт. Разликата в цената за трима между таксито и автобуса не беше съществена, а и до спирката трябваше да повървим пеша. Удобството и бързината на автомобила си заслужаваха по-високата цена.

# 688
  • ВАРНА
Ние също се прибирахме с ранен полет и си поръчахме Болт. Разликата в цената за трима между таксито и автобуса не беше съществена, а и до спирката трябваше да повървим пеша. Удобството и бързината на автомобила си заслужаваха по-високата цена.
Два броя пътуващу сме. Болт или Юбер не ги изключвам като вариант за придвижване до летището.

# 689
  • София
Ако бяхме само двамата със съпруга ми, вероятно щяхме да сме с автобуса. Но нали имахме и 16-годишна принцеса с нас (която дори не си носи раницата сама) и решихме да не рискуваме да изпуснем полета Smile.

Общи условия

Активация на акаунт