Black Friday/Черен петък – 2022 г.

• 249 854
  • 2 843
  •   1
Отговори
# 2 160
  • Plovdiv, Bulgaria
Следващата година няма да следя тая разоряваща тема  Sweat Smile Sweat Smile

# 2 161
Keep smiling, много е тегаво с емаг и кзп, защото са регистрирани в Румъния. Имах проблем преди години с една ел. четка за зъби. Започна да прави проблем с батерията, емаг твърдеше, че няма никакъв проблем. Накрая нищо не стана, пращах я 4 пъти на сервиз, скъсаха ми нервите. От тогава не пазарувам нищо от тях.

Еееееее, тъкмо днес ще си взимам пратка от Емаг, в която има ел.четка за зъби Weary

# 2 162
Поръчах боти от Грация стил, български, естествена кожа, -50%, дано да са качествени Simple Smile

Качествени са, български, естествена кожа, от Габрово. Друг е въпросът дали ще ви станат. Иначе всяка година по няколко пъти пускат 50 процента намаление и в магазините е лудница. Купувала съм си супер маратонки и боти на цени дето и китайски няма такива вече.

# 2 163
Бъдете внимателни какво получавате от Емаг, на ЧП поръчах Телевизор Samsung LED 43BU8072, а днес получих 43BU8000. Първо, че никъде по български сайтове не го намерих втория, за да видя на какви цени се е предлагал, второ, гаранцията в профила ми в емаг е за първия телевизор, а аз на практика не съм получила него.
Развръзка - успях да говоря със служител по телефона, имали практика да изпращат техника в неоригинална опаковка, да съм отворела кутията да проверя дали не е поръчаният от мен телевизор. На какви мисли ви навява това? Simple Smile)))))) Няма да правя спекулация, ще пускам жалба до КЗП.
Преди 2 години не по ЧП, също получихме телевизор, който не беше в оригиналната си опаковка, тогава кашона дори беше от друга марка. Не сме имали проблем.

# 2 164
Поръчах боти от Грация стил, български, естествена кожа, -50%, дано да са качествени Simple Smile

Качествени са, български, естествена кожа, от Габрово. Друг е въпросът дали ще ви станат. Иначе всяка година по няколко пъти пускат 50 процента намаление и в магазините е лудница. Купувала съм си супер маратонки и боти на цени дето и китайски няма такива вече.
Купувам редовно от сайта.Малко са се изтарикатили.Аутлет секцията я няма и съотвено тези, които бяха там са на по висока цена.Преди месец си купих боти на 50 лв,който днес са на 74.50 лв.За качество спор няма,мого здрави и удобни.Номерата си отговарят.

# 2 165
В dodis.bg има намаления.

# 2 166
По повод гаранцията, предоставяна от Емаг - току що си принтнах моята, упоменато е, че същата се предоставя от Емаг Интернешънъл ООД с ЕИК 2038....... с адрес България, София, район Младост, бул Цариградско шосе 40, сграда Европарк, ет.6.

Та който писа че КЗП не би се намесила, не е прав, все пак. Емаг си е регистриран в България!

# 2 167
Сега последно , не разбрах...същият телевизор като поръчания ли беше в кутията, или друг?

Въобще не съм я отваряла, за да е един модел, сложен в кутия на друг модел, предполагам, става въпрос за връщан от друг клиент/разопакован продукт. Нелоялна и обидна практика.

# 2 168
Сега последно , не разбрах...същият телевизор като поръчания ли беше в кутията, или друг?

Въобще не съм я отваряла, за да е един модел, сложен в кутия на друг модел, предполагам, става въпрос за връщан от друг клиент/разопакован продукт. Нелоялна и обидна практика.

ти си знаеш....

Обаче Емаг за мен е коректен търговец, както по отношение гаранции, ремонти , така и по отношение кореспонденция. Това че бил регистриран в Румъния не знам откъде дойде, но в сайта емаг.бг си е описано коректно, че е регистриран в България и изпълнява всички български разпоредби...https://www.emag.bg/help/usloviza-za-polzvane/

Keep smiling, много е тегаво с емаг и кзп, защото са регистрирани в Румъния. Имах проблем преди години с една ел. четка за зъби. Започна да прави проблем с батерията, емаг твърдеше, че няма никакъв проблем. Накрая нищо не стана, пращах я 4 пъти на сервиз, скъсаха ми нервите. От тогава не пазарувам нищо от тях.

# 2 169
Не съм гледала дали има промени в магазина и регистрацията на емаг. Казвам какво ми се случи на мен. Надявам се с четката на Мелъди да няма никакви проблеми и да я ползва със здраве!

При мен проблемът беше следният: дойде четката, работеше без проблем около седмица. Пишеше, че уредът трябва да работи с едно зареждане седмица, ако я ползваш 2 пъти на ден. Толкова я ползвах. Само, че батерията падаше за 2 дни, а не за седмица. Връщах я три пъти, едно и също ми се отговаряше, че нямало проблем с уреда. След скандал по телефона ми казаха да я пратя за 4 път! И пак я върнаха с извод, че работела оптимално.

Накрая спрях да се занимавам с тая глупава четка, защото нямах нерви за късане.

Едит: намерих си мейла от 2017, когато съм подала жалбата към кзп. Ето скрийншот, явно тогава е бил регистриран в Румъния.

# 2 170
Писала си до КЗП ли? Какво ти отговориха те...

# 2 171
  • Пловдив

И двете сте прави.Но определено няма да има голям ефект от сезирането на КЗП.

# 2 172
На мен досега КЗП не ми е помагал, защото все се оказва, че не е в тяхната компетенция проблемът... Последно писах сигнал за дефектни прибори за хранене, купени от Вивре. Оказа се, че те са регистрирани в Румъния и прехвърлиха сигнала ми в някакъв Европейски потребителски център България, които щели да работят по него с румънския център. Срокът за реакция е 70 дни. Въобще не се надявам на нещо, въпреки че сигнализирах за опасна стока - прибори за хранене, които се разпадат на остри метални части по време на хранене и може някой да ги глътне неволно. А Вивре бяха толкова нагли да ми отговорят, че ме обезщетяват с 25 лв., но ако пазарувам при тях за 75 лв.! Rage
Така че наистина трябва да се внимава с търговците, които не са регистрирани в България...

# 2 173
Започнах да ровя в старите имейли, за да си припомня сагата и какво точно ми бяха отговорили. Така... КЗП прехвърля жалбата към Европейски потребителски център в България, както писа Ивета, защото емаг е регистриран в Румъния.

Отговорът от тях е:
Скрит текст:

Проблемът идва от това, че аз виждам проблема и връщам четката към емаг за рекламация. Те казват, че няма проблем и ми я връщат отново. Това се случва три пъти, колкото е редът. Само, че докато се мотаме с това пращане и връщане минава повече от месец. Съответно виждате в писмото пише да съм търсела аз сервиз, който да даде становище. Е, тук вече се отказах. Четката беше орал Б, съответно реших, че повече пари няма да наливам в това да я нося на сервизи и да търся становище.

# 2 174
И Европейския потребителски център върши същата работа като нашето КЗП - едни хора вземат пари, а все не е в правомощията им да накарат търговеца да компенсира потребителя.
От опит го казвам.

Общи условия

Активация на акаунт