Варна,Морето и Зимата (11)

• 15 291
  • 298
  •   1
Отговори
# 165
  • Варна
ами то в чая на HIPP има анасон и копър  Wink даже малко мерише на мастика  Sick

ние пак се събудихме , папкахме , преобухме се, папкахме и сега спим  Mr. Green
на мама ламята рошава  Heart Eyes

# 166
  • Откъм Варната
Вержи знам, ама на мен семенцата от копър ми действат много по добре от чая на Хип, от който ефект   newsm78 май няма при мен или е съвсем незабележим, ама за сега съм спряла всички стимуланти  Mr. Green, че само 2 литра вода да изпия и теквам

Пък как ми се е припила мастичка със снежанка мммммм....

Последна редакция: пн, 18 дек 2006, 10:52 от KaliMa

# 167
  • гр.Варна
Добро утро момичета!
Честито и на Ди.........
Много хубаво,че всичко е минало леко и гушкате вече бебоците;)
Момичета,кажете коя къде е родила,разкажете за отношението на персонала и т.н.Аз си мисля да се ориентирам към ОБ!!!
Благодаря Hug
Успешна седмичка

Последна редакция: пн, 18 дек 2006, 10:54 от hristina_k

# 168
  • Варна
Леле колко новини съм изтървала  Crazy Честито на всички нови мами, да не изреждам че ще пропусна някоя  Hug Да са ви здрави и щастливи бебочетата   bouquet

# 169
 newsm51DI_ честито ти съкровище   newsm51
бързо възтановяване и чакаме да пишеш лично Hug Hug Hug

Момичета,кажете коя къде е родила,разкажете за отношението на персонала и т.н.Аз си мисля да се ориентирам към ОБ!!!
Благодаря Hug
Успешна седмичка

# 170
  • Варна
   ами аз бях в МД, нямам думи просто  Peace  smile3501 newsm20
за секунда не ме оставиха сама. и бяха много мили и внимателни всички.
по време на раждането ми поливаха лицето с вода, защото ми пресъхна устата .
в стаята и банята има бутон за акушерка, който не само че работи ами и се отзовават веднага  Peace има топла вода, климатик, телевизор, манджа си избираш от меню, превръзките дори ти осигуряват.вода също. бебето обличат с техни дрехи и памперси. вечер от 24:00 до 06:00 го взимат за да може да се наспиш "като за последно"  Mr. Green
общо взето нямаш грижи за нищо, само лежиш и се възстановяваш  Peace 
между 16:30 и 18:00 има свиждане  Peace
е разбира се срещу скромната сума от 621лв (ако не си Rh- ) от които
500лв е раждането
100лв е епидуралната
21лв са изследванията
а ако си Rh- ти правят и инжекция с антиглобулини някакви и там се плаща още 
но ако ме питате - си заслужава всяка стотинка  newsm10

# 171
  • Варна

Много са хубави тумбаците!!!  smile3521

# 172
  • Варна
Вержи, радвам се, че си доволна от МД. Аз също мисля там да раждам с епидурална, освен ако не ме метнат към секцио по някое време.
Искам да питам ти нали ражда с направление? Тези 21 лв за какви изследвания бяха? Не се ли поемат от направлението?

Иначе за бутоните и отзоваването мога само да потвърдя! След като ме оперираха особено първата нощ не можах да мигна, притеснявах се от всичко и звънях на половин час сигурно. Имаше една доста възрастна сестра, която идваше до 2 минути и много ме успокояваше.

# 173
Честито на мама Бела и на Мама Ди ! Да са им живи и здрави бебсъните и да слушкат много мама и татко!

Вержи, радвам се, че всичко е минало добре при теб. Ама епидуралната голяма работа, а?  Joy

За кърменето, и мен ме боляха много зърната първите 2 даже 3 седмици, но не исках силиконови зърна. Упорствах - мажа с Гармастан или кремчето на Авен (то е без отмиване) и вече всичко е ок.

Ако бебчето не иска да суче, проверявай винаги нослето да не е запушено. И не се притеснявай колко яде, че то новородените милите колко им трябва. Аз така все се притеснявах, че Лина не яде повече от 10 минути общо, а за 1 месец е наддала 1 кг и нещо.

# 174
  • Варна
Вержи, добре дошла отново! Много ти е сладко Лорчето, да ти е жива и здрава! Такъв мишок е, направо ми се насълзиха очите като я гледах на снимчиците. Особено има една, където е със щръкнала косичка - като пънкарче.
За силиконовите зърна и аз съм съгласна, голям ефект има от тях. Аз в началото нямах никаква кърма, дойде чак на 4-тия-5-тия ден и моя чочко в началото беше само на АМ с биберон. Научи лесното и после като дойде кърмата не искаше да суче. То не беше рев, то не беше чудо. Накрая си купих силиконови зърна и стана работата. С тях карах около седмица и след това вече си засука нормално, като по книга. Ти гледай да я слагаш по-често на гърдите и така се стимулира повече отделянето на кърма. Ако Лорито не суче много, което си е нормално за толкова малко бебче - изцеждай се. И аз така правих. В началто и моя не папаше много..но после... Изцедената кърма можеш да я замразяваш в камерата, там издържа до 3 месеца. А ако е във фризер дори и 6!
А за втрисането, което си получила е съвсем нормално, мисля че не е от лохиите, а от гърдите. Аз дори вдигнах лека температура, но без да съм пила някакви хапчета много бързо мина.

Герче, разгледах и твоите снимчици. Ами той Никола много хубав! Пу пу! И какъв е беличък само, като пуканка. Страхотен сладурко! Прилича ми малко на моя Дени като се роди, и той беше с такива бузета като Ники. Да ти е жив и здрав!!

Честото бебчета на Ди и Бела!!!!  smile3525

svetli, аз също раждах в Майчин дом и е точно така, както ти го описва Вержито. Направо си е супер! Имаш чувството, че не си в болница, а в някакъв хотел. Не само удобствата, но и персонала на болницата - всички са много готини, мили и отзивчиви. Както казва Вержи - за там всяка стотинка си заслужава!

# 175
  • Варна
абе бая си цока  Wink в 7:00 ми опоска и двете гърди  Shocked
а в 3:00 си изпи 30мл изцедено и после сука още  ooooh!
как ще я изхранваме малката ламя Heart Eyes
иначе гледам от време на време сополки и ги чистя с клечка за уши, после много кихаме   Mr. Green

а тези 21лв май са за изследванията на бебето newsm78
не съм сигурна....след раждането ти взимат крв от пръста и на бебето от петичката и му бият ваксини...сигурно е за това.

# 176
  • Варна
Странно, на мен не ми взеха никакви 21 лв допълнително  newsm78  Но може да е нещо съвсем ново, знам ли..
Иначе аз когато раждах на бебчо пак му направиха всички необходими изследвания без да плащам нещо допълнително от тези 800 лв (понеже бях със секцио).

Последна редакция: вт, 19 дек 2006, 13:26 от venira

# 177
  • Varna
Не съм писала до сега - но постоянно Ви чета. Честито на всички нови мамчета. Пожелавам Ви да са  кротки, здрави и красиви бебоците... Момичета като слушам, аз също смятам да раждам в МД и искам да Ви попитам - там ли провеждахте консултациите или придруг лекар? И не боли ли много като ти бият епидуралната упойка? И при кого в МД раждахте?

# 178
venira, благодарим за комплиментите  Heart Eyes Да не се хвалим ама от нашия бокс бяхме най-белите  Whistling  Joy На мама гарджето! Иначе и ние голям апетит имаме ... само и кърмата така да беше  Cry Суче милия, та чак се забравя, ама то малкооооо и се дохранваме. Добре че една приятелка ни дава кърма за сега, та АМ-то рядко го опитваме. Иначе да знаете че от Фризолак се запичат! Поне ние се запекохме. После памперса не успя да събере резултата  Joy Венира, Роня, я кажете освен че ви боляха зърната първите 2-3 седмици, като свърши млякото в гърдата започва ли да боли по-силно? Да се ориентирам, че при мен и изстискването не върши работа за ориентация Sad
Вержи, давайте само така! Колкото повече кърма, толкова по-добре! Пожелавам го на всички мами!
Иначе в ОБ не е лошо да ви кажа, ама ... не е и прекрасно! Чисто е, има добри специалисти, има доста младички акушерки, които се грижат за бебоците и са много готини и мили. С едно изключение бяха супер. Но си има и забележки.

# 179
Леле и аз за няколко дни съм пропуснала появяването на поне 2 нови бебенца!

[size=14pt]
ЧЕСТИТО НА МАЙЧЕТАТА, НЕКА ДЕЧИЦАТА ВИ ДА РАСТАТ ЖИВИ И ЗДРАВИ, УМНИ И КРАСИВИ!
[/color][/size][/color]И аз се интересувам от "прясно" инфо за ОБ, който има - да дава!

Чао и целувки на всички!

Общи условия

Активация на акаунт