Хотелите във Велинград - 14 тема

• 85 535
  • 745
  •   1
Отговори
# 480
Благодаря!

# 481
  • София
Момичета, виждам, че има хубави отзиви цялостно за Санте в предишните мнения. Конкретно от СПА центровете и басейните на Санте и Инфинити кои бихте препоръчали?

# 482
Момичета, виждам, че има хубави отзиви цялостно за Санте в предишните мнения. Конкретно от СПА центровете и басейните на Санте и Инфинити кои бихте препоръчали?

Ние бяхме в Санте преди седмица, всичко много ми хареса, особено закуската и вечерята, и спа-то е на ниво, още повече всичко лъха на ново. Но не съм ходила в Инфинити и не мога да направя сравнение.

# 483
  • на село
И аз така, бяхме за Коледа в Санте, спато, басейни, храна, всичко беше отлично, но не съм била в другия.

# 484
  • София
Спа-то на Инфинити е по-добро, но всичко останало е в полза на Санте.

# 485
Здравейте! Ако някой скоро е посещавал Двореца да сподели впечатления.Закуската и вечерята на блок маса ли е?

# 486
Здравейте! Ако някой скоро е посещавал Двореца да сподели впечатления.Закуската и вечерята на блок маса ли е?
Закуска и вечеря са на блок маса. Имаше разнообразие, особено за плодове и десерти. Вечерята е от 19 до 22ч, не включва напитки. Общи впечатления - много добри, нямам забележки.

# 487
  • Берлин
Здравейте. Прочетох няколко страници назад,но не намерих каквото търся. В средата на септември имаме резервиран дълъг уикенд в Аура /така решиха да е кръщенката на племеницата ми/. Та питанията ми са- необходимо ли е по-така облекло за ресторанта; има ли хавлии за СПА/басейн, има ли приличен сешуар и консумативи в банята? Ако е възможно да ме ориентирате за такива неща,че се чудя дали само с ръчен багаж ще е ок. /ще летим към Бг/. Благодаря ви

Последна редакция: чт, 17 авг 2023, 21:42 от PAPURCHE MEHURCHE

# 488
  • София
За Арте впечатленията ми са от предишните години.
Има халати в стаята. Ако се разминават размерите или ако са пропуснали да оставят детски например, реагират бързо и доставят.
Стандартно, кърпи за СПА раздават на СПА рецепция. Връщат се при напускане на СПА центъра.
Има козметика в банята, но не помня дали има всичко. Със сигурност има основното - сапун, шампоан, балсам, клечки, почистващи тампони. Сешоарът е стандартен. При последователно сушене на два броя женски дълги коси е на път да прегрее, но това е нормално.
За дрехите в ресторанта си преценете да се чувствате удобно. Хотелът е СПА хотел, достатъчно е да не сте по анцуг и джапанки, макар че и така няма да ви върнат. Е, винаги може да се намери някоя кифла с гол гръб, но е по-скоро изключение.

Ние бяхме в Санте този месец и май няма да се върнем в Арте. Имам леки забележки, но в сравнение с Арте, Санте бие по няколко показатели, между които цената и храната. Освен това, все още си личи, че хотелът е нов, следите от амортизация са минимални.
Басейните са топли и чисти. СПА центърът по-просторен от Арте. И около басейните има повече място. Вероятно защото са и повече на брой.
В Арте външният летен басейн е по-голям и хотелът е на по-красиво място. Като дизайн на мен също ми допада повече, но това е индивидуално и май с това се изчерпват плюсовете на Арте. Всъщност и още нещо. Ако празнувате РД, в Арте ви оставят вино и плодове като комплимент в стаята. В Санте трябва да предупредите (поискаха ни само една лична карта при настаняване и нямаше как да разберат, докато не им казах за РД) и в ресторанта пускат поздрав и ви носят комплимент аранжирано парче торта с много украса и свещичка. Може да има и други варианти за отбелязване, но не се поинтересувах.

Всичко останало е в полза на Санте.
По-ниска цена. По-разнообразна храна. По-нов, почти без следи от амортизация. По-голяма СПА зона и повече басейни/топила/джакузита.
Освен автомат за вода в СПА зоната, имаше и вода с лимон, както и купа с ябълки.
Чудесен жест към детето с детски комплект козметика в банята. Персоналът е еднакво любезен, макар да имаме леки забележки и към двата хотела.
В Санте успяхме да се възползваме и от безплатен късен чекаут до 14, за разлика от Арте, където уж има опция, но все е заето след нас и няма възможност.

Вероятно по-високата цена на Арте се дължи на гостите, които канят, но ние все сме уцелвали някакви неизвестни или новоизлюпени звезди, чиито изпълнения не ни представляваха интерес, а по-скоро с досада изтърпявахме шума вечер.

За да съм съвсем обективна, ще спомена и какво ни подразни в Санте, но е дребнаво и го слагам в скрит текст.
Скрит текст:
Климатичната инсталация се пуска централно, тоест всеки път, когато я изключите, трябва да звъните на рецепция да ви я пуснат.
Една сервитьорка в ресторанта, която хвана чашата на мъжа ми отгоре. Съответно, моят Монк изобщо не си и помисли да пие от тая чаша.
Момичето на рецепция, която беше много любезна, но нито веднъж не чухме извинение за двете грешки, които направи. Първо, не ни предупреди, че при късен чек аут картите ни ще блокират и няма да работят, съответно е трябвало да ни издаде нови карти още щом ни позволиха късен чекаут, вместо да се размотаваме с мокрите халати на рецепция.
И второ, при чекаута, не можа сума време да ни намери сметката, защото гледала пристигащи, а не напускащи. Не е проблем, разбира се, нищо драматично, но не каза, "съжалявам" или "извинявайте" нито веднъж. Само "ааа, те картите автоматично изключват в 12, трябваше да Ви издам нови, но не се сетих" и "уф, аз гледам настаняване, а не напускане". Както казах не е драма, но го намирам за непрофесионално.

# 489
  • Берлин
Аз от много четене обърках хотела, Аура е, извинявам се.

# 490
Аз от много четене обърках хотела, Аура е, извинявам се.
отзива ми е малко стар - от преди 2.5 год , Аура е по - нисък клас хотел... халатите се доплащаха, хавлии има, имаше и някакъв много нисък клас козметика.Ресторанта им беше на ниво учрежденски стол като качество на продукти и приготвяне на  храната.Много са хубави обаче басейните - и това е което кара хората да ходят там.  За мен лично този хотел ми е на " изчакване"  . Последния път се държаха гадно на рецепция (  при резервацията изрично им казах , че не искам стая на първия етаж -през него минава трафика за басейна с " екстрите", но каква бе изненадата ни, като ни настаниха на първия етаж, че и с изглед към паркинга.Прозорецът е на едно ниво с колите- постоянно има движение, да не говорим, че дефакто е на 20см от колите. Когато поисках промяна на стаята, чух коментар, че съм капризна и не можели да ми сменят стаята, след което им казах че отивам в друг хотел, а те ми отговориха че съм щяла да намеря в събота хотел във Велинград на куково лято. Аз  си намерих хотел, но това е друга тема ) . Оттогава знам че направиха още един етаж и чух , че са сменили меджъра на хотела - затова ми е на изчакване. Та в резюме, едни най-обикновен хотел -не ви трябва някакви приготовления. Относно сешуара - честно не си спомням за него- аз винаги нося мой, защото съм с дълга коса

# 491
Относно Аура
В допълнение ,имат сешуар в банята.
За ресторанта не Ви трябват официални дрехи. Хората са по-скоро спортно облечени.
Хотела според мен съотношение  цена- качество си е много добре.
Чист и топъл е,и както вече са Ви казали басейните са супер.

# 492
В Аура храната е с имитиращи продукти. Хотелът е 3 звезди, ресторанта е 2 звезди - такова нещо на друго място не съм видяла. Храната за мен е безвкусна, има и свинско и риба и зеленчуци, но приготвени безвкусно. Певецът в събота и неделя ми идва в повече - хубаво е на няколко години да го сменят...
Храната в Санте е най-хубавата, качествена и красиво поднесена  от хотелите, които съм посещавала във Велинград. Спа зоната е голяма и има различни басейни и сауни.

# 493
За Арте впечатленията ми са от предишните години.
Има халати в стаята. Ако се разминават размерите или ако са пропуснали да оставят детски например, реагират бързо и доставят.
Стандартно, кърпи за СПА раздават на СПА рецепция. Връщат се при напускане на СПА центъра.
Има козметика в банята, но не помня дали има всичко. Със сигурност има основното - сапун, шампоан, балсам, клечки, почистващи тампони. Сешоарът е стандартен. При последователно сушене на два броя женски дълги коси е на път да прегрее, но това е нормално.
За дрехите в ресторанта си преценете да се чувствате удобно. Хотелът е СПА хотел, достатъчно е да не сте по анцуг и джапанки, макар че и така няма да ви върнат. Е, винаги може да се намери някоя кифла с гол гръб, но е по-скоро изключение.

Ние бяхме в Санте този месец и май няма да се върнем в Арте. Имам леки забележки, но в сравнение с Арте, Санте бие по няколко показатели, между които цената и храната. Освен това, все още си личи, че хотелът е нов, следите от амортизация са минимални.
Басейните са топли и чисти. СПА центърът по-просторен от Арте. И около басейните има повече място. Вероятно защото са и повече на брой.
В Арте външният летен басейн е по-голям и хотелът е на по-красиво място. Като дизайн на мен също ми допада повече, но това е индивидуално и май с това се изчерпват плюсовете на Арте. Всъщност и още нещо. Ако празнувате РД, в Арте ви оставят вино и плодове като комплимент в стаята. В Санте трябва да предупредите (поискаха ни само една лична карта при настаняване и нямаше как да разберат, докато не им казах за РД) и в ресторанта пускат поздрав и ви носят комплимент аранжирано парче торта с много украса и свещичка. Може да има и други варианти за отбелязване, но не се поинтересувах.

Всичко останало е в полза на Санте.
По-ниска цена. По-разнообразна храна. По-нов, почти без следи от амортизация. По-голяма СПА зона и повече басейни/топила/джакузита.
Освен автомат за вода в СПА зоната, имаше и вода с лимон, както и купа с ябълки.
Чудесен жест към детето с детски комплект козметика в банята. Персоналът е еднакво любезен, макар да имаме леки забележки и към двата хотела.
В Санте успяхме да се възползваме и от безплатен късен чекаут до 14, за разлика от Арте, където уж има опция, но все е заето след нас и няма възможност.

Вероятно по-високата цена на Арте се дължи на гостите, които канят, но ние все сме уцелвали някакви неизвестни или новоизлюпени звезди, чиито изпълнения не ни представляваха интерес, а по-скоро с досада изтърпявахме шума вечер.

За да съм съвсем обективна, ще спомена и какво ни подразни в Санте, но е дребнаво и го слагам в скрит текст.
Скрит текст:

Напълно съм съгласна с вас, и на мен ми направи впечатление, че момичето на рецепцията е меко казано неадекватно, простовато и некомпетентно. Зададох й въпроси за процент отстъпка,която се прави при регистрация от профил в сайта им, дали имат минимален брой нощувки за по-голям процент отстъпка както в Гранд-а, ами не мога и да пресъздадам тъпите отговори от рода на ....ами не съм запозната и ала бала.

# 494
В Аура храната е с имитиращи продукти. Хотелът е 3 звезди, ресторанта е 2 звезди - такова нещо на друго място не съм видяла. Храната за мен е безвкусна, има и свинско и риба и зеленчуци, но приготвени безвкусно. Певецът в събота и неделя ми идва в повече - хубаво е на няколко години да го сменят...
Храната в Санте е най-хубавата, качествена и красиво поднесена  от хотелите, които съм посещавала във Велинград. Спа зоната е голяма и има различни басейни и сауни.
Няма как да сравняваме хотели с толкова различен клас.
Въпроса беше за Аура.
И аз съм писала по- назад за салатите с имитиращи продукти,но за съжаление съм го срещала и в други хотели .
Но заради топлите и хубави басейни ,и приемливата цена го посещаваме.

Общи условия

Активация на акаунт