🐑 ''Фермата 8: Мостът на времето'' - тема 8 (24.10 - 30.10) 🐄

• 38 823
  • 863
  •   1
Отговори
# 255
  • earth
Въпросът за Явашев беле лесен, ако човек е чувал за него и жена му какви са кукута.

# 256
И накрая скучната Мажена ще додрапа до финалните пресявки свежа и отпочинала. Дано не се стига до такава тъпотия ама е много реално. А представяте ли си ако някак си се добере до финал? Леле, това ще е върха просто...
Ами една страничка назад се включи ник със 69 коментара тук във форума, които вероятно са само в тази тема и каза, че тя е много подвижна, спортува и има спортна злоба. Satisfied Така че, очаквай всичко! Аз мисля, че и друга злоба ѝ се намира, но я стаява качествено.

Явашев?
Защо го включват в разни анкети изобщо.
Велик, колко може да е велик творец, който казва, че България е няк'ва територия на която само се бил родил.
Нека не го знаят и младите...
Изобщо не бих се възмутила заради този въпрос.
+1000
Този, набеден за велик, господин, не искам да го чувам! Ще се качват на различни полети, сакън да не се затрият за света едновременно, щото какво? Много ще загуби човечеството като ги няма ли? Поне няма никой вече да опакова щуротии откакто си заминаха. И светът не е потънал в мрак. Да му имам изкуството. Грозни хора - и външно, и вътрешно.

# 257
  • Вестерос
Към Иван:

Интересно ми е, може и Мирон да е казвал преди, но съм изтървала, коментарите за епизодите накуп ли ги снимате за цялата седмица или ден по ден?

# 258
Ваня пие бира, Рошко цока мляко. Идилия Simple Smile
Само мен ли ме дразнят номинациите на Елена за ратай? Е стига вече е ни лук яла, ни лук мирисала!
Валерия усещала , че трябва да дръпне Хепито, абсолютна глупост. При нея егото е в голяма степен и това много и пречи!

# 259
И аз съм от нехаресващите въпросния Явашев, но ми беше странно, че не са го чували, защото си е известен "по света и у нас".

Валерия се води изключително от това какво ще кажат хората. Не иска да изглежда слабачката, дето е викнала на дуел някаква баба. С тази чест ще се затрият накрая.

# 260
И аз съм от нехаресващите въпросния Явашев, но ми беше странно, че не са го чували, защото си е известен "по света и у нас".

Валерия се води изключително от това какво ще кажат хората. Не иска да изглежда слабачката, дето е викнала на дуел някаква баба. С тази чест ще се затрият накрая.

Мда, което ме навежда на мисълта, че се е остремила към финал и разчита на зрителския вот.

# 261
Може и аз да не съм разбрала, но Аксения не каза ли, че ще избере ратай, готов да дръпне Мажена. Тогава си помислих, че явно Вал е размислила по въпроса и е съгласна. Снощи ми стана странно като я чух да коментира Ванчето.Не искам Валерия да отпада. Нея си я искам на финал.
Гечо се държеше много мило с момичето на чичо.

# 262
  • при късмета
Още като стана фермер Аксения си мислех, че има вероятност да ѝ се пропука положителния ореол. Вчера, още преди да излезе поста на Альона си го затвърдих, с репликата ѝ "аз решавам, никакви експерименти". Първия ден лошо впечатление ми направи на синхрона, като каза, че много успешно е разпределила задачите и по нейно усмотрение, пък после излезе, че отбора ѝ е казал, че никой няма претенции. Не толкова за това което е казала, а заради начина по който го каза. Най-се дънят в моите очи тези, които като станат фермери си мислят, че са хванали Господ за шлифера и за седмица ще превъртят играта докато колят и бесят. Още в понеделник нещо ме караше да мисля, че Аксения ще е от тях. Смени си държанието и подхода при старите, но се изпуска.
Иначе браво за куиза, независимо как, взе точката за старите. Надявам се и седмицата да е тяхна, така и гласувах.
Многознайкото Чочо и водещите май объркаха корпоративни данъци и данъци върху физически лица.
Двата всъщност са с една и съща ставка. Корпоративния данък е за фирмите, които не са по ДДС и е 10%, толкова е и плоския данък за физическите лица. На фирмите се признават разходи, а на физическите лица само частта от осигуровките за такива. Зачеквам темата, понеже е и в анкетата. Много по-добре е прогресивния данък. Когато важеше за последно, преди да въведат плоския, МРЗ беше 220лв., ако не бъркам и до този праг доходите за физ. лица бяха необлагаеми. По принцип е така при прогресивния. За най-високите доходи мисля, че беше 20% + 30лв или нещо такова. И разликата в това кой какво плаща по двата варианта
Скрит текст:
За физ. лице, със заплата примерно 550лв. (да речем, че към онзи момент беше средната (тогава и здравното беше с 2% по-ниско, но това не е от особено значение) Според прогресивния данък 550-220-79.20 (частта на работника за осигуровки) = 250.80 х 10% = 25.08лв. данък. Като важи само плоския сметката изглежда така 550-79.20 = 470.80 х 10% = 47.08 данък
Та като въведоха плоския данък, всъщност от бедните взимаха повече, а от тези с повечето доходи по-малко. За фирмите на корпоративен се отнася същото, защото е спрямо оборота и ставката е еднаква за всякакъв оборот, преди да влезе в ДДС. А Чавдар изобщо не е прав, че събираемостта е различна. Тя си е една и съща, защото фирмите независимо на какъв данък са, промяна в сроковете за деклариране няма според това какъв е данъка, те са едни и същи. Той може да впечатли някой с  изказванията си, само ако той няма понятие от материята.
Валерия си мисля, че и Камелия ще отнесе, ама е хубаво да не рискува. Знаеха си, че няма да избере слаб противник и сега имат 2 варианта. Или да я оставят сама да реши или да я убедят да дръпне тази, която отбора реши. Може и да я убедят, с аргумента за отборното класиране, но трябва да са всички. Аксения ми направи лошо впечатление и като се опитваше да го обсъжда с Валерия, тона ѝ отиваше към заповеднически и пак все едно само тя решава и тек вече доста прекали. Не харесвам хора с такова държание.

# 263
В интерес на истината, и в историческите беседи Аксения се е включвала, не е глупава. Добре се справи, според мен, снощи на куиза.
Ваня съвсем е изтървали юздите Sleeping И мнооого се е сбръчкала, сякаш изведнъж се състари.

# 264
Сега гледах промото за довечера. Ваня е на отборната битка Joy
Заявката на Аксения беше такава да. Но тя мисля, че даде венците си на Веселка.

# 265
Заявката на Аксения беше такава да. Но тя мисля, че даде венците си на Веселка.

Благодаря. Това съм го пропуснала.

# 266
  • София
Според мен пък това идва от спорта, изглеждаше ми искрена, когато каза, че тя е спортист и винаги е учена, че не е правилно това. Ако го прави заради хора отвън, по-скоро си мисля, че е заради децата, които учи или нейни треньори, отколкото заради цялата публика. На зрителите не им пука и да дръпне Мажена, после ще има и следващ дуел и там вече ще трябва да е срещу силен.

За Кристо, последните поне 15 години е имал по-различно мнение. Той, че е бил ядосан на държавата, бил е, но е взимал много българи в проектите си, помагал им е да се развиват и е бил един от тях. Познавам хора, които правиха с него и проекта на Лаго Д'Изео (единственият, който ми е харесвал) и след смъртта му Арката в Париж. Изборът на толкова българи за проектите му говори все пак за някаква принадлежност. Не ви убеждавам в нищо, само исках да споделя и това, тъй като рядко се споменава. На мен също не ми допадат някои негови изказвания.
За мен изкуството му е твърде абстрактно, но какви ли не "арт инсталации" творят в цял свят.

# 267
  • при късмета
Тя Аксения пак казвам, си мисли, че всичко от нея зависи, ама не е познала. Валерия разбира се, че е искрена и като го обсъждаха миналия път, тя заяви обратното си мнение, но все пак остави въпроса отворен за допълнително обсъждане. Не мисля, че го прави за публика или нещо такова, това си е нейната нагласа. Спортист е, занимава се с деца, вижда ми се напълно логично. И на практика ще бие всяка, но все пак е по-добре да е по-сигурно. Да си вземат старите отборната битка и после да си избират втори дуелист за чест.
Валерия ми е приятната та изненада този сезон. Не я понасях в трети, не заради любовната драма, а заради лигавото ѝ държание не само за любовния ѝ живот, а по принцип за всичко. Ако нещо не понасям повече от инфантилни хора, това са лигави. Този път определено заслужава финал, а защо не и победа

# 268
  • Асеновград
Извинете ме за невежеството , но на Явашев , изобщо не му разбирам изкуството. Опаковал сгради .....голямо чудо.
Дано Валерия избере Ваня и да си е праща в къщи.
Стискам палци на отборната битка , отново на старите.
Альона изобщо не мисля да и чета глупостите , като е знам и тя с колко умствен багаж е , а и от прочетеното от вас , разбирам че и другата умница се е включила.....айде няма нужда.

# 269
  • Разпиляна във въображението
Много правилно Аксения каза, че тя решава кой да излезе на отборната. Вижда се, че "старите" се дънят там с неправилно подбрани хора или на принципа "и аз искам да участвам". Ще се види и дали правилно е разпределила хората по задачите. Щом никой е нямал претенции, значи са оставили тя да го направи. Не виждам противоречие.

Общи условия

Активация на акаунт