🐑 ''Фермата 8: Мостът на времето'' - тема 8 (24.10 - 30.10) 🐄

• 38 660
  • 863
  •   1
Отговори
# 405
Аз много се смях на изказването на Мажена, когато обсъждаха кого да пратят на битката, нещо от сорта на “аз отпадам като вариант, щото съм по-ниска…”Айде, бе! 😀 Никога нямаше да се сетя защо не е подходяща…😀

Joy Просто си я представих да виси там.
Тя вярва, че може да сгъне (да използвам тяхната терминология) някои от Старите, но не и Валерия.Ако е така, защо не се възползва, докато има избор?

Има нещо, което не разбирам в Новите. Генчо, откровено призна, че те гледат да отмятат работа и толкова, докато мъжете от Старите изпипват детайлите, което им носи бонус точки. Не разбирам, защо не работят върху слабите си места, за да имат по- голям шанс за повече кошници. Поне да опитат... Те разчитат на едната отборна битка и дотук... Как не ги видях веднъж да се съберат и да умуват как да измайсторят нещо оригинално и красиво, а се оставят да бъдат бити седмица след седмица в строителните задачи. Пренебрежителното им отношение, точно към тези задачи, намаля доста драстично шанса им да избират първи дуелист. При наличието на толкова бушони в техния отбор, спокойствието им ми е непонятно. И не вярвам да е толкова до липса на капацитет, колкото до липса на желание.
Сигурна съм, че Старите ще спечелят повече кошници, дори и с петна по пердетата, защото мъжете им ще са компенсирали този гаф с прецизност в работата. Може би за това всички гледаме към избора на Валерия и почти не се коментира, кого би избрала Ванчето. Лично на мен втората опция ми е по- интересна.
Няма да е Нина със сигурност. На Лили, кога и изтича имунитета? Нещо ми се върти 7 дни, което я прави годна за дуел в Събота. Не мисля, че Ванчето би посегнала на някой от триото- Веселка, Вал и Аксения.

# 406
Хахахаха, да! И на мен ми стана смешно. Нищо друго  няма,само е по-нисичка. Пък Аксения , заради бюста нямала да може да обгърне стълба.
   Камелия е дъно като човек за мен.Иначе играе играта.Но нищо човешко не виждам, а и старите са я преценили.
   Относон избор за дуелист на Валерия , слушам Лили как я кове да избере Маджена. Аз  разбирам позицията на  Вал и смята,че няма да викне мамчето. Добре , че и Яни се намеси с преразказ на ежедневието на Ваня, та се надявам Валерия да не я избира.Но Аксения беше много права , според мен , в аргументите защо не трябва да е на този етап.Дано Валчето се вслуша.
   А Лили като не й дреме за хората отвън, да иска да е ратай другата седмица и да си дръпне Маженката и да си я бие. Много знае да дава акъл. Жалко за пердетата, дано ги изчистят. Ама пак - аз сам- самичка ги шия, толкова са перфектни, тя така да направи.Ох, аз , горката!!!! А Веселка кво шие- чаршафи?!
   Новите са тотал щета всички.Смачкаха Аксения, смачкаха Ванчето, озъбиха се на Влад , ама се кефят на софрата извоювана от ях. Ленчто и то - аз сега не мога, болят ме ръцете. Камелка все бяга по тъча. И пак Аксения й е в устата, когато Калин им каза за пердетата и тя пита - къде е фермерката?! За изпълнението на задачите - нали си казаха,че са дошли тук за купона.И Генчи и Ванката,че и Радо.Май само Калин си даваше някакъв зор в началото.Генчо е по мекото на хляба, но той няма и капацитет за повече.Добре ,че тато го е намърдал на службичка , че иначе.....
    Относно разговора на Финци и Генчо/тоя от къде е/ - аз живея в Монтана , в квартал с къщи.Наистина има по - сплотен живот , отколкото в кварталите с блокове от едно време. За добро и лошо , съседите са тези,които са най-близо и винаги са на линия. ММ цепи дърва-веднага идват двама с манарите , без да ги вика.Някой от съседите прави покрив , или излива бетон - всеки помага. У дома на  моравата играят всички съседски деца, а сега има 10 бебета.Представете си 10 колички на пейката пред нас.Страхотно е!  Не знам кой обаче може да си позволи ежеседмично да седи  на маса по намсиколко часа.Нали трябва да се работи, имаш семейство, деца ,ангажименти.  Но да се разграничават по този начин хората , че ние сме си супер, ама ония в големия град са роботи - айде нема нужда.Затова ли все напираме да ходим у градО на МОЛ?!
    Любима тема ми е тази за Ген.Вазов. Благодарение на предишни сезони научих за него, а улицата ,на която съм живяла в Плевен е "Ген.Вл.Вазов" след демокрацията. НЯмам спомени в училище толкова да се е говорило за него, а трябва. Ето , че не само Иван Вазов е емблематичен от този род . Скоро в къщи си говорихме отново за битката при Дойран, синът ми е профил история в училище.Тръпки ме побиват всеки път , когато стигнем до частта ,че все още във военните училища ,не само в България ,се изучава Ген. Вазов като стратег .И когато е поканен в Лондон за него казват -Станете , Генералът идва!

Последна редакция: чт, 27 окт 2022, 10:34 от марулета

# 407
Може ли да ми каже някой , работи ли нещо Аксения тази седмица? През цялото време я показваха излегната в леглото , уж четейки алманаха , но почти през цялото време си бърбореше с момичетата, които шиеха, а други боядисваха.

# 408
Може ли да ми каже някой , работи ли нещо Аксения тази седмица? През цялото време я показваха излегната в леглото , уж четейки алманаха , но почти през цялото време си бърбореше с момичетата, които шиеха, а други боядисваха.

Добре дошла, Ками!
Типичен коментар в твой стил.

Абе ти защо не искаш да ходиш ратай и първи дуелист, а все пращаш другите? Толкова ли те е страх?
То всеки може като втори.
Истински силните, обаче, не се притесняват да отидат първи.
Справка - Митко Караиванов от Сезон 5.

ПП: Тази обсесия с Аксения за мен е притеснителна.

Последна редакция: чт, 27 окт 2022, 10:39 от Tahiti

# 409
  • София
Тази седмица много вали и всички са по къщите.

Дано изперат пердетата, смятам, че наистина е безотговорно да си оставиш чашата до пердетата. Винаги внимавам за такива неща, както и много мразя някой като остави нещо ценно на ръба.

Много се радвам, че Влад се доказа. Мъжете може и да спрат да го подценяват сега. Той много тихичко и спокойно се учи на нови неща без да привлича внимание. Може и да изненада в дуел.

# 410
Чавдар беше правилния избор от старите, но не съм сигурна много за Веселка тя е много силна на други неща - типично фермерските. Според мен трябваше да е Нина или пък Аксения като по висока.
Влад за мен си е скрита лимонка , ще бъде интересен съперник за дуел 💪🏻

# 411
Снощи Пепеляшка за малко излезе от образ и си личеше, че не ѝ дреме за изцапаните пердета. Даже сама призна, че ако е имало как, е щяла да си премълчи вината…
Вярно, че Лили е голямо мрънкало, ама в случая си беше права да се нацупи. Още като беше фермерка я забелязах, че много се вживява в задачите и ги приема като на живот и смърт.
Но, разбира се, Аксения е харесвана в отбора и драмата бързо беше потулена. Сал една Лили остана да се възмущава.

# 412
Е при свършен факт какво да направи? И да си посипе главата с пепел, все тая, белята станала. Ще си понесе отговорността пред групата и това е. Ама не, дай да мрънкаме сега до посиняване.

# 413
Че не помисли добре къде да сложи чашата  Аксения , това е така. Ама след като е станала белята и хиляда пъти да се извини , все тая.  Ама и кой оставя пердета,които явно няма се изперат преди да се закачат на земята?! Вие , ако вкъщи си правите пердета така ли ги оставяте? Това , което мен ме дразни в Лили е , че никога не приема  и не признава,че и тя греши.И в отборната , тя беше виновна за забавянето, ама не си призна.
   Мъчно ми е някак си за Хепито , хем ме напряга , хем имам чувството че в личен план е много нещастен и самотен човек. Толкова свят е видяла , силна физически, успява да се събере в битка, а сама и самотна. И емоционално някак си незряла.С тоя рев за щяло и нещяло, който редува със смях, представям си в критическата колко ще е трудна за изтърпяване. Искренно й желая да си намери човекът!
   За другата Ваня,от сезона на Кирил, аз я гледах в Преди обед.  Много изкуствено нахилена , и въпреки заявките на щастлив човек, за мен тя е доста объркано същество.

# 414
Хахаха, Таити, не позна, нищо общо с Камито нямам! Вие явно нарочвате всеки , който каже нещо не дотам добро за Аксито, че е Камелия! Не , не съм за щастие! Това , което писах обаче си е вярно!😜😂

# 415
Време беше да налазят лели, майки, приятелки, комшийки.
Добре, че са те, за да ни подскажат къде да гледаме.
Аз обаче,  все още се чудя Камелия защо се правеше на невидима ,като решаваха кого да пратят на отборна битка. И после на масата каза на Ванчето " всички сме зад теб"... 😁
Подкрепа видиш ли...😁
Как се гледат сега по телевизора Ками и Гиенчу незнам, голям срам берат сигурно.

# 416
Срам другият път,толкова са нагли че няма шанс да изпитат такива чувства

# 417
Как се гледат сега по телевизора Ками и Гиенчу не знам, голям срам берат сигурно.
Ти пък! Те, такива безочливи, се имат за на света цвета и хората говорят така за тях, щото им завиждат, естествено. Grin

# 418
Тъкмо идвам да кажа , че даже сигурно си се харесват и си се възхищават.

# 419
Време беше да налазят лели, майки, приятелки, комшийки.
Добре, че са те, за да ни подскажат къде да гледаме.
Аз обаче,  все още се чудя Камелия защо се правеше на невидима ,като решаваха кого да пратят на отборна битка. И после на масата каза на Ванчето " всички сме зад теб"... 😁
Подкрепа видиш ли...😁
Как се гледат сега по телевизора Ками и Гиенчу незнам, голям срам берат сигурно.
Едва ли се срамуват Камелия и Генчо...Това си е тяхната същност.Булдозери! Мачкат към целта.По точно Камелия.Генчо си е леко......леееекичко ограничен.

Общи условия

Активация на акаунт