💪"Игри на волята: България" - сезон 4, тема 9 (24.10 - 30.10)

• 147 813
  • 4 367
  •   1
Отговори
# 660
  • София
Честно казано, не ми е жал за Гого. Той седем седмици работи /по-скоро не направи нищо/, за да стигне до това положение. На всеки разумен човек му е ясно, че всяко действие или бездействие водят след себе си някакви последици.
Към Генчо бях много скептична в началото, но след всеки епизод ми се издига все повече в очите. И толкова много ми се искаше Елица и Алекса да не се бяха събрали, сега играта става толкова предвидима за червените. Но с удоволствие ще гледам как влюбените изсулват Мирослава и Зорница без никакви скрупули.
А ако пък утре Елица си тръгне, ще бъде просто прекраснен, фантастичен обрат.

Хора, поне 20 човека пишат за заровената от Фейгин торбичка.
Моля кажете в кой момент точно се показва. Кога? Минута ме интересува, за да се увековечи с ГИФ и видео.
Дяволо, не зная в коя минута го дадоха, но ако не греша нещо, беше след като Генчо подкачи Алекса за изгубеното парче. Към края вече, като си говореха на масата.

# 661
  • София
Нищо не видях аз, а на ми се гледа повторно цирк.
Моля кажете в кой момент точно се показва. Кога? Минута ме интересува, за да се увековечи с ГИФ и видео. Такова нещо досега не се е случвало в ИВ, поне не си спомням.
От продукцията го дадоха накрая на забавен каданс. Има го записано за историята.

# 662
  • Другата България
Не е торбичка, дървена част зарови.

# 663
Моля кажете в кой момент точно се показва. Кога? Минута ме интересува, за да се увековечи с ГИФ и видео. Такова нещо досега не се е случвало в ИВ, поне не си спомням.
Доста след края на играта, докато Мани говореше на синхрон показаха как точно се е случило.

# 664
Еха, такова огорчение не знаех, че може да изпитам, гледайки едно най-обикновено предаване. Едно е да саботираш като не дадеш всичко от себе си, но това беше друго. То не е хитрост, не е стратегия, не е нещо, което да похваля като умен ход. Така оплакват Илиян сякаш е бил пратен на бесилото. Имахме два враждуващи лагера, всеки изпрати по един негов човек на битка и по-силният трябваше да спечели, в техния случай и двете страни изгубиха някой ценен за тях.
Не мога да повярвам, че малката сладка Фейгин, която трябваше да е пример за малките момичета постъпи така.  И даже да го оставим настрани - злорадството, подхилкването докато другите се вайкат бяха дори по-лоши от самото скриване на частта. А, всъщност Супергероите щяха да са втори.

Гого буквално играе в "Да спиш с врага".

Ако Елица падне утре просто няма да повярвам, бива ли толкова всичко да е срещу тях.

Дяволо, в 22.25 часа накрая на епизода, докато бутат лодката, Фейгин вади част от конструкцията от торбичката, пуска я на земята и заравя с крак.

Последна редакция: пн, 24 окт 2022, 23:07 от валия

# 665
  • София
Специално показаха, как едната измъква парче от торбата в лодката.И много ще се изкефя, ако в някоя от следващите отборни игри водещите съобщят на всички какво се е случило.

# 666
Интересни са ми вижданията как от физическа воля се прелива в социална игра.
За мен има нещо сбъркано в човек ходил на олимпиада да заравя парчета от пъзел по време на игра, вероятно  е още от домашно възпитание.  Не ми е нормално в условия за физическа воля да си показваш колко душевно беден си, заради някаква игра, значи в реални  житейски ситуации само дебнеш на кога да връщаш..... Егати хабенето

# 667
  • София
И аз не разбирам тази жалейка по Гого. Га мълча и слуша как агресивно нападат онези двечките, не рева.
Нищо му няма, стига само е стоял в дзен поза и си е заглаждал мустака, това е игра, да отиде малко на битки и той. Филип и Генчо цял сезон така си го откараха по битки, а Гого под сянката.

# 668
Моля гласувайте за  Епизод 38  (24-ти Октомври)

https://www.surveymonkey.com/r/MGPSMPZ

Всеки може да си променя гласуването ако пожелае на по-късен етап,
както и да види резултатите след изпращане на своите гласове (бутона "Done")
Обобщена статистика за седмицата ще има всеки уикенд.

Какво оценяваме:

# 669
Точно преди да започнат да редят пъзела. Показаха фейгин да се навежда, взима едно дълго към 40 см нещо, видя се ясно, и мина пред колелото.

# 670
  • Пловдив
И кое е и гадното на постъпката? 2 месеца им крещят и ги унижават .. печелят блага за племето, докато сърбина си реди играта и трупа грошове. Аз не виждам защо трябва да са коректни с хора, които не са били коректни с тях
Ние няма как да знаем какво точно се е случвало през всичките тези дни, в които са били заедно. Това са монтажи и те могат да бъдат направени само от няколко подхвърлени реплики. Може за два месеца да е имало само три-четири по-остри реплики от едните, а множество от другите. Това ние няма как да го знаем.
Въпроса тук е друг, и като че ли никой не си дава сметка какво всъщност означава "воля".
Воля е не само физически да побеждаваш
Воля е да защитаваш принципите си въпреки всичко, да не губиш човешкото в себе си
Воля е ти да пречупиш играта, а не тя тебе. Всеки е попадал в колектив, клас, група или дори семейство в което се е чувствал ощетен по някакъв начин или неразбран. Това обаче не означава, че трябва да предадеш тези хора, за нещо илюзорно и нереално. Тези момичета нямат никакъв шанс да са финалистки, така или иначе не може и двете да са такива, следователно спечелването на голямата награда отпада като моитв, така както отпада и титлата "спечелил Игри на волята". Следователно предателстовото към племето им не може да бъде оправдано с това.
Жалкото е че това предаване всъщност е представителна извадка на нашето общество (и не само нашето). Едни хора са по-груби, други по-крехки, трети всеки път влагат всичко от себе си за общото благо...... и в един момент когато всички уж сме готови за решителна битка, някой "невинен" решава, че това не е неговата битка, че не харесва тези хора, но не им го казва директно в очите, а просто ги проваля.... Следват сълзи, обвинения, чувство за вина, тези, които са вложили толкова много и са били сигурни в успеха си се чувстват смазани, че са се провалили, а всъщност нищо не са могли да направят.
Имаше един стар филм, мисля, че се казваше "Кутията", там се разказва за волята, да устоиш на изкушението, да запазиш себе си. Ако ти дадат 1 милион долара и една кутия с бутон в нея, дали ще избереш да вземеш парите и да натиснеш бутона, знаейки, че ако го направиш някъде ще умре един човек, който ти не познаваш. Дали ще го направиш? Мани и Фейгин трябва да го гледат.

# 671
Между другото си разсъждавам нещо тук. Мани е набеждавана за лоша, подмолна, нещо си от сорта. Аз не знам как може човек, който е спасявал човешки животи много пъти и е бил всеки ден пред “лицето” на смъртта, да бъде лош. Само виждам искрените и сълзи, просто си личи. А и понеже имам две дъщери, също дребнички и слаби, засега, направо си представям ако някой ден някой се държи с тях толкова лошо, нападателно, заплашително и накрая те излизат лошите, ами че аз ще трябва дя го лежа този човек (хипотетично разбира се). Колкото и да изглежда грозно саботирането, в случая не е безпочвено. В токсична среда не може да се чувства човек добре…

# 672
Не вярвах, че ще го кажа но искрено съжалявам и все повече симпатизирам на Генчо и Георги още по зле ще стане в това племе с тия мръсни жени, а сега и дългата (най-гадната персона в цялото предаване) и сърбина за капак 🤦♀

# 673
И аз одобрявам постъпката на Фейгин и Мани. Раздаваха се на макс за сините, а бяха малтретирани психически от Виктория и Алекса, с мълчаливото съгласие на Гого. Каквото повикало, такова се обади или. Направо не мога да повярвам как сините не се усъмниха в тях, Виктория 1 милион пъти ги заплашваше и псуваше. Толкова и е акъла. Какво е очаквала?

Не мисля, че Гого има симпатии към Мани. Отдавна щеше да си проличи и нямаше да играе срещу нея. Хич не ми е жал, че ще е мишена за номинации - той е машина и ще се връща винаги, а и грошове му трябват.

# 674
Гената все още ми е при по-малко симпатичните играчи, на за втори път му казвам браво. Ей това вече е стратегия. Дръж враговете си по близо

Саботаж беше това на Мира, да не си на 100%. На "репресираните" си беше чисто гаднярско изпълнение.

Общи условия

Активация на акаунт