Перивентрикуларна левкомалация ПВЛ при недоносени

• 926
  • 2
  •   1
Отговори
Здравейте мами,
Понеже много търсих в нета но нищо не открих за кистична перивентрикуларна левкомалация. Питам във форума, някоя мама има ли така диагноза на детето си.
Родих преждевременно 29 г. с. 1250 кг.
На една от епикризите пише ПВЛ 2ра степен. След преглед от Невролог, той написа: кистичка перивентрикуларна левкомалация без степен и лека дилатация. Силно се надявам, това да е по добре от ПВЛ 2ра степен. Но нищо не намирам в нета. Моля някой, който е запознат, ако може да сподели.

#недоносени #бебе #новородено #пвл #перивентикуларна #левкомалация.

# 1
Здравейте! Виждам, че темата е стара, но ако имате възможност можете ли да ми дадете информация как се разви всичко при вас и къде водихте детето на невролог?
Близначките ми също са родени в 29 седмица и едната я изписаха от болницата с ПВЛ 2-ра степен, със съпруга ми сме доста изплашени, тъй като един от неонатолозите обясняваше как ще си остане с някакви проблеми..

# 2
  • София
При перивентрикуларната левкомалация има риск от поява на двигателни нарушения, като има известна зависимост от степента й.
Уместно е ранно започване на специализиране неврохабилитация след уточняване на степента на риска за възникване на моторни нарушения.

Успех.

Общи условия

Активация на акаунт