Дългото чакане след трансфер-тема 101

• 52 838
  • 784
  •   1
Отговори
# 165
И аз не съм имала кървене след трансфера. Гледам, че сходни лекарства изписват. Аз съм на Зарзио на три дни, Прегнил през ден, Циклогест 2x1, Преднизолон 2x1 и Акард по 1 таблетка вечер. И мета фолиева си пия, разбира се.
Тръгнах да чета кое за какво се дава, понеже никой не ти обяснява. Достатъчно ми беше да прочета, че Зарзиото е за онкоболни... реших да не чета повече.

# 166
Зарзиото се дава, за да стимулира конкретни клетки в матката да направят т. нар. раничка, в която се вкопава ембриона. Забравих точно как се наричаха тези цитокини, на които влияе. Преднизолон/медрол подтискат имунната система. Прегнил подпомага жълтото тяло да отделя прогестерон и подхрани бременност, като лъже тялото, че е настъпила бременност.

При фиксиране на шийката при трансфер често настъпва леко кървене, което не е от матката и не е проблем.

Акард/аспирин се дават заради голямото количество допълнителни медикаменти и нуждата от по-добро кръвоснабдяване в матката, което често подпомага имплантация.

# 167

При фиксиране на шийката при трансфер често настъпва леко кървене, което не е от матката и не е проблем.

Благодаря.. успокоихте ме. Няма почти никаква информация за такива случаи..

# 168
И аз не съм имала кървене след трансфера. Гледам, че сходни лекарства изписват. Аз съм на Зарзио на три дни, Прегнил през ден, Циклогест 2x1, Преднизолон 2x1 и Акард по 1 таблетка вечер. И мета фолиева си пия, разбира се.
Тръгнах да чета кое за какво се дава, понеже никой не ти обяснява. Достатъчно ми беше да прочета, че Зарзиото е за онкоболни... реших да не чета повече.
 Може би, защото сме в една и съща клиника 😁
Аз съм на същите медикаменти, с разликата, че Зарзиото ми е през ден(редуват се с Прегнил). Преднизолон ще започвам 2 дни след втория трансфер. Отделно ще включа и НоШпа 3×1. Аспиринът прави лигавицата по-рехава, което подпомага имплантацията. При зацапване или кървене, трябва да се спре задължително. Мен повече ме притеснява, че имам малко проблеми с венците. Вече при положителен тест ще се включи и Фраксипарин сутрин, но аз съм с мутации, които имат кумулативен ефект.
^SunLight^, много добре си обяснила ❤️

# 169
Първо, кървенето не е въобще често срещано при трансфер. Второ - не е въпросът от къде е кървенето, а дали тези капчици ще попаднат в катетъра, който е с отворен връх. Не искам да стресирам никой, но има доста информация на английски по въпроса. Ако потърсите в Гугъл, ще намерите.

# 170
Момичета, пак съм аз... От неделя следобяд имам кафеникаво зацапване. Вчера цял ден. Днес също сутринта. От клиниката ми казват да си продължавам терапията. И утре отново да пусна ЧХГ. Притеснява ме това, че нещо се случва, което не е както трябва, а нищо не се прави по въпроса.

# 171
При втория ми трансфер и аз имах леко зацапване от инструмента с който фиксират шийката. И моята е леко изместена.
Кървенето не е от отвора на шийката, а от външните стени на шийката.
Отделно че почистват ако има някакви секрети по нея.

# 172
При втория ми трансфер и аз имах леко зацапване от инструмента с който фиксират шийката. И моята е леко изместена.
Кървенето не е от отвора на шийката, а от външните стени на шийката.
Отделно че почистват ако има някакви секрети по нея.

Какъв беше резултата от този трансфер? Дали това е проблем за ембрионите, на вас обясниха ли ви?

# 173
Аз съм забременявала с такова зацапване. А даже напоследък имам от всяка манипулация, без да има причина. Шийката е чувствителна.

# 174
Не е проблем. Такова кървене реално няма никакъв досег с ембрионите. То не е вътре в матката.
А от друга страна, при имплантация също се случва леко прокървяване. Тогава говорим за имплантационно зацапване и никой не се тръшка че аууу..., кръвта ще умъртви едва ли не ембриончето.
     Трябва да имаме повече доверие на лекарите си. Друга опция просто няма.

# 175
https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/9806570/

Ето линк към един от медицинските сайтове, които аз чета по препоръка на моя лекар.

Ето защо е важен изборът на катетър. Като за най-мекия трансферите изискват наистина много опита ръка и за съжаление не всички успяват да ги използват.
https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/11020506/

За да не цитирам целия сайт, като обобщение пише, че без значение колко труден е даден случай, в опитни ръце всяка една анатомична особеност може да се преодолее и да има успешен траснфер (с или без кървене, с или без усложнения). Ако в конкретния случай специалистът e бил достатъчно опитен, то той е взел необходимите мерки въпреки кървенето.

Но моля да не срявняваме кървенето по време на ембриотрансфер с имплантационното кървене. Има толкова много медицинска литература, която е леснодостъпна, английските текстове лесно могат да се превеждат в Google translate.

Последна редакция: вт, 01 ное 2022, 12:05 от Celeste_10

# 176
Миди, аз имах вчера трансфер - не са използвали при мен никакъв инструмент по-специално, но моят лекар също каза, че да имам леко зацапване първите ден-два след трансфера е напълно в рамките на нещата и се случва при някои жени, предупреди ме да не се смущавам от това ако се случи.

Вярвай на лекаря си и ако все пак си притеснена свържи се с него и му опиши точно всичко - това според мен ти е най-добрия ход, за да се успокоиш Wink

# 177
Celeste,
На първо място ние говорим за кървене от външната страна на шийката, с което катетърът няма досег при вкарването му.

Отделно, ако се поразровиш в сайта който си постнала, ще видиш че са правени множество проучвания на тема трудни трансфери, и че имат една камара противоречиви заключения.

ПС: Ако има по обилно кървене и нараняване вътре в матката, да. Може да се приеме че може да настъпят контракции или ембритата просто да бъдат изхвърлени заедно с кръвта. Ако има задържан ембрион в катетъра и се наложи да се зареди отново, или просто да бъде подменен катетъра, също може да приемем че може да се наранят ембритата по някакъв начин. Но заради  прокървяване извън матката...

Последна редакция: вт, 01 ное 2022, 13:54 от geizer

# 178
Здравейте, моята история е следната. На 24.10 ти направихме свеж трансфер с два 6 дневни (на 5ти ден имаха малко забавяне, на 6ти успяха да наваксат). Други два  замразихме и изпратихме за изследване.  Това ми е трето инвитро, направени са всички изследвания, (имунологични, хистероскопия и биопсии). След трансфера ми изписаха обичайните лекарства, за съжаление от клексана получих обрив и сега го смених с фраксипарин. Ако някой има нужда от клексан нека ми пише имам 9 броя. Решила съм този път да изчакам датата за теста. Предните пъти съм го правила на 9ти ден и беше отрицателен. Притеснява ме че нямам никакво симптоми, а датата е чак 7.11 и вече откачам. Следя ви постоянно и желая успех на всички.

# 179
Момичета, някой знае ли, когато се ползва Ovitrelle 250 мкг - колко време след това може да даде фалшиво положителен резултат на теста?
(Предварително се извинявам ако ми е тъп въпроса и скоро е коментирано това)

Общи условия

Активация на акаунт