Кюретаж и забременяване след това - тема 88

• 23 939
  • 729
  •   1
Отговори
# 150
  • Варна
Разбирам те повече от добре. Аз също декември загубих майка си, февруари бебето. 8 месеца ме крепеше само мисълта, че когато пак опитаме ще стане и всичко ще е супер. И то стана, и съм наистина много щастлива, но и изпитвам ужас пак да не стане нещо. Скоро наближава годината на майка ми и ми е много тягостно. Според мен си действайте инвитро щом не става иначе за да не се задълбочават депресивните ти мисли. Няма нищо лошо да е инвитро. От колко месеца правите опити?

# 151
  • На изток от Ада
Samsara, пробвай с тестове за овулация или най -добре фоликулометрия. Вашият проблем какъв е защо инвитро?

# 152
Nasito, ние сме инвитро заради мъжки фактор (лоша спермограма). Иначе опити правим от април, тогава ми беше биохимичната и после сме правили май, юни, юли, октомври и ноември, но реално нормална овулация съм имала само в последните 2 месеца. Аз съм със СПКЯ и нередовен цикъл, на тестове за О. не мога да вярвам много, а иначе трябва да си намеря достъпен АГ за фоликулометрия, но проблемът едва ли е там. Последните два  месеца си хванахме точно навреме Ову., правили сме опити сериозни, ама...А този цикъл с биохимичната съм забременяла с О. на 30-ти ден, аз даже го бях отписала. Живот и здраве, от януари ще се насочваме за ЗЕТ, че времето си минава. Просто инвитро бременността ми беше много проблемна, с кървене което продължи около три месеца и никой не разбра откъде е и малко съм се наплашила.
Диди, аз няма да ти казвам да си спокойна, защото знам колко сме наплашени след това, което ни се е случило. Но вярвай, че този път всичко ще е наред. Важно е финала да е добър, то че лека бременност няма, няма.

# 153
Салсера, аз напълно те разбирам. Моят термин пък беше декември и днес съм рожденичка, но откровено казано далеч не съм празнично настроена... Ще мине и ще замине, вярвам, че след време няма да ни бъде толкова тежко Simple Smile

# 154
И при мен ако всичко беше наред, сега трябваше да сме с новородено вкъщи, на моменти се присещам и ми става едно тегаво.
Дано догодина всички да сме с добри новини в тази тема!
НямаСмисъл, бъди много здрава и мечтите ти да се сбъднат!

# 155
Следващият декември ще бъдем Stuck Out Tongue

# 156
  • Варна
НямаСмисъл честит рожден ден, какво друго да ти пожелая, освен най-съкровеното ти желание да се сбъдне много скоро Simple Smile И на всички в тази група го пожелавам.

# 157
  • На изток от Ада
Няма смисъл,  честит рожден ден!   Аз също имам рожден ден на 17 12 .

# 158
НямаСмисъл, честит рожден ден! Здраве, щастие, късмет, успех и сбъднати мечти ти пожелавам!

Тихичко споделям, че преди малко и аз видях двете черти. Моля се само всичко да бъде наред Simple Smile

# 159
НямаСмисъл, честит рожден ден! Бъди много здрава, щастлива и нека мечтите се сбъднат! Сега е сезонът на чудесата!🎂🥂

Jupiter sea, тихичко честито! 🤞

# 160
Jupiter, честито! Да е безпроблемна! Flowers Four Leaf Clover

# 161
  • На изток от Ада
Браво Jupiter!  И Диди биди !

Аз се готвя за Надежда вече то има време де. Но психически.  Четох за аденомиозата можело от абортите и кюретажа да е ....

Последна редакция: чт, 01 дек 2022, 18:22 от nasito8988

# 162
Няма Смисъл, честит рожден ден! Бъди здрава и дано тази Коледа ти донесе прекрасната вест Simple Smile
Юпитер, тихичко честито и до финал Simple Smile

# 163
За мое съжаление се записвам и аз в темата. Миналата година имам един спонтанен аборт в 7 г.с. Тогава не видяхме ембрион. Още в началото плодния сак беше по-малък от седмицата, в която бях. Надявахме се за късна овулация, уви прокървих и всичко приключи. Организмът ми се изчисти сам. В понеделник ми предстои абразио. Вчера имах час за биохимичен скрийнинг, 12 г.с.+6 При прегледа се установи, че няма сърдечна дейност. Спряла е преди седмица. Докторът каза, че липсва и носна костица/преграда (нямам сили да отворя документа с прикрепената снимка от ехографа) и е възможно да е било с генетично заболяване. Било е момче. Направо се сринах. Веднага отидох при следящия ме гинеколог, слава богу беше на смяна. Уговорихме час за понеделник за абразио. Днес ходих да пускам предоперативни изследвания, утре имам час за консултация с анестезиолог. След абразиото доктора ми каза, че ще ми даде бележка (не е това името, ама сега ми излезе от ума) какви изследвания ще трябва да правим. Със сигурност запомних изследване на абортивния материал, за мен и мъжа ми кариотипи и за мен тромбофилии. Прочетох заглавния пост и ще гледам да изследваме всичко. Полезна ще ми е темата. Токсоплазмоза правих още с установяването на бременността, тъй като имаме котарак.
Много съм притеснена, най-вече за абразиото. И после ще успеем ли да имаме деца.
Мисля че вътрешно съм знаела, че на бебето му е спряло сърцето, защото два дни преди прегледа ми изниква в съзнанието мисед. Обаче си мислех, че просто се панирам излишно.
Докторът ми каза, че тъй като аборта е по медицински причини, здравната каса поема част от цената. Но тогава трябва задължително да нощувам там. Каза че не знае цени, ще ми кажат преди операцията или да питам на регистратурата. По принцип искам да се прибера вкъщи и да сме двамата с мъжа ми. Мисля си тогава ще ми е най-тежко. Любопитно ми е каква сума поемат от здравната каса, ако някой знае. В Щерев ме следяха и респективно там ще е и абразиото.

Няма смисъл, честит рожден ден. Желая сбъдване на най-съкровените мечти.
Юпитер, желая успешна и безпроблемна бременност и на финала да гушкаш здраво бебе.

# 164
Minnie, много съжалявам! Моя кюретаж беше април месец, в частна болница в Бургас. Водих се по документи 3 дни в болницата, но ме пуснаха час след самата процедура. Тогава платих 180лв. Самата процедура не е страшна така да кажа, приспиват те, чистят и се будиш. 3 пъти съм минавала през такава процедура, само последния път ми беше по-тегаво събуждането, но до час бях добре.

Общи условия

Активация на акаунт