Кюретаж и забременяване след това - тема 88

• 23 937
  • 729
  •   1
Отговори
# 135
  • Варна
Аз съм страничен случай. Предният ми цикъл беше 36 дни и съответно овулацията отиде на 16-17 ден някъде. Съответно аз на 30ти ден имах отрицателен тест. После си имах на няколко пъти дискомфорт в яйчниците като пред цикъл и дори на 2 пъти бях сигурна, че ми е дошло. Ходих даже два пъти да бягам и се чудя защо не мога и 2км да избягам. Някъде може би към 35ти ден вече почна осезаемо да ме болят гърдите. Мен гърди преди цикъл не ме болят по принцип. И тогава си казах, че ще изчакам 37 дни колкото ми е най-дългият цикъл от първия цикъл след кюретажа досега и тогава ще направя тест. На 38 ден втората черта си беше наситена като първата. Аз даже на мъжа ми така съобщих, щото беше решил да спи до късно в неделя пък аз не издържам - сложих му една бележка до него "май разбрах защо едвам бягам 2км" и отдолу теста Grinning

# 136
Здравейте, извинявам се, ако вече е коментирано!

Имам още време до прегледът при моята АГ след кюретажа, а през това време от болницата ми изпратиха епикризата.

На хистологично изследване пише: "Некротична децидуа с трофобластна инфилтрация и хориални въси."

Някой може ли да помогне какво значи това, нямам никаква представа наистина?

Благодаря предварително!

Успех на всички! Simple Smile

# 137
  • Замък сред облаците
Лигавица с остатъци от сак с типични следи от бременност най-лаишки казано. Не ти дава никаква информация защо е станал аборта.

# 138
  • На изток от Ада
То най -добре генетичен тест на плода . Но и там не е казано че ще покаже нещо.
Нат ти имаш ли за тромбофилия изследвания?

# 139
  • Замък сред облаците
Не е имало плод за изследване според това заключение.

# 140
  • На изток от Ада
Аха, попринцип говоря.  Мен веднъж ме излъжаха даже 2 пъти в държавното Аг , че взели материал и плода за тест. Чакахме епикриза и там нищо ....

# 141
Занеосхме материал за генетично изследване в Геника, пуснахме един пакет, всичко излезе отрицателно ( за най-честите аномалии пуснахме ). Сега мислим за пуснем втори вариант - за ранни спонтанни аборти.

Как така не е имало плод за изследване, това е защото са ми го дали да го занеса за генетични тестове ли?

Не, нямам изследвания за тромбофилия, но ще пусна.

Благодаря за всички за съветите и насоките ви, момичета! Simple Smile

# 142
  • Замък сред облаците
Ами да, ако си взела плода, хистология са правили на останалия материал предполагам. Или са правили хистология и после са го дали да го носиш в Геника. Обикновено описват ако има плод, мисля.
Дано не ви лъжа, но по спомени така беше с описанията.

# 143
  • На изток от Ада
Нат кой е този вариант за ранни спонтанни аборти?

# 144
След кюретажа отидохме в Геника и ни предложиха два пакета - единият беше с най-честите причини за аборти ( него и напраивхме ), а другият беше ранни спонтанни аборти, съответно с други причини, които се случват само до 14г.с., така казаха ( сега мислим да пуснем и него ). Има опция да се пуснат заедно и излизаше с около 20лв. по-евтино. Единият беше 200лв., а другият 220лв., ако не ме лъже паметта. Може и по-отделно като нас да се пусне, може и заедно и съответно на малко по-ниска сума. Имам ги описани в една книжка, която ми дадоха, мога да ти ги снимам, ако искаш.

Благодаря на всички отново! Simple Smile

Хубав вечер!

# 145
  • На изток от Ада
Ние и 2 пуснахме . Около 450 лв . Ами нещо . Аз имам аденомиоза удебеляване на матката може от нея да са абортите....
Може би трябва и капиотипирате да пуснем..

# 146
Много съжалявам!

Аз имам една предишна успешна и безпроблемна бременност и честно казано не съм запозната с тази тема изобщо и не мога да дам качествен съвет, желая ти повече да нямаш подобни премеждия!

Успех!

# 147
  • Варна
Излезе ми реклама на тест, който отчита от 8мия ден. Оставям тук линк, може на някого да му е полезно

# 148
  • Замък сред облаците
Поредните пари на вятъра да хвърлят жените. Този тест ще отчете бременност след 8 ден само при 3 изпълнени условия:
- на въпросния ден е имало оплождане, тоест овулацията се знае с точност и е имало сперматозоиди които са “хванат яйцеклетката” (полов акт може да е имало и на 10-9 ден преди теста демек),
- имплантацията се е случила на 6-7 ден след овулация, макар че стандартно се случва около 10 ден; без имплантация бременност няма и няма отделяне на ЧХГ което да отчетат тестовете
- да има достатъчно концентрация на ЧХГ в урината - тоест за 5мл ЧХГ в кръвта трябва да са поне 20 и нагоре, а това се случва 3-4 дни след имплантация.

Накратко, такива тестове след 8 ден са пари на вятъра и хващат в много редки случаи с ранна имплантация.

# 149
Момичета, ще си помрънкам малко тук, че поне имаме сходна съдба и знам, че ще ме разберете. Изпитвам тих ужас от идващия месец декември. За мен миналия такъв беше най-тежкия в живота ми досега, защото в рамките на една седмица загубих и баща си, и първото си неродено дете. На 6-ти декември имам рожден ден и въобще не ми се празнува, сдухано ми е, тъжно ми е. Имах голяма надежда, че поне на този ми рожден ден или на тази Коледа ще съм бременна и ще е по-различно, но времето си минава и нищо не се случва. Тази година април месец имах биохимична, за мен си беш голям успех, след като почнахме с инвитро и докторите ни бяха отписали изобщо за естествено. След хистероскопията при д-р Калчев, която беше края на август сме имали опити октомври и ноември, даже и декември ни дава, но аз съм го отписала вече и явно пак ще се запътваме към инвитро. А така ми се искаше да стане естествено. Имам сънища за бременност и преди първата също имах и всеки месец си мисля е сега ще стане и после....нищо. Дори и тестове не искам да правя, за да не се разочаровам. Как се справяте с тези трудни месеци, когато трябва да си затворите очите и да продължите напред? Още повече се депресирам, защото почти всички момичета с които имахме аборт по едно и също време вече са бременни, сякаш само аз не съм.....

Общи условия

Активация на акаунт