Кюретаж и забременяване след това - тема 88

• 23 948
  • 729
  •   1
Отговори
# 210
  • Варна
Като мен първия месец... Толкова се взирах в тез черти, толкова тестове направих и хем закъснява, хем отрицателни. Нищо, скоро ще стане Simple Smile здрасти
Юпитер, честито и на теб и щастлив финал!

# 211
  • Варна
Оффф имам чувството, че кошмарът се повтаря... Пак видях зацапване в тоалетната. Предния път точно по същото време, точно ден преди първия ми преглед, точно пак по нощите... Чакам мъжът ми да се върне след малко и да ходим към спешното Sad

# 212
Дано всичко да е наред, често се случва зацапване и не винаги е най-лошото. Бъди позитивна и вярвай, че този път всичко ще е наред. Heart

# 213
  • Варна
Оскъдно е. Даже не знам дали не спря. На система утрогестан съм. Видя се много леко отлепване. Това може ли да има общо с тромбофилии?

Последна редакция: пн, 05 дек 2022, 23:03 от Didi_Bidi

# 214
  • На изток от Ада
Успех,  Диди !  Не знам дали е от тромбофилия.  Ти нали аспирин пиеш?
Аз ми дойде Мц и трябва да се стягам зо София в Надежда.  Така да не ми се ходи ....

# 215
Диди, желая от сърце всичко да е наред. По въпроса не мога да помогна.

При мен снощи започна първо розово,  после кафяво зацапване. Съвсем леко. За сутринта доктора ми беше дал вагинално хапче. Съответно запопна кървене. Но според мен и без него, щеше. Мина манипулацията и след 3 часа казаха, че могат да ме изпишат. Аз си казах, че ако не е необходимо, бих искала да си отида вкъщи. Биха ми венозно антибиотик и ми изписаха друг за 5 дена. Минахме и през Геника, за да пуснем генетичните изследвания. Малко ме боли. В четвъртък ме викат на преглед.

# 216
Диди, дано е нещо единично!
И аз с дъщеря ми имах отлепване на сака и зацапване, трябваше предимно да лежа да 3-я месец и после всичко беше наред.

# 217
  • Замък сред облаците
Някои гени влияят за отлепванията, не са част от обичайния набор тромбофилии, аз мислех да си го пускам да видя как е, в Геника се изследва (фактор 7, 50лв)

Аспиринът също причинява отлепвания защото прави лигавицата по-рехава. С успешната ми Б първо бях пила АП след овулацията и при положителен тест, но получих зацапване, имаше отлепване; минах на циклогест 400мг ректално (2х1) докато мине зацапването, после вагинално, а АП смених с НМХ. Циклогестът е по-добър от утрогестана, по мое мнение, ползва се ит репродуктивни АГ основно, обикновените не го познават.
Лисичков тогава ми обясни, че АГ масово изписват АП като по-щадящо, но практически при някои мутации хич не е адекватно и НМХ е правилната терапия когато има проблем с фибринолизата примерно като при мен (хомозигот PAI, хетерозигот MTRR и MTHFR). За други мутации АП е по-адекватен (хомозигот АСЕ примерно и т.н).
Бих те посъветвала Диди да коментирате лекарствата, дозите и следенето с твоята докторка - дали можеш да минеш на НМХ паралелно с прогестеронови препарати за отлепването, АП ако е необходим да пробвате минимална доза, да следите коагулация и т.н.

# 218
  • Варна
Аз съм на Натаспин, не на Аспирин. Аспирина го спрях като видях двете черти. В крайна сметка банката не беше утрогестан, ами бусколозин и папаверин, а пък утрогестана на хапчета. Прибрах се в 2, днес съм направо труп Sad Мислех днес да си пусна контролните там д-димер и т.н, ама тя тая вени не ми остави снощи, изпонадупка ме цялата. Ще пусна утре и четвъртък направо с тях ще си отида на първия преглед, да ги види и да преразгледаме терапията. Зацапване нямах снощи като тръгвах, днес сутринта също, само после като ходих по голяма нужда пак излезе стара кръв.

# 219
  • София
Диди стискам палци да е било еднократно. Подкрепям АА, вземи си циклогест 2*1 ректално тези дни докато има зацапване, след това вагинално. Също така 3*2 но шпа за да държиш матката спокойна. Всичко ще е наред 🤗

# 220
  • Замък сред облаците
За голямата нужда, за да не напъвам ползвах еднократни клизмичкинМелилакс всяка ситрин. И задължително много вода, но ти май беше казвала че пиеш много.

# 221
  • Варна
Циклогест може ли да се купува свободно, не трябва ли рецепта? От него също ли така ще ми се гади? Буквално се чудя как да си изпия утрогестана, доста ми се гади днес. За водата вчера честно казано доста малко пих, че постоянно ми се гадеше. Смятате ли, че мога да си позволя да трая до четвъртък да помоля моята АГ да ми изпише тоя Циклогест и евентуално НМХ?

# 222
  • Замък сред облаците
Уж е с рецепта, но са ми я искали само един път за три месеца прием.
От него не се гади защото е с локално приложение (вагинално или ректално), не се пие през устата. Утрогестана като се приема през устата първи се обработва от черния дроб, не действа локално на матката така и затова причинява гадене.  Но циклогест като всеки високодозиран прогестеронов препарат може да доведе до запек и подут корем. Иначе мисля че можеш да изчакаш до четвъртък за прогестерона, за НМХ не знам какво да ти кажа… прогестеронът яко сгъстява кръвта, но ти пък предния път си избута до 5 месец преди да се разболееш.

# 223
  • София
Диди мен ми е писнало от колебливи лекари, та аз лично не бих чакала до четвъртък, АА знае, отиваш до аптеката и питаш, ако ти откажат в следващата и така. Лекарката ако пита що Циклогест, това ми препоръча лекаря в спешното и край на разговора.  Тук около нас само в Софармаси отказват без, останалите си ги продават без проблем.

# 224
  • Варна
Циклогест не сгъстява ли кръвта? Ако е така пускам мъжа ми да обикаля. А и още нещо ме притесни, тази която ме гледа снощи в спешното ми каза "ми някъде към 6-та седмица си", а пък по мои изчисления трябва да съм поне 7+3. Правихме опити на 29ти и на 30ти октомври. Сега съм в шаш и да не изостава.

Последна редакция: вт, 06 дек 2022, 10:48 от Didi_Bidi

Общи условия

Активация на акаунт