Кюретаж и забременяване след това - тема 88

• 23 943
  • 729
  •   1
Отговори
# 195
MercelinessSquid, съжалявам че и ти минаваш през това.
На мен, когато ми казаха, че сърцето е спряло, се разплаках. Цяла вечер плаках и не ми се спеше. Това беше сряда. В четвъртък бях унила, но не съм плакала. Днес не съм се натъжавала. Това нормално ли е? Или ми има нещо?
Даже днес в документите за хоспитализацията, видях че са писали, че съм в добро психическо състояние.

Мисля, че реакцията ти е много адекватна. Моята по-скоро не беше. Аз уж се бях стегнала, обаче детето беше още живо. Аз го гледах ден преди това на бебе кино на голям екран, как подскача и си играе. И като стана време да се преобличам за аборта и не можах по никакъв начин да се овладея. То си и го пишеше в моя картон, че моето психично състояние не е ок.

Виж ти как за теб е най- леко. В края на краищата е все едно какво пише в картона.

# 196
  • София
Мини Маус то е на вълни понякога, един ден си ок, другия ревеш цял ден. Мен на последния кюретаж, въпреки че всичко се беше вече изчистило от хапчетата, смисъл нямаше плоден сак, но имаше задържана кръв и ми казаха пак кюретаж, рухнах... Ревах сигурно над два часа. После дойде в стаята една весела мацка, повдигна ми настроението и се оправих. Ще мине. Мога да ви дам контакти за добра репродуктивна психоложка, мен ме крепи много вече цяла година.

# 197
Здравейте момичета получих резултати от епикризата след аборта ,но прегледа при доктора ми е чак за 12.12 и понеже не ме свърта вече реших да прочета за диагнозата в инт. Диагнозата е атипипни клетки в матката който пречат да се задържи плодът .В инт.пише доста стресиращи неща и вече немога да чета затова реших да ви пиша  .Преди 3г съм си правила изследване за този ЧПВ  и е отрицателен та се чудя от какво може да са се появили тези клетки по матката и дали има лечение. Благодаря

# 198
  • На изток от Ада
Зависи колко аборта имате дали имате деца.. Аз последните 2 пъти ми беше много тъжно. Около цикъл също . Но живота  продължава

# 199
Това е първият ми аборт никога не съм имала проблем с цикъла винаги ми е бил редовен

# 200
  • На изток от Ада
Аз да историята с Мини маус говорех.

# 201
Ще съм благодарна от сърце за контактите на психоложката, Мацето Simple Smile
Насито, извинявай, обаче не мисля че наличието на деца и на повече аборти, те прави по-корав. И обратното мисля не е. Живота продължава, но всеки има право да си изживее болката, колкото време му е необходимо.

# 202
Аз рухнах дните преди кюретажа, особено след прегледа, на който ми казаха. В болницата бях тъжна, не бих казала рухнала, но лекарката ми много ми помогна, говорихме си много преди процедурата, след нея също. На предния ден на консултациите попаднах и на много приятна анестезиоложка, която също ми каза хубави думи.

Преди кюретажа се стегнах, качих се на другия етаж за процедурата и просто чаках да мине всичко и да си ходя.

Удома нямаше как да рухвам, защото имам детенце на 1г. и 7м., което разчита на мен.

Материалът е опакован, моят го бяха сложили в черна медицинска ръкавица и вързали, защото нямало друго, но нищо не се вижда, след това в Геника отново го взеха веднага, за да не е около мен.

Думите на моята АГ са, че хистологията почти никога не показва причина, затова й се бяхме разбрали да отдели ембриончето и да го нося за генетично изследване. Реално беше права, бях на преглед преди няколко дни и ми каза, че от резултатите при тях всичко е наред. Генетичните изследвания на плода също не показаха грешка. Съветът й е да продължим с изследване за тромбофилия и да спрем, тъй като имам една напълно безпроблемна и лека бременност и раждане от миналата година.

От Щерев съм доволна, и от прегледите, и от раждането, и сега от процедурата, там съм заради лекарката ми, вярвам й и държа на нея, но всичко друго засега също е на ниво и не съм имала проблеми.

Желая на всички сили, хубави бъдещи случки и скоро да се хвалим с по-приятни неща тук! Успех! Simple Smile

# 203
Нат, как в черна медицинска ръкавица? На сайта на Геника пише "Вид проба: Абортивен материал във физиологичен разтвор (да не се поставя във формалин)". В ръкавица може ли да се сложи физиологичен разтвор?
Питам, защото не мога да си го представя.

Иначе моят доктор, когато се срещнахме, за да обсъдим кога ще е абразиото, съвсем искрено ми каза колко съжалява, прегърна ме. Държа се много човешки. Докато този, който трябваше да ми прави скрийнинга, гласа му не трепна. Само каза как не трябвало да съжалявам, защото вероятно има генетично увреждане. Това не го прави по-малко тежко, но нямаше смисъл изобщо да обсъждам с него. Само си взех документите и си тръгнах.

# 204
Много извинявай, сега видях колко нелепо съм го написала наистина... Материалът е в стерилен съд с течност вътре, но след това го бяха скрили по въпросния описан от мен начин, просто да не си личи какво е и да не виждам нищо аз.

Има различни хора, радвам се, че и ти си попаднала при правилния за теб лекар.

Съвсем скоро ще мине всичко и ще си отдъхнеш, трудно е, много дори трудно, но гледай напред и чакай по-хубавите неща, които ти предстоят, желая ти късмет, кураж и много поводи за радост скоро, а ако имаш друго за питане - питай ме винаги, не разбирам много, но съвсем наскоро го преживях и знам какво е, момичетата тук ми помогнаха много с информация, а Мацето направо ме спаси от истерии и стресове на лични съобщения и преди, и след процедурата ми ( Маце, ако четеш това - пак благодаря! ) ! Simple Smile

# 205
Благодаря, Нат. Добре е, че са го скрили.

# 206
  • На изток от Ада
Да за материала писах . Попълваш и един документ.  И ако и от теб извадят нещо също го носиш . Съсирек .

# 207
Мини Маус то е на вълни понякога, един ден си ок, другия ревеш цял ден. Мен на последния кюретаж, въпреки че всичко се беше вече изчистило от хапчетата, смисъл нямаше плоден сак, но имаше задържана кръв и ми казаха пак кюретаж, рухнах... Ревах сигурно над два часа. После дойде в стаята една весела мацка, повдигна ми настроението и се оправих. Ще мине. Мога да ви дам контакти за добра репродуктивна психоложка, мен ме крепи много вече цяла година.
Мацето, може ли да споделиш с мен контакта на лично. Благодаря! 💕

# 208
Аз минавам да се отчета, че няма нужда да правя каквото и да е, защото ми дойде.... може би е била изпарителна черта или и аз не знам. Grinning Чувствам се леко жалка, защото хем ми закъсня, хем ни беше първия месец опити и си бях казала, че няма да се настройвам ама уви.
Факт е, обаче, че лекувах 1 бактерия 2 седмици с антибиотик, та може и оттам да са се сбъркали нещата, кой знае. Simple Smile Е такъв ми бил късмета, до следващия месец ха-ха-ха Simple Smile

# 209
НямаСмисъл,  не се чувствай жалка! Понякога в надеждата ни се хващаме и за най-малкото нещо.

Общи условия

Активация на акаунт