Кюретаж и забременяване след това - тема 88

• 23 962
  • 729
  •   1
Отговори
# 270
  • Замък сред облаците
Едно наум за Сигридов. Чела съм всички теми за него. Постоянно се хвърля в определена посока и говори на всички пациентки плашещи неща явно. Преди години витамините, после пък прогестерона, сега последните две години на всички прави изследвания за тежки метали, пък очистителни терапии, пък нам си ква си ембрионална диагностика. Никой по света не я прави, ама той я прави…
Има и доволни от него, и безкрайно недоволни. Така че едно на ум.
Ще повторя, ще потретя - АГ не са винаги адекватни с терапии за кръвта, Сигридов освен това НЕ изражда, само фетален морфолог е, и хирург не е явно щото си наема лекари да правят всички хистероскопии (а за последните 2г сменя трима, все изхвърчат от днес за утре), така че ако нещо се обърка от назначените от него неща нито ще може да назначи спешно лекарства за задържане, нито да направи манипулации защото центърът му е амбулатория, а не болница.
П.п. Не съм му била пациентка, не искам и да бъда, след аборта го проучвах и си извадих горното мнение.

# 271
  • София
Тъкмо щях да пиша за Сигридов ама АА е обобщила перфектно и моето мнение. И през ум да не ти минава да спираш допълнително изсписаният ти пргестерон. Можеш да го замениш с утрогестан или циклогест. Моя милост е била с успешната на дуфастон до 12та и след това съм била и на циклогест и на утрогестан

# 272
  • Sofia
И на мен Сигридов искаше да ми спира Утрогестана преди 12 г.с. Не го послушах. Следвах си предписанията на следящите АГ. И двамата бяха на мнение, че трябва да го слагам (бях със зацапване в начална бременност).

# 273
А как бяхте с кървенето след вакуум/куретаж? Моят беше на 3.12 и почти никакво кървене, само на 3 и 4 по малко, до днес. Много изненадващо, днес на 5ти ден, прокървих, ярка кръв и прилично обилно. Утре ще диря лекаря си, нормално ли е?

Последна редакция: ср, 07 дек 2022, 23:45 от Noname13

# 274
Аз бях по същия начин с кървенето. В деня на кюретажа и 3 дни след това - почти нищо. След тези дни - силно, ярко червена кръв, единият ден имах и силни болки. На прегледа всичко беше наред, беше се изчистило всичко, АГ каза, че са нормални неща, но за всеки случай си питай, да не го мислиш излишно.

Хубава вечер!

# 275
В деня на кюретажа, след манипулацията имах кървене. Обилно беше само, когато ходех до тоалетна. Следващите два дни няма нищо. Ще видим утре как ще е.
Боли ме от време на време, в понеделник беше по-силно, помагах си да ставам и да сядам. Но не е било непоносимо. В болницата ми бяха казали, ако много ме боли, ще ми сложат болкоуспокояващо.
Утре съм на контролен преглед.

# 276
  • Варна
Бях на преглед днес. Добре е човечето, 7+1 е, не се видя отлепване. Зацапване уж нямам вече. Говорихме пак за моите тромбофилии, гледа-гледа, вика "аз защо съм ти изписала Натаспин, имаш проблем с Аспирина ли", викам не, казахте ми Аспирин до + тест, после Натаспин. "Мхм... Ами ще слагаш Фраксипарин" 😀 иии тъй, ходих да издирвам фракси или клексан за да ми покаже как да слагам. Оказа се трудна задача намирането, ама намерих два клексана в третата аптека. Тя ми показа под 45 градуса, в листовката пише под 90 градуса. В корема отстрани на пъпа я сложихме. Нямам синина и при самото убождане не болеше, ама после ме боля 30тина мин.

# 277
  • Замък сред облаците
Нормално. На 45гр влиза по-лесно ама е по-голям шанс да нацелиш капиляр и да стане синка. Три пръста встрани и три под пъпа е оптималния район за биене.

# 278
  • Варна
То въобще така мина прегледът, че супер много неща забравих да питам. Тя и една лекарка е починала и всички бързаха за погребение. Аз търчах за НМХ да мога да я сваря да ми покаже. Забравих да я питам да си го продължавам ли тоя циклогест. Даже час за следващ преглед забравихме да обсъдим. След колко време се ходеше пак? Пълен шаш и паника...

# 279
  • Замък сред облаците
Иди пак след 2 седмици за контрола, циклогеста до 13-14гс, т.е след като заработи плацентата.

# 280
Здравейте,

Кюретажът ми беше на 17 Ноември, кървенето ми отдавна спря, бях на преглед, всичко е изчистено, общо взето няма проблеми.

Днес започна кървене пак. Има ли вероятност това да е цикъл, не е ли скоро за цикъл като време?

Моят цикъл е дълъг, на 36 дни средно, не знам има ли значение това за идването на сегашния цикъл, тоест - ако принципно ти е дълъг и закъснява и сега да закъснее или не е показател?

АгГ ми каза 30-40 дни и тогава щя;о да ми дойде.

Благодаря предварително!

# 281
  • На изток от Ада
Моят цикъл последните 2 кюретажа идва на 26 тият чист ден .

# 282
  • София
Рано е Нат, както писах преди, тръгва спира.

Диди супер новини, хайде ще ти олекне сега и се боцкаш. Фракси в марешки се намира най лесно

# 283
Благодаря ви!

Маце, не очаквах, че толкова време след спиране на кръвенето след кюретажа може да има ново кървене, затова така се шокирах. Мислех, че е спряло изцяло вече, ама явно не е.

Хубава вечер! Simple Smile

# 284
Момичета, минавам само да ви кажа, че са ми готови изследванията за тромбофилия и за абортивния материал. Имам няколко мутирали гена. А бебето ми е било със Синдром на Едуардс. Чакаме да ни излязат кариотипите.

Общи условия

Активация на акаунт